Κωνσταντίνος Δράγας – Konstantino Draga (1930 – 2018)

  Ο ευπατρίδης, βετεράνος και φιλάνθρωπος Κωνσταντίνος Δράγας (Konstantino Draga) δεν υπάρχει πια ανάμεσά μας. Την Τρίτη, 3 Ιουλίου 2018, άφησε την τελευταία του πνοή βυθίζοντας σε πένθος την οικογένειά του.

  Η σορός του το απόγευμα της Παρασκευής, 6ης Ιουλίου 2018, από τις 2.00 – 5.00 και 7.00 – 9.00 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στο Γραφείο Τελετών «Frederick Funeral Home» στη διεύθυνση 192-15 Northern Blvd., Flushing, NY 11358.

  Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί το πρωί του Σαββάτου, 7ης Ιουλίου 2018, στις 10.00 π.μ. στον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού στη διεύθυνση 11-05 150 Street, Whitestone, NY 11357.

  Ο θάνατός του καταλυπεί τη σύζυγό του Καλλιόπη Δράγα, τα παιδιά Δρ. Ασπασία Δράγα και Παύλο Γεργούδη, Δρ. Ειρήνη Δράγα και Δρ. Γεώργιο Ράπτη, τα εγγόνια Κωνσταντίνο, Καλλιόπη και Φωτεινή Γεργούδη, Ιωάννα, Κωνσταντίνα, Καλλιόπη και Σπυριδούλα Ράπτη, τα αδέλφια Γεράσιμο Δράγα και Αικατερίνη το γένος Δραγανίγου, Θεοδώρα Πακτίτη, Ελευθερία Καπελέρη, Μαρία Καλούδη, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς και φίλους εδώ και στην Ελλάδα.

  Ο εκλιπών γεννήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 1930 στην Στρογγυλή της Κέρκυρας. Οι αείμνηστοι γονείς του Μιλτιάδης και Ασπασία Δράγα έφεραν στον κόσμο τέσσερα παιδιά τον Γεράσιμο, τον Κωνσταντίνο, τη Θεοδώρα και την Ελευθερία και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

  Όπως πολλοί συμπατριώτες του μπαρκάρισε σε ένα καράβι και το 1948 ήρθε για μια καλύτερη τύχη στην Αμερική. Υπηρέτησε στο Αμερικανικό Ναυτικό, έγινε Αμερικανός πολίτης και ήταν βετεράνος του Αμερικανικού Στρατού.

  Αρχικά εργάστηκε στα εστιατόρια και με την πάροδο του χρόνου απέκτησε τα δικά του εστιατόρια, μεταξύ των οποίων και το «Silver Star Restaurant» το οποίο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τον Αρχιεπισκοπικό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν και το ανέδειξε ως ένα από τα καλύτερα.

  Στα τέλη Δεκεμβρίου 1954 μετέβη στη Νεάπολη της Ιταλίας, όπου συνάντησε την Καλλιόπη Καλούδη που κατάγονταν από τα Καμπιά της Χίου και την 1η Ιανουαρίου 1955 χόρεψαν τον Χορό του Ησαϊα.

  Μετά το γάμο ο Κωνσταντίνος επέστρεψε στη Νέα Υόρκη και μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία χορήγησης θεώρησης ενώθηκαν και τήρησαν όσο ελάχιστοι τον όρκο που έδωσαν την Πρωτοχρονιά του 1955.

  Το ζεύγος έφερε στον κόσμο δύο κορίτσια, την Ασπασία το 1958 και την Ειρήνη το 1961 και τις γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας. Επένδυσαν όσο ελάχιστοι στην παιδεία των κοριτσιών τους και τους παρείχαν τη δυνατότητα να σπουδάσουν στα καλύτερα πανεπιστήμια και να γίνουν γιατροί.

  Αμφότερες οι κόρες τους είναι οφθαλμίατροι και διατηρούν το δικό τους ιατρείο. Πρόκειται για το «Draga Eye Care and Surgery Associates», στη διεύθυνση 20801 Northern Blvd, Bayside, NY 11361, το οποίο προσφέρει υψηλού επιπέδου οφθαλμιατρικής μέριμνας στους ομογενείς και άλλους κατοίκους του Μπέισαϊντ και των περιχώρων.

  «Ο αείμνηστος έλεγε πάντα με υπερηφάνεια ότι το μεγαλύτερο επίτευγμά του δεν ήταν ούτε τα εστιατόρια και ούτε οι άλλες επενδύσεις, αλλά η επένδυση στην παιδεία των παιδιών μας και των εγγονιών μας. Και τα δύο κορίτσια έγιναν γιατροί, παντρεύτηκαν, απέκτησαν οικογένειες και τα εγγόνια ακολούθησαν τα αχνάρια των γονέων τους. ‘Αλλα αποφοίτησαν, ενώ άλλα σπουδάζουν και θέλουν να γίνουν γιατροί, δικηγόροι και επιστήμονες και τον πιο σημαντικό μεγάλωσαν σε ελληνορθόδοξο περιβάλλον και είναι υπερήφανοι Ελληνοαμερικανοί» επεσήμανε η κ. Καλλιόπη Δράγα.

  Ο εκλιπών ήταν ενάρετος και γενναιόδωρος όσο ελάχιστοι. Οι κοινότητες του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ και του Τιμίου Σταυρού στο Γουάιτστόουν, τα ευαγή ιδρύματα της ομογένειας, καθώς επίσης και η ιδιαίτερη πατρίδα του Κωνσταντίνου Δράγα και της Καλλιόπης, το γένος Καλούδη έχουν ευεργετηθεί από τη γενναιοδωρία του.  

  Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στη μνήμη του στα: Αντί ανθέων παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να αποστείλουν δωρεά στην μνήμη του στην κοινότητα του Τιμίου Σταυρού στο Γουάιτστόουν (Holy Cross Greek Orthodox Church: 11-05 150 Street, Whitestone, New York 11357), είτε στο «The Tiegerman School for Language Development Main Administration Building: 100 Glen Cove Ave., Glen Cove, NY 11542, Donate@tiegerman.org, είτε στο Greek Orthodox Archdiocese c/o Camp Saint Paul Scholarship Fund: 8 East 79 Street NY, NY 10075.

  -Advertisement-

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.