ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ανεκπλήρωτο παρέμεινε το αίτημα της Παμμακεδονικής Ενωσης Αμερικής για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη πριν την ανοικτή ομιλία του Πρωθυπουργού στην Αστόρια. Το αίτημα υποβλήθηκε εγγράφως στις 22 Σεπτεμβρίου και κοινοποιήθηκε στον υγπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για θέματα αποδήμου ελληνισμού Αντώνη Διαματάρη και τον γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ. Κωνσταντίνο Κούτρα.

Ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Δημήτρης Φιλιππίδης απαντώντας σε ερώτηση των «Αναμνήσεων» επεσήμανε ότι δεν έδωσαν στη δημοσιότητα την επιστολή που έστειλαν στον Πρωθυπουργό διότι πίστευαν ότι παρά το βεβαρημένο πρόγραμμά του μπορούσε να βρεθεί ο χρόνος για μια συζήτηση με την ηγεσία της Παμμακεδονικής για το μείζον θέμα της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Θεωρούμε ότι ο κ. Πρωθυπουργός εάν το ήθελε μπορούσε – παρά το βεβαρημένο του προγράμματος – να αφιερώσει ελάχιστο χρόνο στην αντιπροσωπεία της Οργάνωσης μας», πρόσθεσε ο κ. Φιλιππίδης.

Ο κ. Φιλιππίδης αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχαν την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019, στο γενικό Προξενείο με τον υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για θέματα αποδήμου ελληνισμού Αντώνη Διαματάρη και μεταξύ άλλων τόνισε «πως διεμύνησαν ότι δεν θα δοθεί λευκή επιταγή σε κανέναν» και απηύθυναν έκκληση στον Υφυπουργό Εξωτερικών «να ληφθεί σοβαρά υπόψη η βούληση του Ελληνικού λαού εναντίον της προδοτικής συμφωνίας».

H διαφήμιση η οποία είχε αναρτηθεί στο Face book του ναού των Σκοπιανών της Νέας Ιερσέης.

«Ο κ. Διαματάρης ζήτησε από την Παμμακεδονική ΗΠΑ να σταλεί τις προσεχείς ημέρες επιστολή όπου θα αναφέρονται τα ζητήματα που θέτει η οργάνωση της ομογένειας ενώ τόνισε πως η πόρτα της Κυβέρνησης θα παραμένει ανοιχτή για διάλογο», πρόσθεσε ο κ. Φιλιππίδης. 

Οι εκπρόσωποι της Παμμακεδονικής, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής, παρουσίασαν στον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης και φωτογραφία από το φεστιβάλ Φαγητού στη Νέα Ιερσέη το οποίο οι διοργανωτές Φεστιβάλ το βάφτισαν «Φεστιβάλ Μακεδονικού Φαγητού» 

Στην συνάντηση συμμετείχε το προεδρείο της Παμμακεδονικής και ο πρόεδρος του Συλλόγου Βρειοηπειρωτών «Πύρρος», Κωνσταντίνος Τσιούρης.

Η επιστολή

Το πλήρες κείμενο της επιστολής της Παμμακεδονικής Ένωσης έχει ως εξής:

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Σας καλωσορίζουμε στη Νέα Υόρκη και ευχόμεθα σε σας και το επιτελείο σας κάθε επιτυχία στις διεθνείς σας επαφές για ευόδωση των εθνικών στόχων.

Εκ μέρους του προεδρείου της Παμμακεδονικής Ένωσης Η.Π.Α. και γνωρίζοντας το φορτωμένο πρόγραμμά σας, σας ζητούμε ολιγόλεπτη και κατ’ ιδίαν συνάντηση, στο πλαίσιο της επίσκεψή σας στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πέτρος Γ. Πατρίδης» στις 25 Σεπτεμβρίου 2019.

Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε για τις ενέργειες που ελήφθησαν και που θα λάβετε στο άμεσο μέλλον σχετικά με τη διαχείριση της Συμφωνίας των Πρεσπών, την οποία εσείς ο ίδιος χαρακτηρίσατε στο πρόσφατο παρελθόν ‘εθνική ήττα’.

Ως Μακεδόνες της Διασποράς που δώσαμε πολυετείς αγώνες για την υπεράσπιση των δικαίων της πατρίδας μας θα θέλαμε να ακούσουμε από εσάς τον ίδιο τις προθέσεις της κυβέρνησης για το θέμα της Μακεδονίας.

Προσβλέποντας στη θετική ανταπόκρισή σας στο αίτημά μας, Με εκτίμηση, Δημήτρης Φιλιππίδης, πρόεδρος, Πέτρος Χαριτόπουλος, Γενικός Γραμματέας

-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.