Νικόλαος Γεωργακόπουλος – Nicholas G. Georgakopoulos (1928 – 2018)

  0

  Ο πλοίαρχος Νικόλαος Γεωργακόπουλος  (Nicholas G. Georgakopoulos) δεν υπάρχει πια ανάμεσά μας. Το Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018 άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο «Bayshore Health Care Center» στο Holmdel της Νέας Ιερσέης έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του.

  Η σορός του το απόγευμα της Τετάρτης, 24 Οκτωβρίου 2018, από τις 5.00 – 8.00 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στο Γραφείο Τελετών «Bongarzone Funeral Home», στη διεύθυνση 2400 Shafto Road, Tinton Falls, NJ 07712. 

  H νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεστεί το πρωί της Πέμπτης, 25 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 11:00 π.μ. στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στη διεύθυνση 1033 West Park Ave., Ocean Township, NJ 07712. 

  Αμέσως μετά θα λάβει χώρα ο ενταφιασμός του στο κοιμητήριο «St. George Greek Cemetery», στο Neptune της Νέας Ιερσέης.

  Ο θάνατός του καταλυπεί τη σύζυγο Μαρκέλλα Γεωργακοπούλου, τα παιδιά Βάνα και Σαράντη Λαχάνη, Γεώργιο και Πατρίσια Γεωργακοπούλου, τα αδέλφια Μαρία Καρέλα, Ιάκωβο Ξενάκη, Χαρούλα Ξενάκη, τα ανίψια και τους λοιπούς συγγενείς και φίλους εδώ και στην Ελλάδα.

  Ο εκλιπών γεννήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου 1928 στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην Πλάκα. Οι αείμνηστοι γονείς του Γεώργιος και Βασιλική Γεωργακοπούλου τον γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

  Μετά την αποφοίτησή του από τη Βαρβάκειο Σχολή έγινε δεκτός και αποφοίτησε από τη Ναυτική Ακαδημία της Βρετανίας με το πτυχίο του Δεύτερου Πλοιάρχου. Στη συνέχεια αποφοίτησε από τη Σχολή Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού και για ένα τέταρτο του αιώνα διετέλεσε καπετάνιος στα πλοία της πάλαι ποτέ «Hellenic Lines».

  Το 1969 χόρεψε τον Χορό του Ισαϊα στην Αγία Φιλοθέη της Αθήνας με την ομογενή Μαρκέλλα Ξενάκη, που είχε γεννηθεί στη Χώρα Χίου.

  Έξι περίπου μήνες μετά το γάμο τους ήρθαν στη Νέα Υόρκη και εγκαταστάθηκαν στο Άσμπουρι Παρκ της Νέας Ιερσέης. Ο Νικόλαος ανέλαβε τα καθήκοντα του Port Captain της «Hellenic Lines» στα λιμάνια της Νέας Υόρκης και για δέκα τρία χρόνια στα λιμάνια του Κόλπου του Μεξικού. Στη συνέχεια μετακόμισε στη Νέα Υόρκη όπου εργάστηκε μέχρι και τη συνταξιοδότησή του το 1986.

  Ο αείμνηστος πίστευε όσο ελάχιστοι στην παιδεία και παρείχε τη δυνατότητα στα παιδιά του, Βάνα και Γιώργο να αποφοιτήσουν από τα καλύτερα πανεπιστήμια και έχουν αξιοζήλευτη επαγγελματική σταδιοδρομία.

  Ο εκλιπών ήταν καλοσυνάτος, μεγαλόκαρδος και γενναιόδωρος. Ήταν υπόδειγμα συζύγου, πατέρα, κουνιάδου και θείου. Διακρινόταν για την ευρυμάθειά του, για το σπάνιο του χαρακτήρα, για την ειλικρίνεια και την εντιμότητα.

  Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στη μνήμη του στο  ταμείο για την αγιογράφηση του ναού του Αγίου Γεωργίου (Iconography Fund for St. George Greek Orthodox Church, 1033 West Park Ave., Ocean Township, NJ 07712.

  -Advertisement-

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.