Εντείνονται οι προετοιμασίες για το 47ο Ελληνικό Φεστιβάλ του Αγίου Δημητρίου Αστόριας

0
172
Η αφίσα του φεστιβάλ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η μεγαλώνυμη κοινότητα του Αγίου Δημητρίου Αστόριας ξεκίνησε ήδη τις προετοιμασίες για το 47ο Ελληνικό Φεστιβάλ το οποίο θα ανοίξει τις πύλες του το απόγευμα της ερχόμενης Πέμπτης, 20ή Μαϊου 2021 και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, 23 Μαϊου 2021.

Το φεστιβάλ λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού θα λειτουργήσει με την παραγγελία φαγητού μέσω του διαδικτύου και την επί τόπου παραλαβή του από τα περίπτερα (Online Ordering & Curbside Pickup Available).

Ο πρόεδρος της κοινότητας Αναστάσιος Χρυσανθόπουλος κατά την διάρκεια της συνομιλίας με τις «Αναμνήσεις» επεσήμανε ότι πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ του Κουίνς, το οποίο παρέχει την δυνατότητα στους ομογενείς και τους άλλους Αστοριείς να απολαύσουν την ελληνική φιλοξενία και να πάρουν μια γεύση της ελληνικής γαστρονομίας και των παραδόσεων.

Οι ιερείς π. Νεκτάριος Παπαζειρόπουλος, π. Βασίλειος ΛΟύρος και π. Νικόλαος Πάρος σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τις κυρίες της Φιλοπτώχου που ασχολήθηκαν με τους λουκουμάδες, Φωτογραφία: Αρχείου Αναμνήσεων / Δημήτρης Τσάκας.

Πέρσι, ως γνωστόν, το φεστιβάλ αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού ενώ εφέτος οι ιερείς, το κοινοτικό συμβούλιο, η Φιλόπτωχος Αδελφότητα και οι άλλοι φορείς, όπως επεσήμανε ο κ. Χρυσοανθόπουλος, έχουν ανεβάσει ψηλότερα τον πήχη και θα προσφέρουν μοναδικές λιχουδιές.

Το σουβλάκι, το κοντοσούβλι, το ψητό αρνί, ο γύρος, το παστίτσιο, ο μουσακάς, οι ελληνική σαλάτα και άλλα παραδοσιακά φαγητά θα τα προετοιμάσουν με μεράκι τα στελέχη της κοινότητας και οι εθελοντές όλων των ηλικιών.  Οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν τους εύγευστους λουκουμάδες και άλλα παραδοσιακά γλυκά.  

Ακολουθώντας την παράδοση των προηγούμενων ετών η κοινότητα εξέδωσε λαχεία αξίας $10 εκάστου και επέλεξε έναν διαφορετικό τρόπο κλήρωσης. Παραδοσιακά η κλήρωση του λαχείου γινόταν την τελευταία ημέρα του φεστιβάλ, καθώς υπήρχαν τέντες και το λούνα παρκ και όλοι ανέμεναν με ενδιαφέρον την στιγμή της κλήρωσης που σηματοδοτούσε και την λήξη της όλης διοργάνωσης.

Λόγω της πανδημίας και προς αποφυγή του συνωστισμού η οργανωτική επιτροπή του φεστιβάλ αποφάσισε να θεσπιστούν μόνο χρηματικά βραβεία αξίας $1.000 τα οποία θα παρέχονται σε όσους έχουν τους τρεις τυχερούς αριθμούς του λαχείου WIN 3 της ημέρας.

Το φεστιβάλ θα ξεκινήσει με τον καθιερωμένο αγιασμό την Πέμπτη, 20 Μαϊου 2021 και ώρα 5.00 μ.μ. εώς τις 11.00 μ.μ. και θα συνεχιστεί την Παρασκευή, 21 Μαϊου (5.00 μ.μ.  –  11.00 μ.μ.)  , το Σάββατο, 22 Μαϊου (1.00 μ.μ. –  11.00 μ.μ.)   και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, 23 Μαϊου (1.00 μ.μ.  – 11.00 μ.μ.) 

Ερωτηθείς για τους εθελοντές ο κ. Χρυσανθόπουλος επεσήμανε ότι το φεστιβάλ στηρίζεται στην εθελοντική εργασία και παρέχει την δυνατότητα σε τρεις γενιές εθελοντών να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και να συμβάλλουν στην επιτυχία της όλης διοργάνωσης.

Η οργανωτική επιτροπή έχει δημιουργήσει την ηλεκτρονική σελίδα του φεστιβάλ μέσω της οποίας οι ομογενείς και οι Αστοριείς θα μπορέσουν να επιλέξουν το μενού της αρέσκειάς τους και να παραγγείλουν φαγητό για τις οικογένειές τους και τους φίλους τους.

Τα έσοδα από το φεστιβάλ θα διατεθούν για την ενίσχυση των εκπαιδευτικών, πολιτιστικών, αθλητικών και φιλανθρωπικών προγραμμάτων της κοινότητας.

Ο κ. Χρυσανθόπουλος επωφελούμενος της ευκαρίας κάλεσε του ομογενείς να ενισχύσουν το φεστιβάλ είτε με προσφορές σε είδος,  είτε και μέσω της ιστοσελίδας του φεστιβάλ.

«Καλούμε όλους όσους λόγω των αποστάσεων, είτε λόγω των περιορισμών ελέω κορωνοϊού, δεν θα μπορέσουν να συμμετάσχουν να προσφέρουν τον οβολό τους για την ενίσχυση του έργου της κοινότητάς μας», επεσήμανε ο κ. Χρυσανθόπουλος, ο οποίος ανήκει στη νεότερη γενιά των στελεχών.

Ο κ. Χρυσανθόπουλος γεννήθηκε στην Αστόρια, μεγάλωσε στους κόλπους της μεγαλωνύμου κοινότητας και είναι απόφοιτος του Λυκείου του Αγίου Δημητρίου.

Το Λύκειο, ως γνωστόν είναι το μοναδικό Ημερήσιο Λύκειο σε όλη την Αμερική και συνάμα κατέχει εξέχουσα θέση στον κατάλογο των καλύτερων ιδιωτικών λυκείων της πολιτείας της Νέας Υόρκης και της Αμερικής.

Κάνετε κλικ στο https://saintdemetriosastoria.square.site/greekfestival για δείτε το μενού και να παραγγείλετε τα εδέσματα της αρέσκειάς σας.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.