Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς τιμήθηκε από τη HABA

Στιγμιότυπο απο την βράβευση του Δρ. Γιώργου Χατζηνικολάου που διακρίνεται μαζί με τα μέλη του Συμβουλίου, τον κ. Αλεξανδρο Μπλέιντς και τον κ. Μάικλ Ψαρρό. Φωτογραφία: ETA PRESS

Νέα Υόρκη. Σε μια εκδήλωση που έλαβε χώρα το βράδυ της Πέμπτης 4 Απριλίου, στο διακεκριμένο κλαμπ Union League στο Μανχάταν, ο Σύνδεσμος Ελληνοαμερικανών Τραπεζικών, γνωστός ως HABA, τίμησε τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς Δρ. Γιώργο Χατζηνικολάου που είναι και πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με το βραβείο «Executive of the Year».

Όλοι μαζί, φίλοι, συμπατριώτες και συνάδελφοι μαζί με τα πιο δυναμικά στελέχη μεγάλων τραπεζικών οργανισμών καθώς και μεγάλων χρηματο-οικονομικών οργανισμών, έδωσαν το παρών τους,

Ο κ. Χατζηνικολάου υπήρξε παλαιότερα ένα απο τα πιο δυναμικά στελέχη του συνδέσμου καθώς για πολλά χρόνια εργαζόταν σε διάφορες αμερικανικές τράπεζες στη Νέα Υόρκη και στην Παγκόσμια Τράπεζα στην Ουάσινγκτον και ήταν ένα απο τα ανερχόμενα στελέχη στον κλάδο του.

Ο πολιτειακός Γερουσιαστής Αντριου Γουνάρδης παραδίδει την διακήρυξη στον Δρ. Γ. Χατζηιωάννου. Φωτογραφία: ETA PRESS

Η βραβευσή του αυτή, εκτός από την ευκαιρία που του παρείχε να συναντήσει φίλους, συναδέλφους και συμπατριώτες, ήταν και μια  ευκαιρία να αναφερθεί ο ίδιος στα βήματα που έχουν γίνει στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά την οικονομική ανάκαμψη και εξέφρασε την αισιοδοξία του για το ότι πολύ σύντομα η πατρίδα μας θα αποτελεί και πάλι πόλο έλξης επενδυτών.

Παράλληλα ευχαρίστησε τα μέλη της HABA και του Δ.Σ. για την τιμή που του έκαναν. Τον συντονισμό και την παρουσίαση του προγράματος είχε αναλάβει ο κ. Δημήτρης Παπακώστας, μέλος του Δ.Σ. της HABA.

Ο Δρ. Γιώργος Χατζηνικολάου. Φωτογραφία: ETA PRESS

Η πρόεδρος της ΗΑΒΑ κ. Φανή Τραταρού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε στο έργο του συνδέσμου αλλά και στο πρόσωπο του τιμώμενου. Η κ. Τραταρού , μίλησε με θερμά λόγια για την συνεργασία και το έργο που συντελέστηκε στην διάρκεια της θητείας της και τόνισε ότι από τα πιο σημαντικά θέματα που την απασχόλησαν ήταν και εκείνο της συνεργασίας με όλους του επαγγελματικούς φορείς της Ομογένειας, όπως οι δικηγόροι και οι γιατροί, με σκοπό την προώθηση κοινών στόχων.

Την προσευχή για την εκδήλωση ανέπεμψε ο π. Τζειμς Κορδάρης, απο το Κίνγκστον της Νέας Υόρκης.

Την παρουσίαση του τιμώμενου έκανε ο κ. Αλέξανδρος Μπλέιντς, κορυφαίο στέλεχος της εταιρείας Paulson & Co.

Στελέχη της «Ατλάντικ Μπανκ» με την κα. Νάνσι Παπαιωάνου και την κα. Ευτυχία Πάιπερ του Red Apple Group. Φωτογραφία: ETA PRESS

Πριν παραλάβει το βαρύτιμο βραβείο ο κ. Χατζηνικολάου μίλησε με σεβασμό για την καταγωγή του από την περιοχή της ορεινή Ναυπακτίας και επεσήμανε ότι μεγάλωσε στην Αθήνα. Ήμουν, τόνισε , τυχερός να έρθω στην Νέα Υόρκη, σε ηλικία 22 ετών όπου και ενηλικιώθηκα σε προσωπικό αλλά και επαγγελματικό επίπεδο. Εδώ, πρόσθεσε ασπάστηκα τις αρχές και τις αξίες της Αμερικανικής κουλτούρας.

