ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Την πρώτη του νίκη πέτυχε η ομάδα ΝΥ Κόσμος/Ολυμπιακός στο άλλο ομογενειακό ντέρμπι στο Λογκ Άϊλαντ πρεμιέρ λιγκ. ΝΥ Κόσμος/Ολυμπιακός – Λέρος 3 – 0.

Η ομάδα των ποδοσφαιρικών ακαδημιών του Ανδρέα Τούρου σε πλήρη σύνθεση επικράτησε σχετικά εύκολα της ενισχυμένης μεν ομάδας της Λέρου αλλά αποδυναμωμένης σε αυτό το κρίσιμο ντέρμπι λόγο τραυματισμών και ελλείψεων. Η ΝΥ Κόσμος/Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ στο 25ο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου και ακολούθησαν άλλα δυο γκολ στο 13ο και 19ο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου. 

Στο τέλος του αγώνα ο γενικός αρχηγός της Λέρου Τάκης Ρίζος έκανε δηλώσεις στις «Αναμνήσεις»:

Ο γενικός αρχηγός της ομάδας “Λέρος” Τάκης Ρίζος. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

«Φέτος μετά από πολλές προσπάθειες έχουμε οράματα και προοπτική για μεγαλύτερες επιτυχίες. Έχουμε συγκροτημένη ομάδα, καλούς παίχτες αλλά στο σημερινό παιχνίδι λόγο τραυματισμών και ελλείψεων δεν ευνοηθήκαμε. Χάσαμε γιατί αναγκαστήκαμε να παίξουμε σχεδόν με την δεύτερη ομάδα.

Οι προοπτικές μας και οι δυνατότητές μας είναι για πιο ψηλά. Στοχεύουμε να σταθούμε στην κορυφή βαθμολογικά, να συμμετάσχουμε σε κύπελα σε μεγαλύτερη κατηγορία. Η ποδοσφαιρική ομάδα της Λέρου δεν είναι σαν τους άλλους ομογενειακούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους που ξέρουμε.

Εμείς αντιπροσωπεύουμε το νησί της Λέρου στη Νέα Υόρκη. Σαν ποδοσφαιρική ομάδα αντιπροσωπεύουμε το νησί μας από το 1947. Για την ιστορία να πούμε ότι μετά την απελευθέρωση της Δωδεκανήσου, ιδρύθηκε αυτή η ομάδα που βλέπουμε στη Νέα Υόρκη.

Στιγμιότυπο από τον αγώνα ΝΥ Κόσμος / Ολυμπιακός – Λέρος. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

Άλλες ποδοσφαιρικές ομάδες της Λέρου υπάρχουν, δύο στην Αυστραλία μια στο Βέλγιο και μια άλλη στο Χιούστον του Τέξας. Έχουμε επίσης και την ομάδα στο νησί της Λέρου που παίζει στην πρώτη κατηγορία Δωδεκανήσου.

Όλες οι ομάδες μας αντιπροσωπεύουν αποκλειστικά το νησί μας. Περνάμε το μήνυμα να αγωνιζόμαστε μέσα στα αθλητικά πλαίσια, ήσυχα, αθλητικά χωρίς βία και εντάσεις. Προάγουμε το ήθος και την ομαδικότητα, χαρακτηριστικά που όταν τα βλέπω με ικανοποιούν. Προτρέπω τους Έλληνες γονείς να φέρουν τα παιδιά τους να γυμνάζονται και να αθλούνται. Να συμμετέχουν όχι μόνο στην ομάδα μας αλλά και σε άλλες ομογενειακές ομάδες.

Το κάλεσμα αυτό απευθύνεται ιδιαίτερα στους Έλληνες γονείς. Να φέρνουν τα παιδιά τους στις ομάδες γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε τις ομάδες μας ζωντανές. Οι αγωνιστικές ανάγκες μεγαλώνουν και αν δεν συμμετέχουν ελληνόπουλα είμαστε αναγκασμένοι να ενισχύουμε τις ομάδες μας με παίκτες άλλων εθνικοτήτων.

Κλείνοντας θα ήθελα να πω και να παρακαλέσω τα νέα παιδιά να έλθουν να προπονηθούν μαζί μας. Να μη φοβούνται. Να έλθουν να παίξουν γιατί το ποδόσφαιρο είναι ένα όμορφο ομαδικό άθλημα, θα περνούν ευχάριστα. Έχουμε το σύλλογο που μας στηρίζει, έχουμε τη διάθεση, τα φόντα, την ομάδα, θέλουμε και προσπαθούμε να έχουμε καλλίτερη συνέχεια, εύχομαι και ελπίζω να δούμε περισσότερα ελληνόπουλα στην ομάδα μας.’’

Στιγμιότυπο από τον αγώνα ΝΥ Κόσμος / Ολυμπιακός – Λέρος. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.