Ο πρόεδρος του Συλλόγου Καστοριέων «Ομόνοια» Δήμος Σιώκης μίλησε στις «Ειδικές Αποστολές» της ΕΡΤ

Στιγμιότυπο από την συνέντευξη του Δήμου Σιώκη στην ΕΡΤ.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Σε μια συνέντευξη για το πολυποίκιλο φιλανθρωπικό έργο του συλλόγου «Ομόνοια» ο Πρόεδρος κ. Δήμος Σιώκης μίλησε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Ειδικές Αποστολές», του γνωστού στην Ομογένεια Δημοσιογράφου κ. Φάνη Παπαθανασίου.

Αφορμή της συνέντευξης, ήταν η αμέριστη συμπαράσταση του Συλλόγου στους δοκιμαζόμενους συμπατριώτες Καστοριανούς εν μέσω της πανδημίας.

Μάλιστα οι συμπατριώτες,  ήταν αυτοί που ενημέρωσαν την ρεπόρτερ της ΕΡΤ και εκείνη με την σειρά της ήρθε σε επαφή μέσω μηνυμάτων, με τον κ. Σιώκη.

Η εκπομπή μεταδόθηκε ήδη, αλλά μπορεί κάποιος να την παρακολουθήσει και από την πλατφόρμα της ERTFLIX .

Η ρεπόρτερ της ΕΡΤ Ελβίρα Κρίθαρη επισκέφθηκε την πόλη της Καστοριάς και συνομίλησε με κατοίκους της πόλης και των χωριών Δαμασκηνιά και Δραγασιά. Ήταν τα δυο χωριά που ήρθαν αντιμέτωπα με τον κορωνοϊό και «γνώρισαν πρώτα την σφοδρότητα της κρίσης» , τον Μάρτιο του 2020.

Ο πρόεδρος Καστοριέων “Ομόνοια” Δήμος Σιώκης (πρώτος από αριστερά) ενώ παρελαύνει με τα στελέχη και μέλη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Κίνημα ενότητας και συμπαράστασης

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα αλληλεγγύης που δημιουργήθηκε από τους κατοίκους και τους τοπικούς φορείς συμμετείχε και ο Σύλλογος «Ομόνοια», δηλαδή οι Καστοριανοί της διασποράς.

Ο κ. Σιώκης αναφέρθηκε στο χρονικό της δράσης που ξεκίνησε από τον περασμένο Απρίλιο. Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της «Ομόνοιας» τον Μάιο του  2020 ήρθαν σε επαφή με τον διοικητή του Νοσοκομείου Καστοριάς μετά από κινητοποίηση πολλών αποφοίτων του Λυκείου Καστοριάς, στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης.

*Εδώ το λίνκ για να παρακολουθήσετε την εκπομπή στο ΕΡΤ FLIX.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.