ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον της εταιρείας και του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος του Πανγκριγκόριαν της Νέας Ιερσέης εξέπεμψαν οι ομιλητές κατά τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης γιορτής που διοργανώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο ομογενειακό κέντρο εκδηλώσεων «The Venetian» στο Γκάρφιλντ της Νέας Ιερσέης.

Στην καθιερωμένη πλέον γιορτή παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης Ευάγγελος, οι γενικοί Πρόξενοι Ελλάδας και Κύπρου, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας και Αλέξης Φαίδωνος- Βαντέτ, η Ελληνίδα Πρόξενος Λάνα Ζωχιού, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Ιερσέης, η διεθύντρια του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου, Μαρία Τζομπανάκη, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Χιακών Σωματείων και συνάμα δημοτικός σύμβουλος του Ρίτζφιλντ της Νέας Ιερσέης Δημήτρης Κοντολιός, εκπρόσωποι των εταιρειών και των φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων της τριπολιτειακής περιοχής, καθώς επίσης και εκπρόσωποι των ομογενειακών μέσων ενημέρωσης.

Το συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε ο Σταύρος Θεοδώρου, ο οποίος συν τοις άλλοις είχε αναλάβει και τη διασκέδαση των συνδαιτυμόνων.

Στιγμιότυπο από το πάρτι.

Ο πρόεδρος της εταιρείας του Πανγκριγκόριαν Γιώργος Σιαμπούλης καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και εστίασε την προσοχή του στα επιτεύγματα της εταιρείας το 2018.  Εκτενή αναφορά έκανε στον αριθμό των μελών της εταιρείας και τόνισε ότι κατά τη διάρκεια των δικών του θητειών κατάφεραν να διπλασιάσουν τον αριθμό των μελών.

Σήμερα, όπως ανέφερε, το Πανγκριγκόριαν της Νέας Ιερσέης αριθμεί 1100 εστιατόρια, ενώ ο αριθμός των εστιατορίων σε όλες τις εταιρείες των Πανγκριγκόριανς ανά την Αμερική ξεπερνούν τις 4.000.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην παρουσία του Τζον Κάλλα, που ως γνωστόν μαζί με τον Γεώργιο Μανωλιό οραματίστηκαν την ίδρυση της εταιρείας.

«Σας ευχαριστώ όλους για τη συνεργασία που είχαμε τα τελευταία είκοσι χρόνια», επεσήμανε ο κ. Σιαμπούλης εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη για την εκτελεστική διευθύντρια Αντωνία Μπλετσάκη και τις συνεργάτιδές της στο γραφείο.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανγκριγκόριαν της Νέας Ιερσέης Ιωάννης Σακελλάρης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για την προσφορά του εκ των ιδρυτών Τζον Κάλλα και του προέδρου της εταιρείας Γιώργου Σιαμπούλη και εστίασε την προσοχή του στο φιλανθρωπικό έργο των Πανγκριγκόριαν.

Ο πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος, Δημήτριος Λογοθέτης αναφέρθηκε στους προσκεκλημένους και εξήρε την παρουσία του δημοτικού συμβούλου του Ρίτζφιλντ Δημητρίου Κοντολιού, καθώς επίσης και του πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στο Λουξεμβούργο, Κλέι Κωνσταντίνου.

«Οι γιορτές των Χριστουγέννων μας παρέχουν τη δυνατότητα να εκφράσουμε την αγάπη μας για το συνάνθρωπο και να προσευχηθούμε για την επικράτηση της επί γης ειρήνη», επεσήμανε ο κ. Λογοθέτης.

Ο γενικός Πρόξενος της Κύπρου στη Νέα Υόρκη Αλέξης Φαίδωνος αναφέρθηκε στις ημέρες που διανύουμε και τόνισε ότι είναι ημέρες αγάπης και ότι οι Πανγκριγκόριανς με την δράση και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν εμβολιάζουν την κοινωνία με αγάπη.

Ο γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, ο οποίος ήταν το τιμώμενο πρόσωπο του προσφάτου ετήσιου δείπνου του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος του Πανγκριγκόριαν της Νέας Ιερσέης συνεχάρη τους συνδαιτυμόνες για το μεγάλο, όπως το χαρακτήρισε, φιλανθρωπικό έργο και για τη βοήθεια που παρέχουν στην πατρίδα.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πρώτη επίσκεψη στα Γραφεία του Πανγκριγκόριαν της Νέας Ιερσέης και τόνισε ότι εκεί ένοιωσε το μεγαλείο της μεγάλης οικογένειας του Πανγκριγκόριαν.

«Το  Πανγκριγκόριαν είναι δίπλα στην Ελλάδα, στο Γενικό Προξενείο, στη Μητρόπολη και σε κάθε οικογένεια των ομογενών που έχουν πράγματι ανάγκη και τα ευαγή ιδρύματα. Το έργο σας είναι θαυμαστό και προτρέπω να συνεχίσετε αυτό το υπέροχο έργο για την κοινωνία», κατέληξε ο Δρ. Κούτρας.

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης Ευάγγελος επεσήμανε ότι το 1993 όταν διορίστηκε  πρωτοσύγκελος της της Μητρόπολης της Νέας Ιερσέης γνώρισε από κοντά το αξιοθαύμαστο και θεάρεστο έργο των Πανγκριγκόριαν.

«Δέκα χρόνια μετά και συγκεκριμένα το 2003 που ανέλαβα τα καθήκοντά μου ως Μητροπολίτου ένοιωσα από κοντά ότι το Πανγκριγκόριαν ήταν και παραμένει το στήριγμα της Μητροπόλεως», συμπλήρωσε.

Ειδική μνεία ο κ. Ευάγγελος έκανε στα ηγετικά προσόντα του Γιώργου Σιαμπούλη, του Ιωάννη Σακελλάρη και του Δημητρίου Λογοθέτη και επεσήμανε ότι «δεν είναι μόνο άξιοι ηγέτες, αλλά καλοί οικογενειάρχες και καλοί Ορδόδοξοι Χριστιανοί».

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.