ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο καλλιτεχνικός κόσμος και κατ΄ επέκταση η ομογένεια αύριο, Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020 θα απευθύνουν τον ύστατο χαιρετισμό στον δημοφιλή τραγουδιστή Μιχάλη Παφίτη (Michael Pafitis), ο οποίος την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020 έχασε την πολύμηνη μάχη με την επάρατη νόσο σε ηλικία 70 ετών.

Η σορός του το απόγευμα της Κυριακής, 20 Σεπτεμβρίου 2020, από τις 4.00 έως και τις 8.00 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στο Γραφείο Τελετών Antonopoulos Funeral Home στην διεύθυνση 38-08 Ditmars Blvd, Astoria,N.Y., 11105.

Η Νεκρώσιμη Ακολουθία θα ψαλεί το πρωί της Δευτέρας, 21 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 10.30 π.μ. στην Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στην διεύθυνση 36-07 23rd  Avenue, Astoria,N.Y., 11105.

Αμέσως μετά θα λάβει χώρα ο ενταφιασμός του στο Κοιμητήριο «Melville Cemetery», στην διεύθυνση Sweet Hollow Road, Melville, New York,11747.

Ο Μιχάλης Παφίτης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Αλέξανδρου Παφίτη.

Η είδηση για τον θάνατό του προκάλεσε θλίψη και συγκίνηση στην ομογένεια, διότι για 45 συναπτά έτη ο Μιχάλης Παφίτης υπηρέτησε με πάθος το ελληνικό πεντάγραμμο και υπήρξε μια από τις εμβληματικές μορφές της νυχτερινής διασκέδασης της Μητροπολιτικής Περιοχής της Νέας Υόρκης.

Και δεν αρκέστηκε μόνο με την νυχτερινή διασκέδαση, αλλά ασχολήθηκε με την δισκογραφία και συνάμα συμμετείχε σε εκατοντάδες γαμήλια δείπνα, σε βαφτίσεις και σε κοινωνικές εκδηλώσεις.

Ο αείμνηστος γεννήθηκε στις 3 Ιουνίου 1950 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, όπου πέρασε τα παιδικά του χρόνια.  Σε ηλικία 12 ετών οι αείμνηστοι γονείς του Σπυρίδων και Φωτεινή Παφίτη υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις πατρογονικές τους εστίες και να ξεκινήσουν την ζωή τους από το μηδέν στην Αθήνα.

Ο Μιχάλης Παφίτης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Αλέξανδρου Παφίτη.

Ο Μιχάλης διακρινόταν για την καλλιφωνία του και από μικρός ασχολήθηκε με την κιθάρα και το τραγούδι. Σε ηλικία 16 ετών άρχισε να τραγουδά δίπλα στους θρυλικούς Τσιτσάνη, Παπαΐωάννου, Γαβαλά, Αγγελόπουλο, Διονυσίου, Περπινιάδη.

Η φήμη του ξεπέρασε τον Ατλαντικό Ωκεανό και σε ηλικία 25 ετών ήρθε στη Νέα Υόρκη προσκεκλημένος από τον πάλαι ποτέ «Διόνυσο», το φημισμένο νυχτερινό κέντρο του Μανχάταν.

Ακολούθησαν οι συνεργασία με την πάλαι ποτέ «Σπηλιά» και άλλα νυχτερινά κέντρα της εποχής. Τα τελευταία χρόνια εργάστηκε στο «Jimbos», στην Αστόρια και στην «Λατέρνα» στο Μπέισαϊντ, καθώς επίσης και στα «Φιλαράκια».

Ο αείμνηστος δεν ήταν μόνο ένας καταξιωμένος καλλιτέχνης, αλλά και στοργικός πατέρας του Σπυρίδωνα, του Γιώργου και του Αλέξανδρου.

Οι «Αναμνήσεις» εκφράζουν τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Αιωνία του η μνήμη.

Ο Μιχάλης Παφίτης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Αλέξανδρου Παφίτη.
Ο Μιχάλης Παφίτης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Αλέξανδρου Παφίτη.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.