Με την αστερόεσσα το στερνό αντίο στον παλαίμαχο Νικόλαο Α. Κουλιανίδη – Ράλλη

0
Ο ΝΙκόλαος Κουλιανίδης - Ράλλης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με την αστερόεσσα και τις δέουσες τιμές οι συγγενείς, οι φίλοι και το τιμητικό στρατιωτικό άγημα αποχαιρέτησαν το πρωί της Δευτέρας, 26 Δεκεμβρίου 2022 τον παλαίμαχο, ευπατρίδη και εξαίρετο οικογενειάρχη Νικόλαο Α. Κουλιανίδη–Ράλλη (Nicholas A. Coulianidis–Rallis).

O αείμνηστος απεβίωσε την Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2022, σε ηλικία 87 χρονών έχοντας στο πλευρό του την οικογένεια.

Η νεκρώσιμη Ακολουθία εψάλη το πρωί της Δευτέρας, 26 Δεκεμβρίου 2022, στον ναό του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ.

Ο θάνατός του καταλυπεί την σύζυγό του Άννα το γένος Κοντοβερού, τα παιδιά του Ειρήνη και Αντώνιο, τα εγγόνια Εμμανουήλ, Άννα, Νικόλαο και Αθανάσιο, τα δισέγγονα Αλέξιο, Εύα, Νικόλαo, Ιωάννη, και Αριάνα, τα αδέλφια Κωνσταντίνο, Εμμανουήλ, Ιωάννη, και Μιχάλη και πολλά αγαπημένα ανίψια, ξαδέλφια, συγγενείς, και φίλους, στην Αμερική και την Ελλάδα.

Ο αείμνηστος γεννήθηκε στις 11 Ιουνίου 1935 στο Μανδράκι της Νισύρου, όπου πέρασε τα παιδικά του χρόνια. Οι αείμνηστοι γονείς του, Αντώνιος και Ειρήνη Κουλιανίδη – Ράλλη, έφεραν στον κόσμο πέντε αγόρια και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

Το 1949 ο πατέρας του και ο 13χρονος Νικόλαος ήρθαν πρώτοι στην Αμερική και εγκαταστάθηκαν στην Αστόρια. Mετά από σύντομο χρονικό διάστημα αξιώθηκαν να προσκαλέσουν την σύζυγο – μητέρα και τα τέσσερα μικρότερα αδέλφια.  

Ο Νικόλαος Κουλιανίδης – Ράλλης με τα δισέγγονά του. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Ο Νικόλαος Κουλιανίδης–Ράλλης πήγε στο Γυμνάσιο και μετά την αποφοίτησή του υπηρέτησε στον Αμερικανικό Στρατό και εστάλη για δύο χρόνια στην Γερμανία.

Μετά την αφυπηρέτησή του με τιμές ασχολήθηκε με το εμπόριο έτοιμων ενδυμάτων και με την πάροδο του χρόνου διαχειριζόταν τρία καταστήματα ρούχων.

Ο Νικόλαος ήταν νυμφευμένος με την Άννα το γένος Κοντοβερού και τήρησαν όσο ελάχιστοι τον όρκο της αιώνιας αγάπης.

Το ζεύγος έφερε στον κόσμο δύο παιδιά και συγκεκριμένα την Ειρήνη Κουλιανίδη-Ψηλάκη και τον Αντώνιο Ν. Κουλιανίδη και επένδυσαν όσο ελάχιστοι στην παιδεία τους. Και τα δύο τους τέκνα αποφοίτησαν από το Ελληνικό Απογευματινό Σχολείο της Κοινότητας του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ και από τα καλύτερα πανεπιστήμια.  

Ο Νικόλαος Κουλιανίδης – Ράλλης με τα εγγόνια και τον δισέγγονό του. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

H Ειρήνη, με δύο μεταπτυχιακά, είναι εκπαιδευτικός και διευθύντρια σε λύκειο για παιδιά με ειδικές ανάγκες για 40 χρόνια.

