ΑΘΗΝΑ. (ΑΠΕ – ΜΠΕ) Ιστορικές εικόνες καταγράφηκαν αργά χθες το απόγευμα στην «πολυπληθέστατη» άλλοτε, κεντρική πλατεία της Κέρκυρας, γνωστή ως Πλατεία Λιστόν, με τις άδειες καρέκλες που τοποθετήθηκαν από τους εστιάτορες και επαγγελματίες του τουρισμού, που συμμετείχαν στη συμβολική πανευρωπαϊκή κίνηση διαμαρτυρίας, με σύνθημα «Empty Chairs».

Η κινητοποίηση «βουβής» διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε, ταυτόχρονα, σε 70 σημεία στην Ελλάδα από τοπικούς συλλόγους εστίασης και τουρισμού, καθώς και σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

Οι άδειες καρέκλες που τοποθετήθηκαν συμβόλιζαν για τους συμμετέχοντες, την έλλειψη μέτρων για την επιβίωση των κλάδων τους, μετά και την «επέλαση» του κορονοϊού.

Στιγμιότυπο από την Πανευρωπαϊκή διαμαρτυρία στο Λιστόν στην Κέρκυρα των ιδιοκτητών καταστημάτων εστίασης ,που ζητούν άμεσα μέτρα στήριξης για την επιβίωση του κλάδου που έχει πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού, Τετάρτη 6 Μαϊου 2020 (EUROKINISSI)

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εστίασης Κέρκυρας , Νίκο Βεργέτη, τα κύρια αιτήματα των συμμετεχόντων στη συμβολική κινητοποίηση είναι η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, μείωση της φορολογίας, ενίσχυση των εργαζομένων, προκειμένου να μη χαθούν θέσεις εργασίας, αλλά και ενίσχυση των επιχειρήσεων.

«Η κίνηση είναι καθαρά συμβολική, με στόχο να δείξουμε τη δική μας ευαισθητοποίηση αλλά και κινητοποίηση προς την κυβέρνηση. Είναι μία ήσυχη διαμαρτυρία για να ληφθούν μέτρα για τους κλάδους μας», ανέφερε μεταξύ άλλων, ο κ. Βεργέτης.

«Το πλήγμα στην εστίαση και τον τουρισμό είναι μεγάλο, καθώς αυτή τη στιγμή πανελλαδικά οι κλάδοι απασχολούν 900.000 ανθρώπους. Ελπίζω κάτι να γίνει για να μην είναι τα πράγματα τόσο τραγικά όσο πιστεύουμε όλοι», είπε σε δηλώσεις του ο διάσημος Κερκυραίος σεφ Έκτορας Μποτρίνι.

Την ίδια ώρα τηλεδιάσκεψη με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ζήτησαν προ ημερών, 35 Ενώσεις Εστίασης από όλη την Ελλάδα, μεταξύ αυτών και η Ένωση Εστίασης Κέρκυρας, προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματα, που προέκυψαν στον κλάδο από την πανδημία του κορονοϊού.

Óôéãìéüôõðï áðü ôçí ÐáíåõñùðáúêÞ äéáìáñôõñßá óôçí ÐñÝâåæá éäéïêôçôþí êáé åñãáæüìåíùí óôçí åóôßáóç êáé óåóõíáöÞ åðáããÝëìáôá,ðïõ æçôïýí Üìåóá ìÝôñá óôÞñéîçò ãéá ôçí åðéâßùóç ôïõ êëÜäïõ ðïõ Ý÷åé ðëçãåß áðü ôçí ðáíäçìßá ôïõ êïñïíïúïý, ÔåôÜñôç 6 Ìáúïõ 2020 (EUROKINISSI)
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.