ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Αθώος και θύμα της παραβίασης του τεκμήριου της αθωότητας και της εντυπωσιοθηρίας των ΜΜΕ ήταν και παραμένει για την αδελφή του ο Φώτης Ντούλος, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στις 30 Ιανουαρίου 2020 στο νοσοκομείο «Jacobi Medical Center» του Μπρονξ δύο περίπου 24ωρα μετά την απόπειρα αυτοκτονίας.

Η μονάκριβη αδελφή του, Ρένα Ντούλου, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στις «Αναμνήσεις» περιέγραψε το δράμα του αδελφού της και της ίδιας της οικογένειάς της και δεν μάσησε τα λόγια της για τα εύλογα ερωτήματα, τα οποία από την πρώτη στιγμή της εξαφάνισης της νύφης της Τζένιφερ Φάρμπερ – Ντούλου απασχολούν όσους ασχολήθηκαν με την υπόθεση, τους συγγενείς και τους φίλους.

Η Ρένα Ντούλου έδωσε τις δικές της απαντήσεις στα βασικά ερωτήματα: «Ποιος ήταν ο Φώτης; Ποιος χρωστούσε σε ποιον; Ποιος είχε όφελος από την εξαφάνιση της γυναίκας του; Ποιοι και γιατί πέταξαν τα ματωμένα ρούχα της Τζένιφερ; Γιατί τα Αμερικανικά ΜΜΕ αναμασούν τις ίδιες πληροφορίες ενώ γνωρίζουν περισσότερα στοιχεία; Τι ήταν τελικά ο Φώτης Ντούλος; Δολοφόνος, αυτόχειρας ή θύμα της καταδίκης του από την κοινή γνώμη; Σεβάστηκε το  τεκμήριο της αθωότητας;

Ο Φώτης Ντούλος με τα τρία από τα πέντε ανήλικα παιδιά του. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας Ρένας Ντούλου – Κυρίμη.

24 Μαϊου 2019 – 24 Μαϊου 2020

Η 24η Μαϊου 2019 είναι μια σημαδιακή ημερομηνία για την οικογένεια της Τζένιφερ Ντούλου, για τα πέντε ανήλικα παιδιά, για τον σύζυγό της – τον αείμνηστο – Φώτη Ντούλο, για την αδελφή της Ρένα Ντούλου και την οικογένειά της, καθώς επίσης και για τους συμμαθητές, συμφοιτητές και τους φίλους του ομογενή.  

Σήμερα συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την εξαφάνιση της εν διαστάσει συζύγου του ομογενή και οι προσπάθειες των δημοτικών και πολιτειακών αρχών για τον εντοπισμό της δεν έχουν καρποφορήσει.

Από τις πρώτες ώρες της εξαφάνισης τα βλέμματα των αρχών στράφηκαν στον εν διαστάσει σύζυγό της Φώτη Ντούλο και στην ερωμένη του Michelle Troconis, οι οποίοι συνελήφθησαν και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία.

Ο Φώτης Ντούλος ήταν δεινός αθλητής. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας Ρένας Ντούλου – Κυρίμη.

Λίγες ημέρες μετά την εξαφάνιση η πάμπλουτη οικογένειά της της Τζένιφερ ξεκίνησε έναν ανελέητο πόλεμο και οι αγωγές στο Οικογενειακό Δικαστήριο για την κηδεμονία των παιδιών, στο Αστικό Δικαστήριο για τις οικονομικές διαφορές διέσυραν τον Φώτη, εξάντλησαν τις αντοχές του και καταρράκωσαν την εικόνα του.

Η απαγορευτική απόφαση του Δικαστηρίου «Gag Order» στέρησε από τους συνηγόρους και τον ίδιο τον Φώτη Ντούλο την δυνατότητα να υπεραμυνθούν της αθωότητας και να αποκρούσουν το κατηγορητήριο.

Η εν λόγω απόφαση και οι αλλεπάλληλες συλλήψεις σε συνδυασμό με τον φόβο ότι δεν πρόκειται να ξαναδεί ποτέ πια τα παιδιά του και το φως του ηλίου αποτέλεσαν την σταγόνα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει και οδήγησαν τον Φώτη στην αυτοχειρία και την οικογένειά του στην θλίψη και στην δυστυχία.

