Ξεκίνησε η μελέτη για την βελτίωση και επέκταση του λιμανιού Μανδρακίου Νισύρου

0
Στιγμιότυπο από την σύσκεψη.

ΝΙΣΥΡΟΣ. Ξεκίνησε η επιτόπια αποτύπωση και μετρήσεις για την επέκταση και βελτίωση του λιμανιού Μανδρακίου Νισύρου στο πλαίσιο της υπογραφείσας σχετικής σύμβασης για τη μελέτη, την 23η του μηνός Μαρτίου με την ανάδοχο μελετητική εταιρεία.

Στη σύσκεψη που έλαβε χώρα στον Δημοτικό ξενώνα έλαβαν μέρος τρείς μηχανικοί από την εταιρία, ο Δήμαρχος, Δρ. Χριστοφής Κορωναίου και δύο αντιδήμαρχοι, και οι Νισύριοι καπετάνιοι Διαμαντής Χαρτοφύλης, Σπύρος Χατζηστεφανής και Νίκος Σταυριανός. Έγινε εκτενής συζήτηση επί του σχεδίου του λιμανιού με σημαντικές παρεμβάσεις από τους τρείς καπετάνιους γνώστες των ανέμων που επηρεάζουν το λιμάνι.

Ο προϋπολογισμός της μελέτης ανέρχεται στο ποσό των 205.000 ευρώ και υπολογίζεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του επόμενου έτους.

Να θυμίσουμε ότι το υπάρχον λιμάνι κατασκευάστηκε το 1968 στο σημείο που βρισκόταν το λιμάνι που κατασκευάστηκε το 1920, και το 1997 έγινε επέκταση 45 μέτρων.

Το λιμάνι Μανδρακίου.

Το έργο που περιλαμβάνεται συμβατικά προς μελέτη είναι:

1. Επέκταση του υφιστάμενου προβλήτα (ΑΒΓΕΖΗ), έτσι ώστε να δημιουργηθούν δύο λειτουργικές ράμπες για την πρυμνοδέτηση Ε/Γ-Ο/Γ σκαφών.

2. Συμπλήρωση της εξωτερικής θωράκισης του υφιστάμενου προβλήτα και κατασκευή νέας στο δυτικό τμήμα μετά την κατασκευή του τμήματος (HZ) για την ασφαλή λειτουργία του προβλήτα.

3. Κατασκευή κυματοθραύστη μήκους περίπου 170,0m για την προστασία της λιμενολεκάνης έναντι των κυματισμών.

4. Νέα παραλιακά κρηπιδώματα (ΘΙΚ) και (ΛΜΝ).

5. Κατασκευή εγκάρσιου προβλήτα μήκους 80,0m.

Το λιμάνι Μανδρακίου.

6. Κατασκευή/βελτίωση των Η/Μ δικτύων για τον ηλεκτροφωτισμό του λιμένα, την λειτουργία δικτύου πυρόσβεσης και παροχής ύδατος και ρεύματος σε όλα τα σκάφη καθώς και εγκατάστασης απαγωγής ελαιωδών καταλοίπων και αστικών λυμάτων των σκαφών.

7. Τα λιμενικά έργα θα φωτοσημανθούν σύμφωνα με τις οδηγίες της Υπηρεσίας Φάρων του Πολεμικού Ναυτικού.

Το λιμάνι Μανδρακίου.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.