Μια συνέντευξη που αξίζει να μελετήσει κανείς για να εξάγει τα δικά του συμπεράσματα

Ο ομογενής Φώτης Ντούλος. Φωτογραφία: Facebook

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η ομογενειακή δημοσιογραφία είχε σήμερα μια μεγάλη επιτυχία. Η ιστοσελίδα μας “Αναμνήσεις” (που πρόσφατα γιόρτασε δυο χρόνια από την  έναρξη της λειτουργίας της), δημοσίευσε μια άκρως σημαντική και ενδιαφέρουσα συνέντευξη της αδερφής του Φώτη Ντούλου της Ρένας Ντούλου, που ανατρέπει την εικόνα που σκιαγράφησαν τα Αμερικανικά ΜΜΕ και θέτει νέα ερωτήματα για τα κίνητρα της ίδιας της Τζένιφερ Ντούλου και την κατάσταση της υγείας της λίγο πριν εξαφανιστεί.

Θελω να πιστεύω οτι όσοι διαβάσουν αυτή την συνέντευξη θα μπορέσουν να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα.

Και ευελπιστώ ότι οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι θα αποδώσουν τα του “Καίσαρος τω Καίσαρι…”.

Ο Φώτης Ντούλος ενά ετοιμάζει ένα από τα παιδιά για χιονοδρομία. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας Ρένας Ντούλου – Κυρίμη.

Συγχαρητήρια αξίζουν στον συνάδελφο Δημήτρη Τσάκα και μαζί τις ευχές μας για νέες επιτυχίες σύντομα. Και σας βεβαιώνω, η προηγούμενη πρόταση δεν είναι της κατηγορίας “ας ευλογήσουμε τα γένια μας”

Όσο για την κάλυψη των γεγονότων απο τα μεγάλα ΜΜΕ της Νέας Υόρκης, έχω δυστυχώς διαπιστώσει πολλές φορές οτι “άλλος έχει το όνομα κι άλλος την χάρη”.

Μόλις γράψουν κάτι οι εφημερίδες, που φαντάζει αρνητικό για την Ελλάδα, μας πιάνει πανικός. Τρέχουμε να το αναμεταδώσουμε σαν πρωτάκια. Το ίδιο συμβαίνει κι όταν γράψουν κάτι θετικό.

Ω, αυτό είπαν και έγραψαν οι “ΝΥ Τάιμς”.

Ο Φώτης Ντούλος σε παλαιότερη φωτογραφία. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας Ρένας Ντούλου – Κυρίμη.

Δυστυχώς σε περιπτώσεις όπως αυτή του Φώτη Ντούλου, όλοι μα όλοι ακολουθούν την πεπατημένη. Ότι τους λένε οι πηγές της Αστυνομίας και της Εισαγγελίας.

Δεν υπάρχουν οι παλιοί καλοί investigative ρεπόρτερ που θα ψάξουν και την άλλη πλευρά. Αυτό που επεδίωξαν οι “Αναμνήσεις” από την πρώτη στιγμή.

Κι εμείς είχαμε τις πληροφορίες της Αστυνομίας κι εμείς αποκτήσαμε πρόσβαση στην Εισαγγελία του Κονέκτικατ, αλλά παράλληλα μας απασχολούσαν κι άλλα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση. Την οποία και ακολουθήσαμε λίγα μόνο λεπτά, μετά την πρώτη ανακοίνωση της Αστυνομίας, η οποία μεταδόθηκε στα μεσημεριανά δελτία ειδήσεων των τοπικών τηλεοπτικών καναλιών.

Έτσι φτάσαμε σε αυτή την πολύ σημαντική συνέντευξη που σκοπό έχει να δώσει την εικόνα ενός ανθρώπου που καμιά σχέση δεν είχε με την εικόνα που περιέγραψαν καθημερινά τα αμερικανικά ΜΜΕ.

Ότι αναφέρει η κ. Ρένα Ντούλου είναι βγαλμένα μέσα από την ψυχή της.

Και λάθος να έκανε σε μερικές αρχικές εκτιμήσεις είναι κι αυτό κάτι που θα έπρεπε να ειπωθεί. Δεν μπορεί να λέμε ότι στις ΗΠΑ υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας και στην περίπτωση Ντούλου, το τεκμήριο αυτό να έχει εξαφανιστεί;

Nα υπενθυμίσουμε στο σημείο αυτό στους αναγνώστες των “Αναμνήσεων” ότι πολύ πρόσφατα η ημερήσια εφημερίδα “NYPost” καθώς και το τηλεοπτικό κανάλι PIX 11 News, αναμετέδωσαν μια είδηση που είχε σχέση με το κοινωνικό σύνολο  αφού αναφερόταν σε θύμα του κορωνοϊου που όμως ήταν γνωστό κι αγαπητό στην ευρύτερη αμερικανική κοινωνία.

Ο Φώτης Ντούλος με τα παιδιά του σε μια από τις εκδρομές. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας Ρένας Ντούλου – Κυρίμη.

Τι σημαίνει αυτό; ίσως ότι είναι πλέον καιρός να αποδεχθούμε τα Ομογενειακά Μέσα Ενημέρωσης και δη όσα είναι online, ως σημαντικό κομμάτι και πηγές ενημέρωσης, όχι μόνο της Ελληνικής Κοινότητας, αλλά και της πόλης και της χώρας στην οποία ζούμε. Την ίδια στιγμή που ο Λευκός Οίκος, αναγνωρίζει και διαθέτει σποτ στο  Βriefing Room για ειδησεογραφικά site στο Ιντερνέτ.

Εν μέσω πανδημίας, η επαφή μας με το Internet μας δίνει μια οδό διαφυγής, μας φέρνει πιο κοντά με αγαπημένα πρόσωπα, συμβάλει ακόμα στην αγωγή και την εκπαίδευση των παιδιών μας και μας εξυπηρετεί αναμφίβολα και στα ψώνια… από το σούπερ μάρκετ.

Αλλά, καλύτερα, ας μην ξεφύγω κι άλλο από το κεντρικό μας θέμα.

Διαβάστε όμως πρώτα την συνέντευξη και αμέσως μετά μπορείτε να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.

Εδώ θα είμαστε και θα καλύψουμε κι άλλες πτυχές του θέματος της μεταχείρισης του Φώτη Ντούλου και της άδικης ή όχι αντιμετώπισης του, από τα αποκαλούμενα “mainstream ΜΜΕ”.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.