ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η γενική συνέλευση του Συλλόγου Αθηναίων της Νέας Υόρκης, η οποία συνήλθε το απόγευμα της Κυριακής, 20ής Νοεμβρίου 2022 στο Κεφαλλονίτικο Σπίτι στην Αστόρια ενέκρινε τον απολογισμό του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου με επικεφαλής την Βάνα Κοντομέρκου και ανέδειξε τη νέα ηγεσία.

Πρόεδρος εξελέγη ο πρώην πρόεδρος Πάνος Αδαμόπουλος, αντιπρόεδρος επανεκλέχτηκε ο Τάσος Μουζάκης, ταμίας ο Ανδρέας Κοντομέρκου, γραμματέας η κ. Σύλβια Αδαμοπούλου και βοηθός γραμματέα ο Στέλιος Στρουμπάκης. Σύμβουλοι εξελέγησαν οι Ηρώ Πλακογιάννη, Δώρα Λαγού, Ηλίας Νεοφώτιστος και Παύλος Χατζηκυριάκος. Αναπληρωματικοί εξελέγησαν οι κ.κ. Βάνα Κοντομέρκου, Φανή Παγουλάτου και Μαριάνθη Παπαφράγκου.

Τις εκλογές διηύθυνε τριμελής εφορευτική επιτροπή αποτελούμενη από τους κ.κ. Δρα Φώτιο Πλακογιάννη, Χρήστο Βουρνά και Δημήτριο Φίλιο, οι οποίοι τήρησαν με ευλάβεια την προβλεπόμενη από το Καταστατικό διαδικασία ανάδειξης και εκλογής των υποψηφίων.

Στιγμιότυπο από την γενική συνέλευση του Συλλόγου Αθηναίων της Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η ανάδειξη και η εκλογή των εννέα μελών και τριών αναπληρωματικών έγινε με συναίνεση και αμέσως μετά την εκλογή έλαβε χώρα η πρώτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου στο γραφείο του Κεφαλλονίτικου Σπιτιού.

Ο Πάνος Αδαμόπουλος, εμφανώς συγκινημένος, επεσήμανε ότι η εκλογή του έλαβε χώρα δέκα χρόνια μετά την εκλογή του για πρώτη φορά ως προέδρου και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για την εμπιστοσύνη των στελεχών και των μελών του συλλόγου.

Κατά την διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου, όπως ανέφερε συζήτησαν το ενδεχόμενο διοργάνωσης μια χριστουγεννιάτικης είτε πρωτοχρονιάτικης γιορτής και ότι στην επόμενη συνεδρίαση θα προσδιοριστεί με σαφήνεια η ημερομηνία διεξαγωγής της εν λόγω εκδήλωσης, καθώς επίσης και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για το έτος 2023.

Στην έδρα από αριστερά διακρίνονται οι Φανή Παγουλάτου, Ηρώ Πλακογιάννη, Δώρα Λαγού, Τάσος Μουζάκης, Βάνα Κοντομέρκου, Παύλος Χατζηκυριάκος και Στέλιος Στρουμπάκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η κ. Τόνια Γιάνναρη συνεχάρη τη νέα ηγεσία και εξέπληξε τους πάντες με την δωρεά των $500.

Αποδεχόμενος την επιταγή ο κ. Πάνος Αδαμόπουλος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για την δωρεά και μάλιστα την χαρακτήρισε ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα ηγεσία και αφετηρία για ένα νέο ξεκίνημα.

Η απερχόμενη πρόεδρος και συνάμα συγγραφέας Βάνα Κοντομέρκου αναφέρθηκε διεξοδικά στις επιτυχημένες εκδηλώσεις που διοργάνωσαν την τελευταία τριετία και τόνισε ότι παρά τον εγκλεισμό που προκάλεσε η πανδημία κατάφεραν να διοργανώσουν ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις μεταξύ των οποίων την εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας, το αποκριάτικο γλέντι, την ανοιξιάτικη συνεστίαση, τις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Αθήνας του έτους 2001 και 2022 και το αφιέρωμα στον Λίνο Κόκοτο τον Φεβρουάριο του 2021 και το αφιέρωμα στην 100ή επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Από αριστερά διακρίνονται οι Δρ. Φώτιος Πλακογιάννης, Χρήστος Βουρνάς, Δημήτριος Φίλιος και Παύλος Χατζηκυριάκος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Αν και λόγω της πανδημίας τα έσοδα του Συλλόγου ήταν μειωμένα, εν τούτοις ο Σύλλογος συνέχισε την προσφορά του στο Χαμόγελο του Παιδιού, στον Παγχιακό Σύλλογο «Κοραής» Νέας Υόρκης για την έκδοση του βιβλίου της Μαρίας – Νεφέλης Δημητρίου Ναθαναήλ με τίτλο «Ταγκό με τον Καρκίνο, καθώς επίσης και $600 ως βραβεία στους νικητές του διαγωνισμού ποίησης που διοργάνωσαν σε συνεργασία με την Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών.

Ο ταμίας Παύλος Χατζηκυριάκος παρουσίασε τον οικονομικό απολογισμό και τόνισε ότι ο Σύλλογος είχε έσοδα της τάξεως των $4.987 και έξοδα της τάξεως των $1.160. Το σύνολο των καταθέσεων του Συλλόγου ανέρχεται στις $43.637.71.

Από αριστερά διακρίνονται οι Δώρα Λαγού, Τάσος Μουζάκης, Παύλος Χατζηκυριάκος, Φανή Παγουλάτου, Ηλίας Νεοφώτιστος, Ανδρέας Κοντομέρκος, Βάνα Κοντομέρκου, Σύλβια Αδαμοπούλου, Πάνος Αδαμόπουλος, Ηρώ Πλακογιάννη Στέλιος Στρουμπάκης ο εγγονός του Στέλιος Στρουμπάκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την γενική συνέλευση του Συλλόγου Αθηναίων της Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.