Ο καθηγητής Γιώργος Καραγιαννίδης ένας από τους επιστήμονες με τη μεγαλύτερη ερευνητική επιρροή παγκοσμίως για 7η χρονιά

0
95
Ο καθηγητής Γιώργος Καραγιαννίδης.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. (ΑΠΕ – ΜΠΕ) Στην λίστα των επιστημόνων με τη μεγαλύτερη παγκόσμια επιρροή ερευνητικού έργου σε βάθος δεκαετίας συμπεριλαμβάνεται και το 2021 ο καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΤΗΜΜΥ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Γιώργος Καραγιαννίδης.

Πρόκειται για την έβδομη συμπερίληψη του καθηγητή στον κατάλογο «Highly Cited Researchers», που συντάσσει ο διεθνώς αναγνωρισμένος οργανισμός «Clarivate Analytics» αξιολογώντας τα στοιχεία της βάσης ερευνητικών δεδομένων «Web of Science». Η λίστα περιλαμβάνει συνολικά 6.600 επιστήμονες –ανάμεσά τους 24 νομπελίστες, εκ των οποίων οι 5 θα λάβουν τη φετινή χρονιά το Βραβείο Νόμπελ.

Τον καθηγητή συνεχάρη ο πρύτανης του ΑΠΘ καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου επισημαίνοντας πως η διάκριση αναδεικνύει το υψηλό επίπεδο και την παγκόσμια επιρροή της έρευνας που παράγεται στο ίδρυμα.

Ο Γιώργος Καραγιαννίδης είναι καθηγητής Ψηφιακών Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων στο Τµήµα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ. Οι κυριότερες ερευνητικές του δραστηριότητες περιλαμβάνουν: Ασύρματες επικοινωνίες 5G και 6G, Ασύρµατη µεταφορά ενέργειας, Επεξεργασία σήματος για βιοϊατρικές εφαρμογές.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.