ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.  Η Επιτροπή των Προέδρων της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης την Πέμπτη επισκέφθηκε το Μανχάταν όπου είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρο και τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ. Κωνσταντίνο Κούτρα.

Πρόκειται για δύο από τις πρώτες πρωτοβουλίες που ανέλαβε η Επιτροπή των Προέδρων μία περίπου εβδομάδα μετά την ανάληψη των καθηκόντων και οι οποίες ξεπέρασαν κατά πολύ τον εθιμοτυπικό χαρακτήρα, καθώς παρείχαν την δυνατότητα στους πρώην προέδρους να εκθέσουν τα προβλήματα που ταλάνισαν την Ομοσπονδία από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι και σήμερα και να προβάλλουν τις πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει για την επούλωση των πληγών και την προετοιμασία της οργάνωσης για την διεξαγωγή των εκλογών και την επιστροφή στην κανονικότητα.

Την Ομοσπονδία εκπροσώπησαν οι πρώην πρόεδροι Νικόλαος Βέλλιος, Ηλίας Τσεκερίδης, Γιώργος Γεωργόπουλος και Δημήτρης Καλαμαράς και ο συντονιστής της επιτροπής Τιμολέων Κακούρος.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης με τον Αρχιεπίσκοπο αναβίωσαν και το έθιμο της κοπής της βασιλόπιτας.

Η Επιτροπή των Προέδρων συστάθηκε με απόφαση της Γενικής Συνελεύσεως της Ομοσπονδίας η οποία ψήφισε μια ρήτρα στο Καταστατικό βάσει της οποίας παρέχει στους πρώην προέδρους αρμοδιότητες για περιόδους κρίσης, όπως αυτή που ξέσπασε τον περασμένο Μάρτιο λίγες εβδομάδες μετά τον εγκλεισμό λόγω της πανδημίας και η οποία οδήγησε σε πλήρη παράλυση του οργανισμού.

Οι εκλογές βάσει του Καταστατικού έπρεπε να διεξαχθούν τον Ιούνιο του 2020, αλλά αναβλήθηκαν λόγω της πανδημίας.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.