Μνημόνιο Συνεργασίας του Δήμου Μυκόνου και Συμβολαιογραφικού Συλλόγου για το ΤΑΠ

0
Στιγμιότυπο από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ευγενική παραχώρηση Δήμου Μυκόνου. Φωτογραφία: Δήμος Μυκόνου.

ΜΥΚΟΝΟΣ. Με πρωτοβουλία του Δημάρχου της Μυκόνου κ. Κωνσταντίνου Κουκά και την αρωγή της Αντιδημάρχου Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού, Ανακύκλωσης και Δημοτικών Εσόδων κ. Σαμψούνη την 25η Οκτωβρίου 2019 προτάθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου και εγκρίθηκε ομοφώνως, πρόταση για τη σύναψη μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Μυκόνου και του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών Πειραιώς Αιγαίου και Δωδεκανήσου.

Σκοπός του μνημονίου συνεργασίας, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση τύπου, είναι η λήψη της βεβαίωσης του άρ. 24 παρ. 18 Ν.2130/1993 περί μη οφειλής Τέλους Ακίνητης Περιουσίας απευθείας από το Συμβολαιογράφο μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής.

Με επίκεντρο την άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη και κατόπιν χρόνιας ταλαιπωρίας των πολιτών της Μυκόνου αναφορικά με την έκδοση βεβαιώσεων ΤΑΠ ανοίγει ο δρόμος για την απλούστευση των σχετικών παρεχόμενων υπηρεσιών από τον Δήμο Μυκόνου και το τέλος κάθε καθυστέρησης.

Η εφαρμογή αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους.

Ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς δήλωσε σχετικά: «Ο Δήμος Μυκόνου συνεχίζει να πρωτοπορεί με έμφαση την εξυπηρέτηση του πολίτη και μετά το Δήμο Αθηναίων αποτελεί το δεύτερο Δήμο της χώρας που εγκρίνει ομόφωνα τη συνεργασία του Δήμου με τον Σύλλογο των Συμβολαιογράφων παρεμβαίνοντας στη λειτουργία των υπηρεσιών.

Η Δημοτική Αρχή παραμένει σταθερή στο διαρκή στόχο της για τη διευκόλυνση του πολίτη, καθώς με την ηλεκτρονική έκδοση της βεβαίωσης περί μη οφειλής ΤΑΠ απευθείας από τον συμβολαιογράφο, ο πολίτης θα απαλλαγεί από χρονοβόρες διαδικασίες.»

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.