ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο όμιλος «Markou Global» καλεί τους ομογενείς να παρακολουθήσουν το επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Τα παιδιά μας σήμερα και η παχυσαρκία» με τη συμμετοχή ειδημόνων στα θέματα υγείας και παιδιών.

Το συνέδριο είναι το πρώτο που διοργανώνεται από έναν δικηγορικό όμιλο στην Αστόρια, εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της εταιρικής ευθύνης του ομίλου και θα λάβει χώρα το Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 6.00 μ.μ. στο Αρχιεπισκοπικό Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια στη διεύθυνση 27-09 Crescent Street στην  Αστόρια.

Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης είναι ο παιδίατρος και ειδήμων στην παιδική παχυσαρκία, Δρ. Δημήτριος Μαρκουίζος, η παιδαγωγός και ψυχοθεραπεύτρια Μαρία Δελτούζου και η κλινική Διατροφολόγος και Διαιτολόγος Ειρήνη Νικολαϊδη.

Η Μαρία Μάρκου (δεξιά) και Ελευθερία Οίκουτα, η οποία θα τιμηθεί με το βραβείο Αθηνά. Φωτογραφία: ευγενική παραχώρηση Μαρίας Μάρκου.

Το συντονισμό έχει αναλάβει η ιδρύτρια και πρόεδρος του ομίλου «Markou Global» , Μαρία Μάρκου, η οποία προ τεσσάρων μηνών έχει εκπλήξει την ομογένεια με την ενημερωτική εκδήλωση για τα μεταναστευτικά, το κτηματολόγιο, τα κληρονομικά, τα στρατολογικά και άλλα νομικά θέματα που είχε διοργανωθεί  στο εν λόγω Κέντρο και η οποία έχει αποσπάσει τα ευμενή σχόλια των «Αναμνήσεων».

Την επιμέλεια και τα οργανωτικά ζητήματα της εκδήλωσης τα έχει αναλάβει ο σύζυγος της κ. Μάρκου, ο οικονομολόγος Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα απονεμηθεί το βραβείο «Αθηνά» στην διακεκριμένη εκπαιδευτικό – διευθύντρια του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου του Τιμίου Σταυρού στο Μπρούκλιν, Ελευθερία Οίκουτα, σε ένδειξη αναγνώρισης για την πολυετή προσφορά στα σχολεία της ομογένειας.

Η Μαρία Μάρκου και ο Δρ. Δημήτριος Μαρκουίζος. Φωτογραφία: ευγενική παραχώρηση Μαρίας Μάρκου.

Η απόφαση της κ. Μάρκου να θεσπίσει το βραβείο «Αθηνά» και να το απονείμει σε μια εκπαιδευτικό αποτελεί την καλύτερη έκφραση του ενδιαφέροντος του ομίλου για την ελληνική εκπαίδευση και έχει προκαλέσει τον ενθουσιασμό των ομογενών, οι οποίοι έσπευσαν να τη συγχαρούν με πολλαπλά μηνύματα στον λογαριασμό της κ. Μάρκου στο Face Book.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα ακολουθήσει κέρασμα για το κοινό.

Η αφίσα του συνεδρίου.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.