«Λειψό» εκποιείται το ράντσο Κοντομηνά στην Τροιζηνία

0
Ο Δημήτρης Κοντομηνάς. Φωτογραφία: https://www.mononews.gr/

«Λειψό» βγαίνει προς πλειστηριασμό το «ράντσο» του Δημήτρη Κοντομηνά στην Τροιζηνία, καθώς δύο εκ των πέντε πλειστηριασμών που ήταν προγραμματισμένοι για την Τετάρτη ανεστάλησαν.

Τα ακίνητα συνολικής επιφάνειας 609 στρεμμάτων βρίσκονται 20 χιλιόμετρα ανατολικά της κωμόπολης της Ερμιόνης στο Σκάλωμα, ενώ υπάγονται διοικητικά στην δημοτική ενότητα Τροιζήνος του δήμου Τροιζηνίας της περιφερειακής ενότητας νήσων της περιφέρειας Πειραιά. Αυτά είναι στοιχεία που προέρχονται από την έκθεση εκτιμητών, ενώ συνολική τιμή εκκίνησης έχει οριστεί το ποσό των 15 εκατομμυρίων. Παρά ταύτα, από τη διαδικασία εξαιρούνται τα εξής δύο ακίνητα: το 95% έκτασης 122,2 στρεμμάτων η οποία έχει χαρακτηρισθεί τελεσίδικα ως μη δασική έκταση και δη ως χορτολιβαδική έκταση και το 95% έκτασης 114,8 στρεμμάτων η οποία έχει χαρακτηρισθεί τελεσίδικα ως έκταση μη υπαγόμενη στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας.

Επισπεύδουσα της διαδικασίας είναι η Eurobank, η οποία είχε προσπαθήσει να βρει αγοραστή για το σύνολο του ακινήτου – ήτοι για 1.330 στρεμμάτα – και προ ετών, αναθέτοντας σχετική εντολή σε διεθνές μεσιτικό γραφείο, αλλά η προσπάθεια δε στέφθηκε με επιτυχία. Οφειλέτιδες είναι δύο εταιρείες του χαρτοφυλακίου που άφησε πίσω του ο Δημήτρης Κοντομηνάς, η Ελληνικαί Ξενοδοχειακαί Τουριστικαί και Γεωργικαί Επιχειρήσεις Garden Beach και η Διευρωπαική Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων. Ένα χρόνο μετά το θάνατό του κι ενώ έχει αλλάξει χέρια ήδη η αγαπημένη του εξοχική βίλα στην ύδρα, τα οικόπεδα και τα κτίσματα στην Πελοπόννησο, αναζητούν το νέο τους ιδιοκτήτη.

Τουριστική περιοχή

Μεγάλο πλεονέκτημά τους η απόσταση από το Porto Hydra Village, το ομώνυμο ξενοδοχείο και το Barceló Hydra Beach τα οποία αποτελούν τουριστικό πόλο έλξης, η οποία υπολογίζεται σε 8,2 χιλιόμετρα. Μένει να φανεί αν θα καταλήξουν σε επιχειρηματία του τουρισμού κι αξιοποιηθούν ανάλογα και τα εν λόγω ακίνητα.

Το συγκεκριμένο τμήμα που είναι διαθέσιμο προς εκποίηση τον προσεχή Μάρτιο έρχεται σε επαφή με την ακτογραμμή, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής βρίσκεται στην πλαγιά του βουνού. Ο επαρχιακός δρόμος Γαλατά-Ερμιόνης χωρίζει το ακίνητο σε δύο μέρη. Το τμήμα της παραλίας του ακινήτου έχει έναν ακάλυπτο χώρο, προσεκτικά διαμορφωμένο με περιποιημένη βλάστηση, λουλούδια και δέντρα και διαδρόμους. Το υπόλοιπο τμήμα της εδαφικής περιοχής δεν έχει συγκεκριμένη μορφή, ενώ έχει εσωτερικούς δρόμους και περίφραξη.

Σύμφωνα με την αυτοψία των εκτιμητών, «τα κτίρια έχουν φέροντα οργανισμό οπλισμένου σκυροδέματος με εξωτερική επένδυση πέτρας ενώ εσωτερικά στο σύνολό τους τα ακίνητα φέρουν ξύλινο laminated δάπεδο ή δάπεδο από κεραμικά πλακίδια, πλήρωση τοιχοποιίας από επιχρισμένη πλινθοδομή και ξύλινη κεραμοσκεπή. Τα εξωτερικά ανοίγματα έχουν ξύλινο σκελετό, απλού πάχους υαλοπίνακες και παντζούρια με ταμπλάδες». Παρόλα αυτά, τα κτίρια βρίσκονται σε κακή κατάσταση συντήρησης και φέρουν σημάδια πλημμελούς συντήρησης λόγω της σχετικής εγκατάλειψης.

Το ακριβότερο από τα περιουσιακά στοιχεία αφορά στο 95% ενός αγροκτήματος με δύο οικίες 260 τ.μ. και 191 τ.μ., που βγαίνει στο σφυρί έναντι 5,8 εκατομμυρίων και το ίδιο ποσοστό επί της έκτασης που περιλαμβάνει δύο οικίες, μία επιφάνειας 85 τετραγωνικών και του πρώην ποιμνιοστασίου, 153 τετραγωνικών μέτρων.

Ως κτίριο Α ορίζονται τρεις συνενωμένες κατοικίες συνολικής επιφάνειας 235 τ.μ. κατασκευασμένες προ του 1955 και ανακαινισμένες, ως κτίριο Β, κτίριο επιφάνειας 40 τ.μ. κατασκευασμένο προ του 1955 και ανακαινισμένο. Ως κτίριο Γ έχει χαρακτηριστεί ως αποθήκη 32 τ.μ., αλλά κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε πως λειτουργούσε σαν βοηθητικός χώρος γενικής χρήσης. Το κτίριο Δ είναι βοηθητικό επιφάνειας 14 τ.μ. το οποίο χρησιμοποιούνταν ως WC/λουτρό. Το κτίριο Ε αποτελεί υπόσκαφη κατοικία επιφάνειας 125 τ.μ. και αποτελούσε την κατοικία του επιστάτη. Στο υπόγειο μέρος του διαμορφώνεται με αποθηκευτικούς χώρους, ενώ στο επίγειο μέρος του υπάρχουν χώροι διαμονής και διημέρευσης.

Πηγή: www.mononews.gr

-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.