Μαρία Κιβωτίδη – Maria Kivotidis (1935 – 2018)

  1

  Η Μαρία Κιβωτίδη (Maria Kivotidis) την Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018 άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 83 ετών έχοντας στο πλευρό της την οικογένειά της.

  Η σορός της το απόγευμα της Πέμπτης, 23ης Αυγούστου 2018, από τις 2.00 – 5.00 μ.μ. και 7.00 – 9.00 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στο Γραφείο Τελετών «Antonopoulos Funeral Home», στη διεύθυνση 38-08 Ditmars Blvd., Astoria, Ν.Υ. 11105.

  Η νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεστεί το πρωί της Παρασκευής 24ης Αυγούστου και ώρα 11:00 π.μ. στον Ιερό Ναό των Αγίων Γεωργίου και Αικατερίνης, στη διεύθυνση 22-30 33rd Street, Astoria, NY, 11105.

  Αμέσως μετά θα λάβει χώρα ο ενταφιασμός της στο Κοιμητήριο «St. Michael’s Cemetery» στη διεύθυνση 72-02 Astoria Boulevard, East Elmhurst, N. Y., 11370.

  Ο θάνατός της καταλυπεί τον σύζυγό της Δημήτριο Κιβωτίδη, τα παιδιά Κώστα και Μαρία Κιβωτίδη, Σταύρο και Ελένη Κιβωτίδη, τα εγγόνια Dean – James (Δημήτρη) και Δημήτρη Σ. Κιβωτίδη, τα αδέλφια Δημήτρη και Σοφία Μυλωνά, τους κουνιάδους, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς και φίλους εδώ και στην Ελλάδα.

  Η εκλιπούσα είχε γεννηθεί την 1η Δεκεμβρίου 1935 στo Τρίλοφο Πιερίας, αλλά μεγάλωσε στην Κατερίνη. Οι αείμνηστοι γονείς της Κωνσταντίνος και Κυριακούλα Μυλωνά έφεραν στον κόσμο δύο παιδιά τον Δημήτρη Μυλωνά και τη Μαρία.

  Το Μάρτιο του 1963 η αείμνηστη χόρεψε τον Χορό του Ησαϊα με τον Δημήτρη Κιβωτίδη, που καταγόταν από την Κατερίνη και διέμενε στην Αθήνα.

  Την εποχή εκείνη ο Δημήτρης είχε εξασφαλίσει την θεώρηση για να έρθει στην Αμερική και έναν περίπου μήνα μετά το γάμο του ήρθε στη Νέα Υόρκη και εγκαταστάθηκε στο Ουάσινγκτον Χάιτς.

  Μετά από λίγους μήνες ήρθε και η Μαρία και μαζί με το σύζυγό της εργάστηκαν σκληρά. Η Μαρία ήταν μοδίστρα και ο Δημήτρης ήταν υποδηματοποιός και μετά από σύντομο χρονικό διάστημα άνοιξε το δικό του υποδηματοποιείο.

  Το ζεύγος έφερε στον κόσμο δύο παιδιά τον Κώστα και το Σταύρο και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας και με την αγάπη για την Ελλάδα. Και τα δύο παιδιά είναι ηλεκτρολόγοι.

  Ο Κώστας είναι παντρεμένος με τη Μαρία το γένος Κοράλες και έχουν έναν γιο, το Dean – James (Δημήτρη). Ο Σταύρος είναι παντρεμένος με την Ελένη το γένος Ντουμάνη και έχουν και αυτή έναν γιο, που φέρει το όνομα του παππού του Δημήτρη.

  -Advertisement-

  1 COMMENT

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.