Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η πρεμιέρα των εκδηλώσεων της Επιτροπής Παρελάσεως της Νέας Υόρκης

0
Από αριστερά διακρίνονται οι Δρ. Φλωρεντία Χριστοδουλίδου, Νάνσυ Παπαϊωάννου, Δρ. Έβελυν Μπίλια - Λώλη, Ειρήνη Σαρρή και Αφροδίτη Δικαιάκου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η πρεμιέρα των εκδηλώσεων της Επιτροπής Παρελάσεως της Νέας Υόρκης για την 202η επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης. Πρόκειται για την ενημερωτική εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας με την επωνυμία «Life Changing Advise for Women over 40», που διοργάνωσε το απόγευμα της Κυριακής, 12ης Μαρτίου 2023 στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια η υποεπιτροπή πολιτιστικών της Επιτροπής Παρελάσεως.

Η Αυγή Μαρία Ατµατζίδου, η οποία ανέλαβε τον συντονισμό της εκδήλωσης καθώς επίσης η Νοµική Καστανά, συµπρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως και η Σοφία Στρουµπάκη που ηγήθηκαν της οργανωτικής επιτροπής εξέπληξαν το ακροατήριο με την θεματολογία και κυρίως με την επιλογή των ομιλητριών.

Πρόκειται για την γιατρό της ομογένειας Δρ. Φλωρεντία Χριστοδουλίδου, την Δρ. Έβελυν Μπίλια-Λώλη, προσωρινή κοσμήτορα της Σχολής Εκπαίδευσης και Ανθρώπινης Ανάπτυξης του Πανεπιστηµίου Φέρφιλντ, την Ειρήνη Σαρρή, κτηματομεσίτρια, την Νάνσυ Παπαϊωάννου, σύμβουλο τράπεζας και την Αφροδίτη Δικαιάκου, Διαιτολόγο -Διατροφολόγο, οι οποίες ανέπτυξαν διάφορά θέματα αρμοδιότητάς τους και κατάφεραν να καθηλώσουν το ενδιαφέρον του κοινού.

H Ειρήνη Σαρρή, Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Αν και διαπραγματεύτηκαν διάφορα θέματα που αφορούν την δράση και την προσφορά της Γυναίκας στην κοινωνία, εν τούτοις εμπεριείχαν χρήσιμες συμβουλές για την υγεία της γυναίκας άνω των 40 ετών, την ισότητα στον χώρο εργασίας και τον ρόλο της στην επιστήμη, στην τεχνολογία και στην υγεία.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα λίγες ώρες μετά την κατάρρευση της τράπεζας Silicon Valley Bank στην Καλιφόρνια και η Νάνσυ Παπαϊωάννου αναφέρθηκε στις συνέπειες και συνέστησε στους ομογενείς να επικοινωνήσουν με τις τράπεζές τους προκειμένου να πληροφορηθούν για το ανώτατο ότι εγγύησης των καταθέσεων.

Μετά τις εισηγήσεις ακολούθησε συζήτηση για θέματα υγείας, διατροφής και γενικότερα τον ρόλο της Γυναίκας στην οικογένεια, στην αγορά εργασίας και στην κοινωνία.

Η Νάνσυ Παπαϊωάννου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Τόσο οι ομιλήτριες όσο και όσοι έλαβαν τον λόγο επεσήμαναν ότι για να αποκτήσει αξία η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας δεν αρκεί μόνο η 8η Μαρτίου, αλλά πρέπει να εορτάζεται τις 365 ημέρες του χρόνου.   

Πανομογενειακή συγκέντρωση

Η Επιτροπή Παρελάσεως το βράδυ της Πέμπτης, 16 Μαρτίου 2023 και ώρα 7.30 μ.μ. θα συγκαλέσει στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια την πανομογενειακή συγκέντρωση στο πλαίσιο της οποίας θα προβληθεί το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων για τον Μήνα Ελληνικής Κληρονομιάς και για την ίδια την παρέλαση της ομογένειας της 30ής Απριλίου στην Πέμπτη Λεωφόρο.  

Ο Θεόδωρος Μοσχοκάρφης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στο βήμα η Δρ. Έβελυν Μπίλια-Λώλη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις ομιλίες. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Η Αφροδίτη Δικαιάκου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στο βήμα η Αυγή – Μαρία Ατματζίδου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.