ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο ιστορικός Ελληνικός Ιατρικός Σύλλογος της Νέας Υόρκης το βράδυ της Πέμπτης, 16 Μαϊου 2019, διοργάνωσε στο Μουσείο Κινούμενης Τέχνης (Museum of the Moving Image) στην Αστόρια την εαρινή εκδήλωση με την επωνυμία “Spring Fling”.

Πρόκειται για μια από τις καινοτομίες της νέας ηγεσίας του Συλλόγου, η οποία συνδύαζε το τερπνόν μετά του ωφελίμου, καθώς τα έσοδά της θα διατεθούν για την ενίσχυση του Ταμείου Υποτροφιών του Συλλόγου.

Η εκδήλωση κατά κοινή ομολογία ήταν άρτια οργανωμένη και ενθουσιώδης. Κι αυτό διότι η οργανωτική επιτροπή με επικεφαλής τη Δρ. Λορέιν Χρυσομάλλη – Βαλασιάδη και τη Δρ. Ελένη Γκουζούλη – Κουτσού είχαν καλέσει τους φοιτητές που σπουδάζουν στις ιατρικές σχολές όχι μόνο της Νέας Υόρκης, αλλά σε πολλές άλλες πολιτείες της Ανατολικής Ακτής.

Στιγμιότυπα από την ομιλία της Δρ. Λορέιν Χρυσομάλλη – Βαλασιάδη.

Αν και πολλοί από τους φοιτητές δεν μπόρεσαν να παραστούν στην εκδήλωση λόγω της εξεταστικής περιόδου, εν τούτοις η Δρ. Λορέιν Βαλασιάδη ανέγνωσε τα ονόματα όλων των φοιτητών προκαλώντας ευαρέσκεια στα μέλη του Συλλόγου και τους φίλους.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Δρ. Παναγιώτης Μανώλας στην εναρκτήρια ομιλία του αναφέρθηκε στους στόχους της νέας ηγεσίας και συνεχάρη την οργανωτική επιτροπή με επικεφαλής τις Δρ. Λορέιν Χρυσομάλλη – Βαλασιάδη και Ελένη Γκουζούλη – Κουτσού.

Απαντώντας σε ερώτηση των «Αναμνήσεων» σχετικά με την εκδήλωση επεσήμανε ότι το Spring Flint διοργανώνεται για πρώτη φορά από τον ιστορικό Ελληνικό Ιατρικό Σύλλογο της Νέας Υόρκης και ότι στόχος αυτής της εκδήλωσης είναι η συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση του Ταμείου Υποτροφιών του Συλλόγου μας.

Στιγμιότυπο απόι την ομιλία της Δρ. Λορέιν Χρυσομάλλη – Βαλασιάδη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

«Στόχος μας είναι να προσφέρουμε χείρα βοήθειας στους φοιτητές που σπουδάζουν σε ιατρικές σχολές διότι το κόστος των σπουδών έχει πλέον γίνει δυσβάστακτο. Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή. Παρά το ότι πρόκειται για μια καινοτομία που διοργανώνεται μεσοβδόμαδα και πολλοί συνάδελφοι είχαν ανειλημμένες υποχρεώσεις είμαστε κάτι παραπάνω ενθουσιασμένοι από τη συμμετοχή. Προσήλθαν πάνω από εκατόν πενήντα άτομα, η πλειοψηφία των οποίων νέων και αυτό εμπνέει αισιοδοξία», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στους στόχους της θητείας του επεσήμανε ότι «η δική μας θητεία είναι αφιερωμένη στη νέα γενιά» και ότι «οι εκδηλώσεις μας έχουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τη νεολαία».

Η Λορέιν Χρυσομάλλη – Βαλασιάδη, τόσο κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στην εκδήλωση όσο και κατά τη διάρκεια των δηλώσεων στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίηση για την ανταπόκριση των ιατρών στην έκκλησή τους για την ενίσχυση του Ταμείου Υποτροφιών του Συλλόγου.