Πίστεψα, είπε στο αμερικανικό όνειρο, αν και στην περίπτωσή μου, ήταν ένα παγκόσμιο όνειρο, αφού όπως εξήγησε, μετά τη Νέα Υόρκη η επαγγελματική  του ανέλιξη τον οδήγησε στο Λονδίνο στην Αθήνα και αλλού. Ωστόσο, κατέληξε παρουσιάζοντας ο ίδιος το βιογραφικό του σημείωμα, δεν σταμάτησα, να είμαι κατά βάθος, ένας απλός κάτοικος της υπαίθρου.

Ο κ. Χατζηνικολάου αναφέρθηκε και στο κλίμα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Τράπεζες στην Ελλάδα, μια αναφορά που αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς πρόσφατα εκλέχθηκε πρόεδρος στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών.

Ο Δρ. Γιώργος Χατζηιωάννου με συμπατριώτη και τον οικογενεικό φίλο κ. Νίκο Κούρτη. Φωτογραφία: ETA PRESS

Στην συνέχεια ο κ. Χατζηνικολάου επεσήμανε ότι η έλλειψη σημαντικών επενδύσεων οφείλεται κατά κύριο λόγο στο γεγονός ότι οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα έχουν ξεκινήσει αλλά όχι στο ρυθμό που χρειάζεται και θα πρέπει να επιταχυνθούν.

Η εμπιστοσύνη, τόνισε, επιστρέφει στην Ελλάδα, ο Τουρισμός παρουσιάζει αυξητικές τάσεις  κάθε χρόνο και το ίδιο συμβαίνει με τις εξαγωγές. Έτσι και εφόσον οι μεταρρυθμίσεις συνεχιστούν με γοργό ρυθμό, η Ελλάδα μπορεί να γίνει ο επόμενος παγκόσμιος προορισμός για τις επενδύσεις.

Σε ό,τι αφορά τον τραπεζικό τομέα ο κ. Χατζηνικολάου επεσήμανε ότι η κατάσταση σήμερα είναι ιδιαίτερα βελτιωμένη.  Η κεφαλαιοποίηση των τραπεζών είναι, όπως είπε ο ίδιος, σε καλό επίπεδο και πάντως πάνω από το μέτρο.

Η Τράπεζα Πειραιώς, επεσήμανε, είναι αυτή την στιγμή μεγαλύτερη τράπεζα στην Ελλάδα και έχοντας ξεπεράσει κάποιες εσωτερικές αναταράξεις, παίζει αυτή την στιγμή σημαντικό ρόλο στην ανάκαμψη της Οικονομίας.

Η Πρόεδρος κα. Φανή Τραταρού. Φωτογραφία: ETA PRESS

Κοιτάμε, κατέληξε με αισιοδοξία στο μέλλον και έτοιμοι να συμβάλουμε σε αυτή την πολυπόθητη ανάκαμψη, ενώ αναγνώρισε τρία από τα πιο δυναμικά στελέχη της τράπεζας Πειραιώς προέρχονται από την Ομογένεια.

Παρόντες στο δείπνο εκτός από την σύζυγό του Δωροθέα, ήταν και η αδερφή του Μαρία και αρκετά στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς.

Την παράδοση του βραβείο στον κ. Χατζηνικολάου έκανε ο κ. Μάικλ Ψαρρός, που αποκάλεσε τον κ. Χατζηνικολάου “Αξιο” της τιμής. Ο κ. Ψαρρός επεσήμανε ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή από την τιμή που σου κάνουν οι συνάδελφοί σου και εξήγησε ότι αν χρειάζεται να περικλείσουμε σε μια λέξη το νόημα της βραδιάς, αυτή είναι η λέξη “Ελπίδα”

Παρόντες στην βράβευση και οι δικηγόροι με επικεφαλής την πρόεδρος κα. Χρυσάνθη Ζαπάντη. Φωτογραφία: ETA PRESS

Μετά την βράβευση ο αντιπρόεδρος της HABA κ. Ρόμπερτ Σάβατζ ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες και τους υποστηρικτές της εκδήλωσης.

Ειδική διακήρυξη της πολιτειακής Γερουσίας παρέδωσε στον τιμώμενο ο πολιτειακός γερουσιαστής απο το Μπρούκλιν κ. Ανδριου Γουνάρδης.

Τα στελέχη της ΗΑΒΑ τα οποία ανέλαβαν την υποδοχή. Φωτογραφία: ETA PRESS
Στιγμιότυπο απο την βράβευση του Δρ. Γιώργου Χατζηνικολάου που διακρίνεται μαζί με τα μέλη του Συμβουλίου, τον κ. Αλεξανδρο Μπλέιντς και τον κ. Μάικλ Ψαρρό. Φωτογραφία: ETA PRESS
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.