Η συνέντευξη

Πριν σας απαντήσω Κύριε Τσάκα να σας ευχαριστήσω για τον ευαίσθητο και ευγενή τρόπο με τον οποίο μας αντιμετωπίσατε. Ήταν μία όαση ανθρωπιάς μέσα στην κόλαση που ζούσαμε εκείνες τις τραγικές μέρες.

Ερώτηση: Οι συνήγοροι του αδελφού σας δήλωσαν ότι «άλλοι έριξαν τα αιματοβαμμένα ρούχα της εξαφανισμένης στο προαύλιο της έπαυλης του αδελφού σας για να τον ενοχοποιήσουν και να του φορτώσουν ένα υποτιθέμενο με τα μέχρι στιγμής δεδομένα έγκλημα». Πότε μάθατε αυτή την αλήθεια και τι σας είχε πει ο Φώτης;

Απάντηση: Το έμαθα αμέσως από τον αδελφό μου. Ας τα πω όμως με την σειρά τους. Η Μισέλ (Michelle Troconis) δεν ήθελε να μένει στο Connecticut, δεν της άρεσε καθόλου, παραπονιόταν συνεχώς. Επίσης δεν έμενε ποτέ μόνη στο σπίτι γιατί είχε φοβία. Τον τελευταίο καιρό στην περιοχή είχαν παρουσιαστεί κλοπές και βανδαλισμοί σε σπίτια. Η Μισέλ είχε τρομάξει πάρα πολύ και ήταν αναστατωμένη. 

Ο Φώτης Ντούλος σε παλαιότερη φωτογραφία. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας Ρένας Ντούλου – Κυρίμη.

Την ίδια ημέρα που εξαφανίστηκε η Τζένιφερ το απόγευμα ο Φώτης βρήκε σε μία γωνία στον κήπο του κάποια άγνωστα αντικείμενα λερωμένα. Ούτε που του πέρασε από το μυαλό πως είχαν σχέση με την Τζένιφερ. Πιστεύοντας πως έχουν σχέση με τα τελευταία περιστατικά στην περιοχή, χωρίς να πει τίποτα στην Μισέλ για να μην την τρομάξει περισσότερο, τα έβαλε σε μία σακούλα, και όχι είκοσι όπως διαδόθηκε από την αστυνομία και τον τύπο, και την πέταξε μακριά από το σπίτι του γιατί δεν την ήθελε στα σκουπίδια του. Εκ των υστέρων απεδείχθη ότι τα αντικείμενα ανήκαν στην Τζένιφερ.

Ο Φώτης δεν κατάλαβε καν ότι ήταν ματωμένα, νόμιζε πως είναι απλώς πολύ λερωμένα.

Ερώτηση: Μετά θανάτου τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης και οι «Αναμνήσεις» επικαλούμενα δικαστικά έγγραφα προέβαλαν ένα διαφορετικό προφίλ και συγκεκριμένα του στοργικού πατέρα. Τι ήταν τελικά και θα παραμείνει στον αιώνα τον Άπαντα για εσάς, τους συγγενείς και τους φίλους ο Φώτης στοργικός πατέρας και αδελφός; Δολοφόνος; Αυτόχειρας ή θύμα της καταδίκης του από την κοινή γνώμη πριν προλάβει να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου;

Απάντηση: Ο Φώτης ήταν ένας εξαιρετικός πατέρας και δεν υπάρχει ένας άνθρωπος που τον γνώριζε που να μην το επιβεβαιώσει. Διέθετε πολύ και ποιοτικό χρόνο στα πέντε παιδιά του. Ασχολείτο με όλες τις εξωσχολικές δραστηριότητες των παιδιών με μεγάλη επιμέλεια. Πράγμα που δεν θα μπορούσε κανείς να πει για την Τζένιφερ.