Στιγμιότυπο από την ομιλία του προέδρου, Δρ. Παναγιώτη Μανώλα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

«Προ τριών ετών αρχίσαμε τη βράβευση των μαθητών του λυκείου που θέλουν να σπουδάσουν ιατρική και τους σπουδαστές των ιατρικών σχολών και καταφέραμε να τους προσεγγίσουμε και το πιο σημαντικό να τους δώσουμε τη δυνατότητα να έχουν μέντορες και υποστηρικτές για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Σήμερα προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε χρήματα για να προσφέρουμε περισσότερες υποτροφίες», πρόσθεσε η Δρ. Λορέιν Χρυσομάλλη – Βαλασιάδη.

Η Ελένη Γκουζούλη – Κουτσού πρόσθεσε. «Είναι πάρα πολύ επιτυχημένη εκδήλωση γιατί ανάμεσά μας έχουμε τους φοιτητές που διαπρέπουν στις σχολές τους και θα βραβευτούν με τις υποτροφίες».

Ο Δρ. Γεώργιος Τσιούλιας, ο οποίος μαζί με τη Δρ. Φλωρεντία Χριστοδουλίδου συμμετείχαν στην Ομάδα Αιγαίου επεσήμανε: «Μόλις επιστρέψαμε από την Ομάδα Αιγαίου, όπου περάσαμε μια ανεπανάληπτη εβδομάδα προσφοράς και δράσης. Ήταν ο 25ος χρόνος που γίνεται ο διάπλους και ο δέκατος χρόνος που ο Ιατρικός Σύλλογος της Νέας Υόρκης συμμετέχει στον διάπλου.

Στιγμιότυπο από την ομιλία του τέως προέδρου Δρ. Γεωργίου Λιακέα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Εφέτος επισκεφθήκαμε πέντε νησιά τους Φούρνους, τη Θύμαινα, τη Δονούσα, την Αμοργό και τα Κουφονήσια. Συμμετείχαν είκοσι περίπου γιατροί όλων των ειδικοτήτων, εκατό εθελοντές, 11 σκάφη και το πλωτό ασθενοφόρο «Μηνάς». Οι συνθήκες ήταν δύσκολες λόγω  του καιρού, αλλά τα καταφέραμε. Ελπίζω να συνεχίσουμε τη συνεργασία με την Ομάδα Αιγαίου γιατί βοηθούμε τα αδέλφια μας που φυλάσσουν Θερμοπύλες στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου».

Αναφερόμενος στην εν λόγω εκδήλωση επεσήμανε ότι είναι μια αξιέπαινη πρωτοβουλία, η οποία αν μη τι άλλο απηχεί τη φιλοσοφία και τους στόχους της νέας ηγεσίας με επικεφαλής τον πρόεδρο, Δρ. Παναγιώτη Μανώλα, τη Δρ. Λορέιν Χρυσομάλλη – Βαλασιάδη, την Ελένη Γκουζούλη – Κουτσού.

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

«Ο χώρος είναι μοντέρνος και αποτελεί ένα επί πλέον  δείγμα της ανοδικής πορείας του Συλλόγου», κατέληξε.

Ο τέως πρόεδρος, Δρ. Γεώργιος Λιακέας μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίηση για την επιτυχία της εκδήλωσης και για την ανεπανάληπτη ατμόσφαιρα μεταξύ των μελών του Συλλόγου και τους φοιτητές και τους σπουδαστές και μεταξύ άλλων τόνισε: «Εκδηλώσεις όπως η σημερινή συμβάλλουν τα μέγιστα στην προσφορά και στο έργο του Συλλόγου και το πιο σημαντικό παρέχουν μοναδικές υπηρεσίες στη νεότερη γενιά των ομογενών που σπουδάζει τις ιατρικές σπουδές».  

Η Δρ. Χριστίνα Κακούλα πρόσθεσε: «Είναι μια υπέροχη εκδήλωση, άρτια διοργανωμένη και το πιο σημαντικό σε ένα υπέροχο περιβάλλον».  

Στιγμιότυπο από τη δεξίωση. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από τη δεξίωση. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.