Νικόλαος Τζον Μπιρμπίλης – Nicholas John Birbilis (1925 – 2018)

  0

  Ο παλαίμαχος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και του Πολέμου στην Κορέα Νικόλαος Τζον Μπιρμπίλης (Nicholas John Birbilis) την Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 93 ετών έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του.

  Η σορός του το απόγευμα της Δευτέρας, 17 Δεκεμβρίου 2018, από  τις 6.00 – 8.00 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στο ναό του Αγίου Θωμά στη διεύθυνση 615 Mercer Street, Cherry Hill, NJ, 08002.

  Το πρωί της Τρίτης, 18 Δεκεμβρίου 2018, από τις 11.00 – 12.00 θα εκτεθεί και πάλι για προσκύνημα και αμέσως μετά θα τελεστεί η Θεία λειτουργία στον εν λόγω ναό.

  Ακολούθως οι συγγενείς και φίλοι θα κατευθυνθούν στο κοιμητήριο Locustwood Cemetery,  στη διεύθυνση 1500 Marlton Pike West, Cherry Hill, NJ, 08002, προκειμένου να παρακολουθήσουν τον ενταφιασμό του.

  Ο θάνατός του καταλυπεί τα παιδιά του John και Effie Birbilis, Peter (Takis) και Ninita Birbilis, Effie και Tom Murphy, τα έξι εγγόνια, τα τρία δισέγγονα, τα αδέλφια Kimon John και Marianna Birbilis, τη νύφη του αδελφού του Diana Birbilis, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς και φίλους εδώ και στην Ελλάδα.

  Ο αείμνηστος ήταν γιος του Nicholas Birbilis και της Aphrodite Abariotou Birbilis, και ήταν δίδυμος με τον αείμνηστο George John Birbilis.

  Ο Νικόλαος Τζον Μπιρμπίλης γεννήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου 1925, στο Λίνκολν, Νεμπράσκα, μεγάλωσε στην Αθήνα και αποφοίτησε από τρίτο Λύκειο Αρρένων της Αθήνας. Την περίοδο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου επέστρεψαν στις ΗΠΑ και ο Νικόλαος εντάχτηκε στον αμερικανικό στρατό και υπηρέτησε στην Ιαπωνία και αργότερα στον Πόλεμο της Κορέας.

  Στο διάστημα μεταξύ των δύο πολέμων ο Νικόλαος γνωρίστηκε με την εκλεκτή της καρδιάς του, την Ελένη το γένος Παπαδέα. Μετά την αφυπηρέτησή του από στρατό χόρεψαν το χορό του Ησαϊα και έζησαν αγαπημένοι για 58 ολόκληρα χρόνια.

  ‘Ηταν απόφοιτος του Ινστιτούτου Ραδιοηλεκτρονικών του University of Pennsylvania και εργάστηκε για 37 συναπτά έτη στην RCA Aerospace and Defense Systems Division στο Camden της Νέας Υερσέης.

  Ο αείμνηστος έχει διατελέσει πρόεδρος της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου στο West Philadelphia, PA και της κοινότητας του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ της Νέας Ιερσέης.

  Η ευθύνη της διοργάνωσης της κηδείας έχει ανατεθεί στο Γραφείο Τελετών Inglesby/Givnish Funeral Home.

  -Advertisement-

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.