Όταν ερχόταν στη Ελλάδα το καλοκαίρι και έμεναν στον Αστέρα, θα έβλεπες στην πισίνα πάντα μόνο τον Φώτη με τα παιδιά και ποτέ την Τζένιφερ. Η Τζένιφερ στις καταγγελίες της παρουσίαζε ένα πρόσωπο του Φώτη που δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα. Άλλωστε αυτό φάνηκε όπως πολύ σωστά είπατε και από δικαστικά έγγραφα. Εδώ να πω πως επίσης ήταν πολύ στοργικός, τρυφερός και προστατευτικός σύζυγος. Δεν υπήρξε ποτέ κανείς φίλος ή συγγενής που να έγινε μάρτυρας βίαιης συμπεριφοράς του προς την Τζένιφερ. 

Στιγμιότυπο από την ακρόαση για τον Φώτη Ντούλο ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου στο Νόργουακ.

Ήταν ένας καλός και συμπαραστατικός αδελφός και θείος. Βοήθησε και καθοδήγησε τις δύο μου κόρες όταν έκαναν τις αιτήσεις τους σε πανεπιστήμια και τους συμπαραστάθηκε όσο ήταν φοιτήτριες στις Η.Π.Α.

Τον οδήγησαν στο θάνατο η  καταδίκη του από την κοινή γνώμη και τον τύπο όπως επίσης και η σκληρότητα με την οποία τον αντιμετώπισε για οκτώ μήνες η αστυνομία.

Ερώτηση: Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης επικαλέστηκαν πολλά δεδομένα από την δικαστική διαμάχη για το διαζύγιο και δεν ανέφεραν λέξη για την εκπλήρωση των οικονομικών υποχρεώσεων του Φώτη για την διατροφή των παιδιών του και της ίδιας της εν διαστάσει συζύγου του;  Ήταν τυχαία αυτή η παράλειψη; Πόσα πλήρωνε κάθε μήνα ο Φώτης;

Απάντηση: Ο Φώτης είχε αναλάβει όλα τα έξοδα της σίτισης, ένδυσης, εξωσχολικών δραστηριοτήτων και ιατροφαρμακευτικών υποχρεώσεων  των παιδιών του. Νομίζω πως σκόπιμα εξαίρεσαν αυτές τις πληροφορίες μέσα στα πλαίσια της προσπάθειας τους να μειώσουν την εικόνα του ως υπεύθυνο πατέρα.

Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Φώτης Ντούλος.

Ερώτηση:  Τα αμερικανικά μέσα επικαλούμενα την υπόθεση σχετικά με κάποιο δάνειο που είχε πάρει ο Φώτης από τον πεθερό του και την εν εξελίξει δικαστική διαμάχη παρουσίασαν ένα αλλοιωμένο προφίλ του Φώτη, ως μπατίρη, ως αποτυχημένου επιχειρηματία και ως προικοθήρα. Ποια είναι η αλήθεια για την υπόθεση που μετά τον θάνατό του υποχρεώθηκε να απορρίψει το Αστικό Δικαστήριο του Κονέκτικατ.

Απάντηση: Ο Φώτης έρχεται από μία οικογένεια που μπορούσε με άνεση να αντιμετωπίσει μία πολύ καλή ζωή. Και αυτό μπορεί να το επιβεβαιώσει όποιος ξέρει την οικογένεια μας. Δεν είχε ανάγκη τα λεφτά της γυναίκας του. Και πριν την συναντήσει είχε το ίδιο είδος ζωής.

Δεν ήταν ποτέ μπατίρης. Είχε στήσει μία επιχείρηση πολύ πετυχημένη με χρήματα των γονέων μας και όλοι ήξεραν πόσο εργατικός και τελειομανής ήταν. Την επιχείρηση αυτή την είχε πριν συναντήσει την Τζένιφερ.

Όταν παντρεύτηκαν, ο πεθερός του κατέθεσε ένα εκατομμύριο δολάρια στην τράπεζα που συνεργαζόταν ο Φώτης, όχι στο όνομα του αδελφού μου αλλά στο δικό του, ως εγγύηση για να μπορεί ευκολότερα ο Φώτης να παίρνει δάνειο προκειμένου να κατασκευάσει μεγαλύτερα σπίτια.