Ο Αντώνιος είναι υψηλόβαθμο στέλεχος της Prudential για 37 χρόνια, και επιπλέον, είναι πλοίαρχος εμπορικού ναυτικού της ακτοφυλακής των ΗΠΑ (a US Coast Guard Merchant Mariner Master Captain). 

Ο Θεός τοv αξίωσε να δει τα παιδιά, τα εγγόνια, και δισέγγονά του να εισέρχονται στον ναό για τον Χορό του Ησαΐα και για το μυστήριο της βάφτισης των πέντε δισεγγονιών τους.  

Τα παιδιά του δήλωσαν: «Ο πατέρας μας ήταν ένας Κύριος που είχε μια βαθιά παρουσία μέσα από τις γλυκές ήσυχες πράξεις του και λίγα αλλά προσεκτικά επιλεγμένα λόγια. Μας έμαθε να είμαστε επιμελείς και αποφασισμένοι, να παλεύουμε σκληρά μέσα από τις προκλήσεις και ταπινοί μέσα από τη διαφορετικότητα. Μας δίδαξε την σημασία και την αξία των αποφάσεών μας για το γενικότερο καλό και ότι είμαστε ένα μικρό κομμάτι ενός μεγαλύτερου παζλ».

Ο Νικόλαος Κουλιανίδης – Ράλλης με την σύζυγό του Άννα και τα εγγόνια του Εμμανουήλ και Άννα. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

«Φρόντιζε με αγάπη κάθε φυτό στον κήπο του, χαιρόταν και μοιραζόταν τους καρπούς του μόχθου του και έδειχνε απόλυτη υπομονή και πάθος καθώς έριχνε την πετονιά του, απολαμβάνοντας τη θάλασσα και ένα «δροσερό αεράκι», πρόσθεσαν.

Ο Νικόλαος Α. Κουλιανίδης–Ράλλης ασχολήθηκε όλη του την ζωή με τα κοινά και συγκεκριμένα με την κοινότητα του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ και με τον ιστορικό Σύλλογο Νισυρίων της Νέας Υόρκης. Επικεντρώθηκε στο να επηρεάζει αθόρυβα και να αλλάζει προς το καλύτερο τις ζωές των οικείων και όσων είχαν την τύχη να τον γνωρίζουν και να τον αποκαλούν φίλο και μέντορα.

Ο αείμνηστος είχε τρεις μεγάλες αγάπες. Η πρώτη για την οικογένεια, η δεύτερη για το Μανδράκι και την ίδια την Νίσυρο όπου περνούσε ξέγνοιαστα τα καλοκαίρια, και η τρίτη ήταν το ψάρεμα. Δίδαξε τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονά του να ζουν μια πιστή, ταπεινή και έντιμη ζωή.

Οι «Αναμνήσεις» εκφράζουν τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Αιωνία του η μνήμη!  

Ο Νικόλαος Κουλιανίδης – Ράλλης με την σύζυγό του Άννα και την κόρη τους Ειρήνη. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.
Τα αδέλφια Κουλιανίδη – Ράλλη. Από αριστερά διακρίνοντσαι οι Εμμανουήλ,, Νικόλαος,, Ιωάννης, Κωνσταντίνος και Μιχάλης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.
Ο Αντώνιο Κουλιανίδης- Ράλλης, με τον γιο του Νικόλαο Α. Κουλιανίδη – Ράλλη στα τέλη της δεκαετίας του ’30. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.
Ο Νικόλαος Κουλιανίδης – Ράλλης με την μητέρα του Ειρήνη. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.
Η Αννα το γένος Κοντοβερού και ο Νικόλαος Κουλιανίδης-Ράλλης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.
Ο Νικόλαος Κουλιανίδης – Ράλλης με τον γιο ροτ Αντώνιο. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.