ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.  Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής στηρίζει εμπράκτως την παρέλαση της Ομογένειας για την 198η επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, η οποία θα λάβει χώρα την Κυριακή 14η Απριλίου 2019 στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Αρχιεπισκοπής, Σταύρος Παπαγερμανός το βράδυ της Πέμπτης, 4 Απριλίου 2019 παραβρέθηκε στην προτελευταία πανομογενειακή συγκέντρωση για την παρέλαση που διοργανώθηκε στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια και παρέδωσε στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκηςε Κλεάνθη Μεϊμάρογλου επιταγή αξίας $5.000 για την ενίσχυση του ταμείου της παρελάσεως.

Ο κ. Παπαγερμανός μετέφερε τις ευχές του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου και τόνισε ότι ο Αρχιεπίσκοπος δεν αρκέστηκε μόνο με την αρχιεπισκοπική εγκύκλιο, αλλά κάλεσε τις κοινότητες σε όλη την επικράτεια να πρωτοστατήσουν στις παρελάσεις και σε όλες τις άλλες εκδηλώσεις για την 198η επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.

Στην πανομογενειακή συγκέντρωση έγιναν αναφορές από τις επιτροπές για τις διάφορες εκδηλώσεις, καθώς επίσης του προέδρου της Ομοσπονδίας, Κλεάνθη Μεϊμάρογλου.

Ο κ. Μεϊμάρογλου ανέφερε ότι οι προετοιμασίες πρέπει να εντατικοποιηθούν και κάλεσε τους εκπροσώπους των συλλόγων και τους εθελοντές να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για την επιτυχή διοργάνωση όλων των εκδηλώσεων πριν και μετά την παρέλαση.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στον μεγάλο τελετάρχη, τον μεγιστάνα Τζορτζ Μάρκους και τις επίτιμες τελετάρχες την Κύπρια Ευρωβουλευτή, Ελένη Θεοχάρους και τις αδερφές του αδικοχαμένου Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Ο κ. Μεϊμάρογλου κάλεσε τους συλλόγους και τις κοινότητες να σπεύσουν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και να δηλώσουν συμμετοχή και τα άρματα.

Ο ταμίας της Παρελάσεως Δημήτρης Παλιούρας απαντώντας σε ερώτηση των Αναμνήσεων σχετικά με τα οικονομικά επεσήμανε ότι μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή 95 σύλλογοι, Ομοσπονδίες και Κοινότητες, 35 άρματα, καθώς επίσης και 10 τοπικές μπάντες. Τον παλμό όμως θα το δώσει η φιλαρμονική ορχήστρα του Μαντζάρου, η οποία θα έρθει την ερχόμενη εβδομάδα από την Κέρκυρα.

Ο κ. Παλιούρας επεσήμανε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για την προώθηση των πωλήσεων των λαχείων και του λευκώματος ως βασικές πηγές εισόδων.  Μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης είχαν εισπραχτεί $36.000 από τις πωλήσεις των λαχείων και $38.000 από το λεύκωμα.

Ο υπεύθυνος του λευκώματος Νίκος Μπάρδης εξέφρασε την αισιοδοξία για το λεύκωμα και τόνισε ότι έχουν πολλές υποσχέσεις και ότι θα ξεπεράσουν τις εκατό χιλιάδες δολάρια.

Ο κ. Μπάρδης αναφέρθηκε και στη συναυλία που θα διοργανώσουν το βράδυ της Παρασκευής 12 Απριλίου 2019 στο Aviation High School στο Λονγκ Αϊλαντ Σίτι με την παγκοσμίου φήμης Φιλαρμονική Εταιρεία Μάντζαρου.

Εκτενή αναφορά έγινε και στις εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν το Σάββατο, 13 Απριλίου 2019, στην Αστόρια, οι οποίες θα ξεκινήσουν με την τελετή έπαρσης της σημαίας στην Πλατεία Αθηνών και την παράσταση των χορευτικών συγκροτημάτων στο Κρητικό Σπίτι στην Αστόρια.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα παρατεθεί στο Ξενοδοχείο Χίλτον στο Μανχάταν το επίσημο δείπνο της Ομοσπονδίας στο πλαίσιο της οποίας θα βραβευτούν οι τελετάρχες και ο χορηγοί του δείπνου.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.