ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.  «Το Cosmos-FM εκπέμπει ανθρώπινο και ορθόδοξο λόγο», επεσήμανε κατά τη διάρκεια της κοπής της βασιλόπιτας του κοινωφελούς ραδιοφωνικού προγράμματος «Cosmos-FM» ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος.

Η κοπή της πίτας έγινε  το απόγευμα του Σαββάτου, 26 Ιανουαρίου 2019, κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Έλληνες Παντού» της Χρύσας Αβράμη και μεταδόθηκε μέσω των ραδιοκυμάτων του WNYE στα 91.5 FM και μέσω διαδικτύου και της πλατφόρμας TUNEIN σε όλο τον κόσμο.

O ραδιοθάλαμος «Δημήτριος και Γεωργία Καλοειδή» και όλοι οι χώροι του «Cosmos-FM» είχαν πλημμυρίσει από τα ηγετικά στελέχη του GAEPIS και του «Cosmos-FM», τους παραγωγούς, τους εθελοντές και τους εκπροσώπους των ομογενειακών ΜΜΕ. 

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=EDAwqegyBQY&feature=youtu.be” width= https=”yes”]

Παραβρέθηκαν επίσης ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Ιωάννης Μπομπούκης, ο εκπρόσωπος τύπου της Αρχιεπισκοπής Σταύρος Παπαγερμανός, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος  Νέας Υόρκης Κλεάνθης Μεϊμάρογλου και εκπρόσωποι άλλων ομογενειακών φορέων.

Η τελετή ήταν άκρως διδαχτική, διότι ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος αναφέρθηκε εκτενώς στο έθιμο και εξήγησε στο ακροατήριο τον τρόπο με τον οποίο ευλογείται, κόβεται και μοιράζεται η βασιλόπιτα.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτρος σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τα στελέχη και τους παραγωγούς του Cosmos-FM.

Ο Αρχιεπίσκοπος συνεχάρη τα στελέχη, τους παραγωγούς και τους υποστηρικτές για το έργο που επιτελούν για 32 συναπτά έτη και μεταξύ άλλων τόνισε ότι «το Cosmos-FM εκπέμπει ανθρώπινο λόγο» και εστίασε την προσοχή του στην πρόσφατη έρευνα που απέδειξε ότι τα 95% πιστεύουν ότι ο λόγος είναι το πιο ισχυρό μέσο.

Στη συνέχεια έψαλαν τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς.

Κληθείς από τον κ. Δημήτριο Φίλιο να απευθύνει ένα σύντομο μήνυμα προς τους ακροατές ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε ότι ζούμε σε μια δύσκολη εποχή, γεμάτη προκλήσεις, στην εποχή μετά της αλήθειας και της ελλειμματικής κρίσης.

«Η ελλειμματική κρίση παίζει ρόλο σε πολιτικές αποφάσεις, σε στρατιωτικές  αποφάσεις και όχι μόνο», επεσήμανε ο Αρχιεπίσκοπος. Αναφερόμενος στην εποχή μετά της αλήθειας επεσήμανε ότι «στη σημερινή εποχή, οι άνθρωποι αντί να προσφέρουν τεκμηριωμένη αλήθεια εκφέρουν γνώμες».

Το φλουρί της πίτας έπεσε στην παραγωγό της εκπομπής Χρύσα Αβράμη.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.