Ήταν μία διευκόλυνση, δεν ήταν δάνειο. Και τα οποία φυσικά χρήματα ο πατέρας της Τζένιφερ κάποια στιγμή τα πήρε από τον λογαριασμό του γιατί δεν τα χρειαζόταν άλλο ως εγγύηση στην τράπεζα ο αδελφός μου. Πολύ αργότερα ο Φώτης κατασκεύασε ένα σπίτι στον πεθερό του στο Pound Ridge. Όλα τα χρήματα που έδωσε στο Φώτη για τα έξοδα της κατασκευής του σπιτιού, και εννοείται χωρίς κανένα κέρδος, το τονίζω αυτό, θεωρήθηκαν από τους δικηγόρους της Κας Φάρμπερ, μετά τον θάνατο του συζύγου της, ως δάνεια στον αδελφό μου.

Το τελευταίο ιδιόχειρο γράμμα του Φώτη Ντούλου.

Όμως στο δικαστήριο προσκομίστηκαν ένα προς ένα όλα τα τιμολόγια της κατασκευής τα οποία συνέπιπταν σε ποσά με τις επιταγές που είχε εκδώσει ο Κος Φάρμπερ προς τον Φώτη. Αν η υπόθεση δεν είχε απορριφθεί από το δικαστήριο μετά το θάνατο του Φώτη θα βλέπαμε στην απόφαση πως ο Κος Φάρμπερ όφειλε ακόμα 1.300.00 δολάρια στον αδελφό μου και όχι το αντίθετο όπως κατά κόρον ελέχθη.

Ερώτηση:  Τόσο ο Φώτης όσο και εσείς προσωπικά από την πρώτη στιγμή μέχρι και το Gag Order αφ ενός μεν δηλώνατε ότι ο Φώτης δεν έχει καμία σχέση με την εξαφάνιση της Τζένιφερ αφ ετέρου δε  καλούσατε τις αρχές να την αναζητήσουν. Δώδεκα μήνες μετά την δήλωση της εξαφάνισή της πιστεύετε ακόμη ότι η Τζένιφερ ζει;

Απάντηση: Σήμερα μπορώ να σας πω πως υπάρχουν διάφορες πιθανές εξηγήσεις για την εξαφάνιση της.

Η μία είναι πως πράγματι μπορεί να έχει σκηνοθετήσει την εξαφάνιση της. Δεδομένης της διαταραγμένης ψυχικής της κατάστασης  είναι πιθανόν να έστησε όλη αυτήν την πλεκτάνη για να ενοχοποιήσει τον Φώτη. Η Τζένιφερ είναι ένας εκδικητικός άνθρωπος και δεν έχει καμία σχέση με την εξωραϊσμένη εικόνα της καημένης, αδύναμης και κακοποιημένης γυναίκας που παρουσιάζουν. Άλλωστε του είχε πει πολύ συγκεκριμένα πως «θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να μην έχεις ποτέ τα παιδιά» 

Η άλλη πιθανή εξήγηση είναι το ενδεχόμενο να έκανε υποστηριζόμενη αυτοκτονία που είναι νόμιμο σε κάποιες πολιτείες των Η.Π.Α και μάλιστα η διαδικασία είναι εντελώς απόρρητη που σημαίνει πως δεν θα το μάθουμε ποτέ.  Η αιτία που σκεφτόμαστε αυτό το ενδεχόμενο είναι γιατί έφθασαν στα χέρια του αδελφού μου πριν εξαφανιστεί η Τζένιφερ αποδείξεις από την ιατρική ασφάλεια τους, αφού ο αδελφός μου ήταν αυτός που πλήρωνε τις ασφάλειες, εξετάσεις αιματολογικές της Τζένιφερ αξίας 14.000 δολαρίων! Ένα πολύ μεγάλο ποσό για αιματολογικές εξετάσεις που σημαίνει πως ήταν πολύ εξειδικευμένες.

Επίσης να σημειώσουμε πως τον τελευταίο καιρό είχε αδυνατίσει πάρα πολύ και δεν είχε καμία σχέση με τις φωτογραφίες της που παρουσίαζαν στον τύπο, ήταν μόλις 45 κιλά με 1.80 ύψος. Μήπως λοιπόν ήταν πολύ άρρωστη και ήξερε πως έρχεται το τέλος και το επέσπευσε με στόχο να ενοχοποιήσει τον Φώτη; 

Άλλο ενδεχόμενο είναι να έκανε κακό στην Τζένιφερ κάποιος από το περιβάλλον της οικογένειας που θα είχε όφελος από την πιθανότητα να μην είναι στην μέση εκείνη και ο Φώτης (στη φυλακή) και μία πολύ ηλικιωμένη γυναίκα να έχει την ευθύνη των παιδιών. Έτσι η πρόσβαση στα χρήματα που ακολουθούν τα παιδιά  θα ήταν ελεύθερη…. 

