Μαζί στην ζωή μαζί και στον θάνατο οι πρώην πρόεδροι του Καθεδρικού και της Φιλοπτώχου

  0
  Ο Γεώργιος και η Καλλιόπη Παπαζήκου. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

  ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Μαζί στην ζωή, μαζί και στον θάνατο ο πρώην πρόεδρος του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Παύλου στο Χέμπστεντ του Λονγκ Αϊαλαντ, Γιώργος Παπαζήκος (George Papazicos) και η πρώην πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Καλλιόπη Παπαζήκου (Callie Papazicos), που έχασαν την μάχη με τον κορωνοϊό (covid19), σε ηλικία 64 και 62 ετών αντίστοιχα, και με διαφορά τεσσάρων ημερών.  

  Η κηδεία τους λόγω των περιοριστικών μέτρων για την παρεμπόδιση της πανδημίας έλαβε χώρα την Μεγάλη Τρίτη, 14 Απριλίου 2020 σε κλειστό οικογενειακό κύκλο. Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας, π. Χριστόφορος Κωνσταντινίδης, μέσω ενός ηλεκτρονικού μηνύματος προς τα μέλη και τους φίλους της κοινότητας ανακοίνωσε τον πρόωρο και άδικο θάνατο του Γιώργου και της Καλλιόπη Παπαζήκου και την τέλεση της κηδείας τους και τους κάλεσε να προσευχηθούν υπέρ της ανάπαυσης της ψυχής τους και υπέρ υγείας και παραμυθίας των οικογένειών τους.

  O πρώην πρόεδρος της κοινότητας, π. Γεώργιος Κ. Λάβας μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την θλίψη του για τον θάνατο του ζεύγους Παπαζήκου και κυρίως για το γεγονός ότι δεν μπόρεσαν να παραστούν στην κηδεία τους και τους απευθύνουν το στερνό αντίο.

  Ο Γεώργιος και η Καλλιόπη Παπαζήκου με τα παιδιά και τα εγγόνια τους την ημέρα του γάμου της Χριστίνας. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

  Ο κ. Λάβας έπλεξε το εγκώμιο των εκλιπόντων και μεταξύ άλλων τόνισε ότι αφιέρωσαν όλη τους την ζωή στην κοινότητα του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Παύλου και ότι την υπηρέτησαν με πάθος τόσο με την ιδιότητα των προέδρων και των συμβούλων, όσο και των μελών.

  «Η κοινότητά μας επλήγη περισσότερο από κάθε άλλη κοινότητα του Λονγκ Αϊλαντ διότι θρηνήσαμε πέντε μέλη μεταξύ των οποίων και τον θρυλικό ιερέα και συνάμα κουμπάρο μου, του π. Ιωακείμ Βαλασιάδη», επεσήμανε ο κ. Λάβας εκφράζοντας τα συλλυπητήρια στην οικογένειά των εκλιπόντων και την αποφασιστικότητά τους μόλις αρθούν τα απαγορευτικά μέτρα για την πανδημία να τελέσουν μνημόσυνο και να τιμήσουν τη μνήμη τους.

  Η κοινότητα, όπως επεσήμανε, θρήνησε και θρηνεί για την εκδημία του π. Ιωακείμ Βαλασιάδη, του Γιώργο Π. Πάσσου (George P Passos), της Ντόρας Ντούμα (Nora Dumas), του Γιώργου και της Καλλιόπης Παπαζήκου.

  Ο πρόεδρος του ομίλου «Northeastern Group», Γιάννης Χελιώτης, ο οποίος μας έφερε σε επαφή με τον κ. Λάβα και την οικογένειά του μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε τη θλίψη για τον θάνατο του Γιώργου και της Καλλιόπης και εξήρε την προσφορά τους στην κοινότητα και κατ’ επέκταση στην ομογένεια.

  Ο Γιώργος και η Καλλιόπη Παπαζήκου με τα παιδιά τους και τους γονείς τους. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

  Γεώργιος και Καλλιόπη Παπαζήκου

  Ο Γεώργιος Παπαζήκος και η Καλλίοπη Παπαζήκου ασθένησαν την ίδια περίπου στιγμή και εισήχθησαν στο νοσοκομείο σε διαφορετικές περιόδους, αλλά από τότε που εισήχθησαν στο νοσοκομείο δεν γνώριζαν ο ένας για την κατάσταση του άλλου, διότι αμφότεροι νοσηλεύονταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε καταστολή ( induced coma).

