Ιωάννης Κουρτέσης – John Kourtesis (1935 – 2018)

  0

  ​Ο Ιωάννης Κουρτέσης (John Kourtesis) το βράδυ του Σαββάτου άφησε την τελευταία του πνοή στο Whitestone Care Center στην πολίχνη Stroud της Πενσιλβάνιας σε ηλικία 83 ετών βυθίζοντας σε πένθος την οικογένειά του.

  Η σορός του το απόγευμα της Δευτέρας, 27 Αυγούστου 2018, από τις 5.00 – 8.00 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στο ναό του Τιμίου Σταυρού, στη διεύθυνση 135 Stokes Avenue, Stroudsburg, PA, 18360.

  Η νεκρώσιμη Ακολουθία θα ψαλεί στον ίδιο ναό το πρωί της Τρίτης, 28ης Αυγούστου 2018 στις 11.00 π.μ.

  Αμέσως μετά θα λάβει χώρα ο ενταφιασμός του στο Τμήμα του Τιμίου Σταυρού του Κοιμητήριου «Stroudsburg Cemetery».

  Ο θάνατός του καταλυπεί τη σύζυγό του Γεωργία το γένος Αναστοπούλου, τα παιδιά του Margo και Richard Wolbert, Olga Korovesis, τα εγγόνια Rich Wolbert, Georgia Wolbert, Costa Korovesis, Yianni Korovesis και Spiro Korovesis, τον δισεγγονό Bryson Gregory Wolbert και τη μητέρα του Jessica Berger, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς εδώ και στην Ελλάδα.

  Ο εκλιπών γεννήθηκε στις 15 Μαρτίου 2018 στην Άνδρο και ήταν το μονάκριβο τέκνο των αειμνήστων Μιχαήλ Κουρτέση και Μαργαρώ το γένος Μάνεση,

  Ακολουθώντας το παράδειγμα πολλών συμπατριωτών του έγινε ναύτης και το 1956 αποφάσισε να αγκυροβολήσει στη Νέα Υόρκη. Tο 1960 έγινε Αμερικανός πολίτης.

  Αρχικά εργάστηκε στο εστιατόριο των θείων του στη Νέα Υόρκη και μετά από μια δεκαετία μετακόμισε στο Stroudsburg, όπου μαζί με το συνέταιρό του Σωκράτη Χατζάκο διατηρούσαν το εστιατόριο «Colonial Diner» και με την πάροδο του χρόνου διεύθυνε μόνος του το εστιατόριο μέχρι και τη συνταξιοδότησή του το 1984. Παράλληλα ήταν συνέταιρος και στο Stroud Plaza στο Stroud Township.

  Ο αείμνηστος ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη της κοινότητας της Αγίας Τριάδας στο Stroudsburg, PA.

  Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στη μνήμη του στο  Holy Cross Greek Orthodox Church, 135 Stokes Avenue, Stroudsburg, PA, 18360. 


  Η ευθύνη της διοργάνωσης της κηδείας έχει ανατεθεί στο Γραφείο Τελετών William H. Clark Funeral Home, Inc.

  -Advertisement-


  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.