Άλλη μία εξήγηση είναι απλώς κάποιος που ήξερε πως η Τζένιφερ είχε πολλά χρήματα στο σπίτι της να είχε στόχο την κλοπή. Ξέρουμε πως από το 14’ μέχρι το 17’ η Τζένιφερ έκανε αναλήψεις μεγάλων ποσών από το ΑΤΜ κάθε εβδομάδα από τον κοινό λογαριασμό του Φώτη και του δικού της. Υπολογίσαμε ότι θα πρέπει να είχε τουλάχιστον 300.000 δολάρια σε ρευστό. Τα διάφορα έξοδά της τα πλήρωνε με κάρτες.

H Jennifer Dulos. Φωτογραφία New Canaan Police Department

Ερώτηση:  Από την πρώτη στιγμή ο Φώτης και οι συνήγοροί του ζήτησαν την άρση του ιατρικού απορρήτου και την δημοσιοποίηση των δεδομένων για την κατάσταση της υγείας της Τζένιφερ. Τι γνωρίζετε για την ψυχολογική κατάσταση της πρώην νύφης σας;

Απάντηση: Η Τζένιφερ σύμφωνα με την αξιολόγηση του ψυχιάτρου που διόρισε το δικαστήριο έπασχε από οριακή διαταραχή προσωπικότητας (Borderline Personality Disorder). Ασθένεια πολύ σοβαρή που την καθιστά σύμφωνα πάντα με την αξιολόγηση του ίδιου ψυχίατρου ακατάλληλη να μεγαλώσει τα παιδιά, αυτοκτονική 60 φορές περισσότερο από έναν φυσιολογικό άνθρωπο και διάφορα άλλα πολύ σοβαρά και σκοτεινά χαρακτηριστικά. Όλως τυχαίως όλα αυτά θα διαβάζονταν στο δικαστήριο την εβδομάδα μετά την εξαφάνιση της….. σε περίεργο timing η εξαφάνιση…

Ερώτηση:  Τα δύο τελευταία χρόνια του Γολγοθά του Φώτη κάθε νέα προσπάθεια επικοινωνίας με τα ανίψια και τον βαφτιστικό σας γινόταν όλο και πιο δύσκολη και επίπονη από την προηγούμενη. Ποια ήταν η τελευταία φορά που επικοινωνήσατε μαζί τους;

Απάντηση: Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες μου κατέστη αδύνατο να επικοινωνήσω με τα παιδιά μετά την εξαφάνιση της Τζένιφερ.

Ερώτηση:  Η γιαγιά τους είναι υπερήλικη και εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα για τα ορφανά. Δώδεκα μήνες μετά τον θάνατο της μητέρας τους και τέσσερις μήνες μετά τον θάνατο του Φώτη σκεφθήκατε ποτέ να διεκδικήσετε την κηδεμονία τους; Τι σας λένε οι δικηγόροι και τι πιθανότητες υπάρχουν να τελεσφορήσει μια νέα δικαστική διαμάχη;

Απάντηση: Για την ώρα επιμένω να στέλνω συχνά γράμματα στην Κα Φάρμπερ και τα παιδιά χωρίς ανταπόκριση, δυστυχώς. Αυτό που πρωτίστως θέλουμε είναι να αποκαταστήσουμε μία επικοινωνία με τα παιδιά.

Να μάθουμε πως είναι, πως περνούν, να ξέρουν πως υπάρχει η οικογένεια του πατέρα τους που νοιάζεται για εκείνα και έχουμε πολύ αγάπη να τους δώσουμε. Να ξέρουν πως ο πατέρας τους ήταν ένας καλός άνθρωπος που τα αγαπούσε πολύ και δεν έκανε ποτέ κακό στην μητέρα τους. Δεν ξέρουμε τι εξηγήσεις έχουν δώσει στα παιδιά και πόσο πικραμένα είναι. Όσο για πιθανή δικαστική διαμάχη είναι κάτι που μένει να το δούμε.

