ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο ιστορικός Ελληνικός Ιατρικός Σύλλογος της Νέας Υόρκης το βράδυ της Δευτέρας, 30 Σεπτεμβρίου 2019 άνοιξε τα φτερά του στην κομητεία Nassau και παρέθεσε στο εστιατόριο «Λιμάνι» στο Ρόσλιν του Λονγκ Αϊλαντ δείπνο προς τιμή των ομογενών ιατρών που διαπρέπουν στα Νοσοκομεία του Λονγκ Αϊλαντ, καθώς επίσης και των ιατρών που διατηρούν τα δικά τους ιατρεία και κλινικές.

Πρόκειται για την πρώτη εκδήλωση που διοργανώθηκε ποτέ από τον εν λόγω Σύλλογο πέραν των πέντε δήμων της Νέας Υόρκης και όπως επεσήμανε και ο πρόεδρος του Συλλόγου, Δρ. Πάνος Μανώλας,  αποτελεί την πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων που έχουν ως στόχο τη διεύρυνση της ακτίνας δράσης του Συλλόγου στη Μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης και στη Νέα Ιερσέη.

Στο δείπνο συμμετείχαν οι πρώην πρόεδροι του Συλλόγου Δρ. Γεώργος Τσιούλιας και Δρ. Γεώργιος Λιακέας οι οποίοι μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη συμμετοχή στο  δείπνο και εξήραν το έργο της νέας ηγεσίας και του προέδρου Πάνου Μανώλα.

Ο α΄αντιπρόεδρος του Συλλόγου, Δρ. Φρίξος Γκούσης (ενδοκρινολόγος) καλωσόρισε τους γιατρούς και εστίασε την προσοχή του στον μεγάλο αριθμό των ομογενών γιατρών στο Λονγκ Αϊλαντ που διαπρέπουν στα νοσοκομεία του Λονγκ Αϊλαντ και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ευόδωση ενός φιλόδοξου στόχου που αν μη τι άλλο θα διευρύνει τις τάξεις του Συλλόγου.

Η β΄αντιπρόεδρος Δρ. Λορέν Χρυσομάλλη – Βαλασιάδη (γυναικολόγος) αποκάλυψε ότι αρχικά ήταν επιφυλακτικοί και ότι αντιλήφθηκαν και συνειδητοποίησαν τη δίψα των ομογενών γιατρών της Κομητείας Νάσσο μόλις ανακοίνωσαν ότι η εκδήλωση είναι σολντ – άουτ.

«Η επιτυχία ετούτης της εκδήλωσης μας δίδει το έναυσμα να ανοίξουμε τα φτερά μας και σε άλλες κομητείες της μητροπολιτικής περιοχής της Νέας Υόρκης, πρόσθεσε η Δρ. Βαλασιάδη εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη για όλα τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής μεταξύ των οποίων και του Τομ Πάππα.

Στιγμιότυπο από την εναρκτήρια ομιλία του Δρα. Φρίξου Γκούση. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρ. Παναγιώτης Μανώλας επεσήμανε ότι «είμαι ευλογημένος διότι το Διοικητικό Συμβούλιο πλαισιώνεται από μια ομάδα ταλαντούχων στελεχών, οι οποίοι εργάζονται με αυταπάρνηση και διοργανώνουν παρόμοιες επιτυχημένες εκδηλώσεις».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ερανική εκδήλωση που είχαν διοργανώσει στις 16 Μαϊου 2019 στην Αστόρια για την ενίσχυση του Ταμείου Υποτροφιών, καθώς επίσης στις εκδηλώσεις που διοργάνωσαν στο Σάουθ Χάμπτονς και στις 13 Ιουλίου 2019 στην Καλαμάτα.

Στην Καλαμάτα, όπως ανέφερε ο ομιλητής, διοργάνωσαν ιατρική συνδιάσκεψη σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο της Καλαμάτας και βράβευσαν τον Δρ. Απόστολο Ταμπάκη, πρώην πρόεδρο και ευεργέτη του Ιατρικού Συλλόγου της Νέας Υόρκης.

Στγμιότυπο από την ομιλία της Δρ. Ειρήνη Δράγα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο Δρ. Μανώλας επεσήμανε ότι προ τριάντα είτε και σαράντα ετών ο Σύλλογος είχε περιορισμένο αριθμό γιατρών. Σήμερα έχει 500 εγγεγραμμένους γιατρούς και 280 οικονομικά τακτοποιημένα μέλη.

«Όσο κι αν ακούγεται περίεργο στη Μητροπολιτική Περιοχή της Νέας Υόρκης υπάρχουν τρεις περίπου χιλιάδες ιατροί, οι οποίοι διαπρέπουν σε όλες τις ειδικότητες. Στόχος είναι να τους προσελκύσουμε και να δημιουργήσουμε το μεγαλύτερο δίκτυο ιατρών όχι μόνο στη Νέα Υόρκη, αλλά και σε όλη την Αμερική», επεσήμανε ο κ. Μανώλας.

Αναφερόμενος στο ενδιαφέρον του Συλλόγου για τους ομογενείς και Έλληνες που σπουδάζουν στις ιατρικές σχολές των ΗΠΑ επεσήμανε ότι κάθε χρόνο απονέμουν υποτροφίες πενήντα έως εξήντα χιλιάδων δολαρίων και ότι στόχος είναι να προσφέρουν περισσότερα χρήματα και πιο σημαντικό να γίνουν μέντορες της νεότερης γενιάς.

Ο Ελληνικός Ιατρικός Σύλλογος της Νέας Υόρκης ετοιμάζεται πυρετωδώς και για τον εορτασμό της 83η επετείου της ιδρύσεως, ο οποίος θα λάβει χώρα το Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2019 στο JW Marriot Essex House στη διεύθυνση 160 Central Park South στο Μανχάταν.   

Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την ομιλία της Δρ. Λορέιν Χρυσομάλλη – Βαλασιάδη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Γενική άποψη της αίθουσας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από τη δεξίωση. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο γαστροεντερολόγος Κωνσταντίνος Φίσερ, αριστερά, και ο καρδιολόγος Παρασκευάς Φίσερ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement / Διαφήμιση-

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.