Ο δήμος του Γκρίνουιτς Κονέκτικατ τίμησε την 25η Μαρτίου χωρίς ακροατήριο και χωρίς σημαία

0
Ο διευθύνων σύμβουλος του δήμου (First Selectman) Fred Camillo, ενώ διαβάζει τη διακήρυξη παρουσία της ομογενούς Κάρεν Φασουλιώτη (Karen Fassuliotis), η οποία είναι αντιπρόεδρος της Εφορίας (Board of Estimate and Taxation). Φωτογραφία: Ken Borsuk / Hearst Connecticut Media

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο δήμος του Γκρίνουιτς του Κονέκτικατ την Τετάρτη τίμησε την ομογένεια και την Ελλάδα ανακηρύσσοντας για μια ακόμη χρονιά την 25η Μαρτίου Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας για τον δήμο.

Η φετινή τελετή διέφερε από όλες τις προηγούμενες διότι δεν υπήρχε ακροατήριο και δεν έγινε η έπαρση της σημαίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος του δήμου (First Selectman) Fred Camillo, όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα Greenwich Time, ανέγνωσε τη διακήρυξη παρουσία της ομογενούς Κάρεν Φασουλιώτη (Karen Fassuliotis), η οποία είναι αντιπρόεδρος της Εφορίας (Board of Estimate and Taxation).

Ο κ. Camillo δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι θα επιθυμούσαμε να μην ήταν κλειστό το δημαρχείο και να είχαμε εκπροσώπους και από την ομογένεια, αλλά του χρόνου θα τιμήσουμε την επέτειο με τις δέουσες τιμές και με λαμπρές εκδηλώσεις.

Η διακήρυξη του Δήμου του Γκρίνουιτς του Κονέκτικατ μέσω της οποίας ανακήρυξε την 25η Μαρτίου Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας για τον Δήμο.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πολυεθνικό μωσαϊκό του δήμου και της ίδιας της Αμερικής και στη συμβολή των μεταναστών στην πρόοδο της χώρας και εξήρε την προσφορά της ομογένειας.

Οι προσπάθειες των «Αναμνήσεων» για να επικοινωνήσουν με την ομογενή Κάρεν Φασουλιώτη δεν καρποφόρησαν μέχρι και ετούτη την ώρα.

Η κ. Φασουλιώτη μιλώντας στους δημοσιογράφους εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εκπλήρωση του χρέους.

Αν και λόγω των απαγορευτικών μέτρων και του κλεισίματος των καταστημάτων δε μπορέσαν να προμηθευτούν τη σημαία, εν τούτοις η κ. Φασουλιώτη δήλωση υπερήφανη για την καταγωγή της.

«Δε θα μπορέσουμε να παρελάσουμε την Κυριακή στην Πέμπτη Λεωφόρο του Μανχάταν και δε θα μπορέσουμε να γιορτάσουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την επέτειο της Ελληνικής Παλιγγενεσίας στους ναούς μας γιατί λόγω του κορωνοϊού τα πάντα είναι κλειστά. Ήθελα με τη σημερινή τελετή να εκπέμψουμε το μήνυμα είμαστε εδώ, είμαστε ζωντανοί», επεσήμανε η κ. Φασουλιώτη.

Τέλος προσευχήθηκε όταν επιτραπεί η κυκλοφορία και επανέλθει η ζωή στους κανονικούς της ρυθμούς να επαναλάβουν την εκδήλωση με μαζική συμμετοχή των ομογενών και των φιλελλήνων.  

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.