Ερώτηση:  Στη δήλωση που κάνατε μόλις ο Φώτης άφησε την τελευταία του πνοή αναφέρατε ότι «το τελευταίο πράγμα που θα μπορούσε να κάνει ήταν να δώσει τέλος στην ζωή του. Τώρα πλέον που μπορείτε να εξετάσετε με μεγαλύτερη νηφαλιότητα τα γεγονότα και τις κουβέντες που είχατε μέχρι και την ύστατη στιγμή με τον αδελφό σας ποια πιστεύετε ήταν η σταγόνα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει και τον υποχρέωσε να δώσει τέλος στην ζωή του έχοντας απέναντί του τις φωτογραφίες των παιδιών του;

Απάντηση: Στη τελευταία του σύλληψη οι συνθήκες κράτησης του για δύο μέρες ήταν δραματικές και βασανιστικές. Ήταν σε κελί ιδρύματος ψυχικών ασθενειών, γεμάτο προβολείς, γυμνός, με ένα μεταλλικό πάγκο για κρεβάτι και μία κουβέρτα από Velcro… Του έγινε πέντε φορές σωματικός έλεγχος και όλοι ξέρουμε τι περιλαμβάνει ένας τέτοιος έλεγχος…

Νομίζω πως η σκέψη πως τον καλούσαν στο δικαστήριο εκείνη την μοιραία ημέρα για να αυξήσουν τα έξι εκατομμύρια δολάρια εγγύησης που είχαν ήδη δοθεί σε κάτι περισσότερο, άγνωστο πόσο, τον γονάτισε. Πιστεύω πως είχε πολύ κουραστεί από το ανελέητο κυνήγι της αστυνομίας και πως δεν άντεξε στην σκέψη να περάσει μήνες σε κράτηση υπό τέτοιες συνθήκες μέχρι την δικάσιμο του αφού δεν είχε πλέον χρήματα για άλλο ένα μεγάλο ποσό εγγύησης. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως όλα αυτά τον οδήγησαν στον θάνατο.

Ερώτηση: Μετά τον θάνατο του αδελφού σας μάθαμε ότι οι γονείς σας πέθαναν και ενταφιάστηκαν στην Αμερική. Πώς, πότε και γιατί ήρθαν στην Αμερική;

Απάντηση: Οι γονείς μας έφυγαν από την Ελλάδα το 2001 και εγκαταστάθηκαν στο Connecticut.  Ο Φώτης ήθελε πολύ οι γονείς μας να είναι κοντά του. Τους είχε στερηθεί πολλά χρόνια μια και ήταν από φοιτητής ακόμα στην Αμερική. Έτσι πήραν την απόφαση να μετακινηθούν. Ο πατέρας μας πέθανε το 2004 και η μητέρα μας το 2010.

Ερώτηση: Πριν αναχωρήσετε από το Κονέκτικατ με τη σύμφωνη γνώμη των συνηγόρων σας προσπαθήσατε να πάρετε μαζί σας τις φωτογραφίες των γονέων σας και το εικονοστάσι που έφεραν από την Κωνσταντινούπολη και χωρίς τον ελάχιστο οίκτο κάλεσαν τις αρχές, σας παρεμπόδισαν και σας παρενόχλησαν; Σκέφτεστε να αποταθείτε στο Δικαστήριο για την ικανοποίηση αυτού του στοιχειώδους δικαιώματος, που σχετίζεται με την διαιώνιση της μνήμης των γονέων και του αδελφού σας;

Απάντηση: Περάσαμε πολύ δύσκολες και δυσάρεστες στιγμές. Πράγματι ο δικηγόρος της Κας Φάρμπερ μέσω της αστυνομίας μας αρνήθηκαν το δικαίωμα να πάρουμε αυτά τα ελάχιστα μα τόσο σημαντικά κειμήλια για μας. Η οικογένεια μου και εγώ πήραμε την απόφαση να μην κινηθούμε νομικά, νιώθουμε πολύ κουρασμένοι για κάτι τέτοιο.