  Οι προσευχές των παιδιών, των εγγονιών, των αδελφών και των γονέων και οι προσπάθειες των θεραπόντων ιατρών στάθηκαν ανίκανες να ανατρέψουν την κατάσταση. Ο Γεώργιος άφησε την τελευταία του πνοή το Σάββατο, 4 Απριλίου 2020 και η Καλλιόπη το γένος Κεντρωτά την Τετάρτη, 8 Απριλίου 2020.

  Ο Γεώργιος και η Καλλιόπη γεννήθηκαν στη Νέα Υόρκη και βαφτίστηκαν στην κοινότητα του Αγίου Δημητρίου στη Τζαμέικα του Κουίνς, ενώ τις τρεις τελευταίες περίπου δεκαετίες της ζωής τους προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου στο Χέμπστεντ του Λονγκ Αϊλαντ.

  Ο Γεώργιος και η Καλλιόπη Παπαζήκου με τα εγγόνια τους. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

  Ο Γεώργιος Παπαζήκος γεννήθηκε το 1955. Οι γονείς του Αθανάσιος (αείμνηστος) και Μαρία Παπαζήκου έλκυαν την καταγωγή τους από την Χίο και από την Λήμνο, αντίστοιχα, και έφεραν στον κόσμο  τρία παιδιά, τον Γεώργιο, τον Νικόλαο που είναι παντρεμένος με την Λόρα και την Ειρήνη που είναι παντρεμένη με τον George Benson.

  Η Καλλιόπη γεννήθηκε το 1957. Οι γονείς της, Αντώνιος και Μοσχούλα (Τούλα) Κεντρωτά, κατάγονταν από την Μήλο και έφεραν στον κόσμο δύο παιδιά την Καλλιόπη και τον Ανδρέα Κεντρωτά που είναι νυμφευμένος με την Pauline.

  O Γεώργιος και η Καλλιόπη γνωρίστηκαν σε μια θερινή κατασκήνωση όπου ήταν εκπαιδευτές. Ερωτεύτηκαν και το 1978 χόρεψαν τον Χορό του Ησαϊα στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου Τζαμέικας και τήρησαν όσο ελάχιστοι τον όρκο της αιώνιας αγάπης.

  Ο Γεώργιος Παπαζήκος διακρινόταν για την δίψα για την μάθηση, την ευρυμάθεια και τη σοφία του. Αρχικά σπούδασε Μαθηματικά και στη συνέχεια αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή. Την περίοδο των σπουδών του στην Νομική Σχολή δίδασκε μαθηματικά στο πάλαι ποτέ Ημερήσιο Σχολείο της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Κορώνα. Ασχολήθηκε με το εταιρικό δίκαιο (corporate attorney), σε ασφαλιστικές εταιρείες και μάλιστα υπήρξε αντιπρόεδρός τους.

  Η Καλλιόπη ήταν ταξιδιωτική πράκτορας και παρείχε τη δυνατότητα στις τρεις γενιές ομογενών και φιλελλήνων να επισκεφθούν την Ελλάδα, την Κωνσταντινούπολη, τους Αγίου Τόπους και όχι μόνο.

  Το ζεύγος έφερε στον κόσμο δύο κορίτσια την Μαρία και την Χριστίνα, τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας και επένδυσαν όσο ελάχιστοι στην παιδεία των παιδιών τους.

  Ο Γεώργιος και η Καλλιόπη Παπαζήσκου κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στην Μήλο το καλοκαίρι του 2018. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

  Η Μαρία ήταν δασκάλα και μάλιστα έχει υπηρετήσει στο Σχολείο του Αγίου Δημητρίου Αστόριας. Είναι παντρεμένη με τον Jerry Dellacorte με τον οποίο έφεραν στον κόσμο πέντε παιδιά τον Gennaro, την Anna, την Lena και τα δίδυμα Joseph και Victoria.

  Η Χριστίνα είναι παντρεμένη με τον Michael Sabato με τον οποίο έφεραν στον κόσμο ένα αγόρι, τον Michael.

  Ο Γεώργιος Παπαζήκος έχει διατελέσει πρόεδρος της κοινότητας του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Παύλου την διετία 2009 – 2010, ενώ η Καλλιόπη πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας τη διετία 2016 – 2017.

  Ο Γεώργιος και η Καλλιόπη είχαν συνταξιοδοτηθεί πρόσφατα και έκαναν όνειρα να περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους με τα παιδιά και τα εγγόνια και να ταξιδέψουν σε όλον τον κόσμο, αλλά τα όνειρά τους κόπηκαν πρόωρα από την πανδημία του κορωνοϊού.

  Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στη μνήμη τους στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου στο Χέμπστεντ  στη διεύθυνση 110 Cathedral Avenue
  Hempstead, NY 11550.

  -Advertisement / Διαφήμιση-

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.