Ματθαίος Σαγιάννης – Matheos Sagianis (1925 – 2018)

  0

  Ο Ματθαίος Σαγιάννης (Matheos Sagianis), ένας από τους τελευταίους εν ζωή αγωνιστές του ‘Επους του ’40 δεν υπάρχει πια ανάμεσά μας. Το απόγευμα της Τετάρτης, 5 Δεκεμβρίου 2018, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 93 ετών έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του.

  Η σορός του το απόγευμα της Κυριακής 9 Δεκεμβρίου 2018 από τις 3.00 – 8.00 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στο Γραφείο Τελετών “Antonopoulos Funeral Home” στη διεύθυνση 38-08 Ditmars Blvd., Astoria, NY 11105.

  Η νεκρώσιμη Ακολουθία θα ψαλεί το πρωί της Δευτέρας, 10 Δεκεμβρίου 2018, στις 10.00 π.μ. στον ιερό ναό των Αγίων Αικατερίνης και Γεωργίου, στη διεύθυνση 22-30 33rd  St., Astoria, N.Y. 11105.

  Αμέσως μετά θα λάβει χώρα ο ενταφιασμός του στο Κοιμητήριο «Flushing Cemetery» στη διεύθυνση 163 – 06 46th Avenue, Flushing, N.Y., 11358.

  Ο θάνατός του καταλυπεί τα παιδιά του Φρειδερίκη και Γιώργο Παναγιωτάκη, Ηλία και Kelly Σαγιάννη, Θάλεια Χριστοφόρου, τα εγγόνια Στέλιο Χριστοφόρου, Ελένη και Ξενοφώντα Παπασημάκη, Στέφανο και Allison Παναγιωτάκη, Αλεξάνδρα Σαγιάννη, Ματθαίο Σαγιάννη, τα δισέγγονα Leo (Λεωνίδα) και Εριέττα, τα μπατζανάκια, τους κουνιάδους, τα ανίψια και τους λοιπούς συγγενείς εδώ και στην Ελλάδα.

  Ο εκλιπών γεννήθηκε και μεγάλωσε στο ακριτικό χωριό Ποντικάτες του Πωγωνίου νομού Ιωαννίνων και από μικρός διακρινόταν για την ανδρεία του. Συμμετείχε στον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο, εντάχτηκε στον ελληνικό στρατό και πολέμησε στα κακοτράχαλα βουνά του Γράμμου και της Πίνδου και υπέστη κρυοπαγήματα.  

  Και ο αγώνας του δε σταμάτησε εκεί, αλλά συνεχίστηκε μέχρι και την απελευθέρωση της γενέτειρας.

  Το 1967 η οικογένειά του ήρθε για μια καλύτερη τύχη στην Αμερική και ο Ματθαίος εργάστηκε σκληρά. Για τρεις περίπου δεκαετίες εργάστηκε ως υπεύθυνος βραδινής βάρδιας στο εργοστάσιο παραγωγής πίτσας «Ellios Pizza». ‘Ηταν νυμφευμένος με την συγχωριανή του, την Πολυξένη  και τήρησαν όσο ελάχιστοι τον όρκο της αιώνιας αγάπης και μόνο ο χάρος τους χώρισε προ τριών ετών.

  Το ζεύγος έφερε στον κόσμο τρία παιδιά, τη Φρειδερίκη, τον Ηλία και τη Θάλεια και επένδυσαν όσο ελάχιστοι στην παιδεία των παιδιών και των εγγονιών τους.

  Η Φρειδερίκη Σαγιάννη – Παναγιωτάκη αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια και έχει διατελέσει διευθύντρια του Λυκείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, καθώς επίσης και του Ημερήσιου Σχολείου της κοινότητας του Τιμίου Σταυρού στο Γουάιτστόουν.

  Ο εκλιπών ήταν ενάρετος και στοργικός σύζυγος, πατέρας, παππούς και προπάππους. Διακρινόταν για το σπάνιο του χαρακτήρα του και για τη γενναιοδωρία του. Ήταν ενεργό μέλος του Συλλόγου Ηπειρωτών «Αναγέννησις» και συμμετείχε στους αγώνες της ομογένειας για το Βορειοηπειρωτικό και τα άλλα εθνικά θέματα.

  Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στη μνήμη του στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Αστόριας (Saint Demetrios Cathedral  30-11 30 Street, Astoria, NY 11102)

  -Advertisement-

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.