Ερώτηση:  Στη δήλωση μετά τον θάνατό του αναφέρατε «νιώθουμε απογοητευμένοι από το κράτος, που κυνήγησε και παρενόχλησε αυτόν και εμάς με αμείλικτο τρόπο και χωρίς έλεος». Νιώθετε την ίδια απογοήτευση και σήμερα τέσσερις περίπου μήνες μετά τον θάνατο του Φώτη;

Απάντηση: Νιώθω ακόμα απογοήτευση και θυμό για τον ανελέητο τρόπο που το κυνήγησαν. Υπέστη απίστευτη βία. Τον διέσυραν κοινωνικά, του στέρησαν τα παιδιά του, τον γονάτισαν οικονομικά. Και όλα αυτά χωρίς να δικαστεί και να κριθεί ένοχος. 

Ερώτηση: Είστε ακόμη εξοργισμένοι με τα ΜΜΕ, που όπως αναφέρατε στη δήλωση, χρησιμοποίησαν την εξαφάνιση για να δημιουργήσουν εντυπωσιοθηρικά πρωτοσέλιδα, και συνεπώς να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη;

Απάντηση: Ο τύπος υπήρξε εξαιρετικά προκατειλημμένος εις βάρος του αδελφού μου και πιστεύω καθοδηγούμενος. Ο νόων νοείτο.  

Ερώτηση:  Τόσο εσείς, όσο και ο σύζυγός σας Ναύαρχος Γεώργιος Κυρίμης σπουδάσατε και ζήσατε αρκετά χρόνια στην Αμερική. Ποια είναι τα συναισθήματα που κουβαλήσατε από το τελευταίο, μοιραίο και τραγικό ταξίδι για τις Αρχές και τη Δικαιοσύνη στις ΗΠΑ;

Απάντηση: Ο Γιώργος πράγματι έκανε το μεταπτυχιακό του στην Αμερική. Εγώ αντίθετα δεν σπούδασα στη Αμερική αλλά έζησα κάποια χρόνια. Αποκομίσαμε  απίστευτη πίκρα και απογοήτευση από την συμπεριφορά των Αρχών και του δικαστικού συστήματος.  Το τεκμήριο της αθωότητας είναι δυστυχώς άγνωστη έννοια, όπως απεδείχθη, στις Η.Π.Α

Ερώτηση:  Καταγγείλατε τα ΜΜΕ ότι «αγνόησαν τo τεκμήριο της αθωότητας, χωρίς να μπορέσουν να αντιληφθούν την επίδραση που τα ρεπορτάζ τους θα είχαν στα ανήλικα παιδιά του Φώτη και της Τζένιφερ Ντούλου. Είδατε κάποια διαφορά μετά από αυτές τις καταγγελίες για τα ΜΜΕ; 

Απάντηση: Η αλήθεια είναι πως μετά το θάνατο του Φώτη υπήρξε μία ελαφρά στροφή των ΜΜΕ. Άρχισαν να αναρωτιούνται για πολλά πράγματα και να μην είναι τόσο δογματικοί όπως πριν. Αλλά ήταν πλέον αργά. Η ζημιά, δυστυχώς, είχε γίνει. Δεν μπορώ να τους συγχωρήσω.

Ερώτηση: Εάν καταφέρουν οι συνήγοροι να πείσουν το Ανώτατο Δικαστήριο για την μετά θανάτου εκδίκαση του αδελφού σας τι θα λέγατε ως μια από τις βασικές μάρτυρες υπεράσπισης του Φώτη;

Απάντηση: Αν μπορούσε να γίνει δίκη μετά τον θάνατο του αδελφού μου, θα μπορούσα να πω πως πριν αποφασίσουν αν ο αδελφός μου είναι ένοχος ή όχι  καλά θα έκαναν να κάνουν μια καλή έρευνα και να ακολουθήσουν τα λεφτά (follow the money) και θα βρουν την λύση. 

Ο Φώτης δεν επρόκειτο ποτέ να κληρονομήσει την Τζένιφερ, υπήρχαν διαθήκες. Ας ερευνούσαν λοιπόν ποιος θα είχε όφελος να μην υπάρχει η Τζένιφερ.

- Advertisement -

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.