Ιωάννης Κουραμπάς – John Kourabas (1944 – 2018)

  0

  Ο επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος Ιωάννης Κουραμπάς (John Kourabas) την Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018 άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 74 ετών βυθίζοντας σε πένθος την οικογένειά του.

  Η σορός του το απόγευμα της Κυριακής, 25 Νοεμβρίου 2018 από τις 2.00 – 6.00 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στο ομογενειακό γραφείο τελετών «Riverdale Funeral Home» στη διεύθυνση 5044 Broadway, New York, N.Υ. 10034. Το τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής του θα ψαλεί στις 4.00 μ.μ.

  Ο θάνατός του καταλυπεί τα παιδιά του Christina και Ricky Zappier, Joseph Kourabas, τα εγγόνια Nicholas, Christopher, Charleigh, Olivia και Daniel, τα αδέλφια Nicholas και Debbie Kourabas, Helen Morik και Electra Sklavos, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς εδώ και στην Ελλάδα. Ο θάνατός του καταλυπεί την Mary Catherine Kourabas, καθώς επίσης και την αγαπημένη του Manya Andreone, τα παιδιά της Alex και Stephanie Andreone  και τη μητέρα της Lee Graber.

  Ο εκλιπών ήταν ιδιοκτήτης των κέντρων μπόουλινγκ «Paradise Lanes», «Wallingford Bowl» and «Inwood Lanes» στο Κονέκτικατ και ο θάνατός του έχει προκαλέσει θλίψη και συγκίνηση στα στελέχη και τους εργαζόμενους των εταιρειών του, καθώς επίσης και στους πελάτες που επέλεγαν τα κέντρα του όχι μόνο για την ψυχαγωγία, αλλά και για τις ερανικές και άλλες φιλανθρωπικές εκδηλώσεις.

  Ο Ιωάννης Κουραμπάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ίνγουντ του Μανχάταν. Οι αείμνηστοι γονείς του Χρήστος Κουραμπάς και Μαρία το γένος Τσολομύτη, κατάγονταν από την Καλαμάτα και την Επαρχία Κυνουρίας νομού Αρκαδίας, αντίστοιχα. Το ζεύγος έφερε στον κόσμο τέσσερα παιδιά την Ελένη που ήταν νυμφευμένη με τον αείμνηστο Arpad Morik, την Ηλέκτρα που ήταν νυμφευμένη με τον αείμνηστο Αργύριο Σκλάβο, τον Ιωάννη και το Νικόλαο που είναι παντρεμένος με την Ντέμπορα και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

  Η αγάπη τους και το πάθος για την Ελλάδα τους ώθησε να εμπιστευτούν την παιδεία των παιδιών τους στο Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο του Μπρονξ, το οποίο είναι το αρχαιότερο Ημερήσιο Ελληνικό Σχολείο στη Νέα Υόρκη και ανήκει στην κοινότητα της Ζωοδόχου Πηγής στο Μπρονξ.

  Ο Χρήστος Κουραμπάς με τη σκληρή εργασία και με το δαιμόνιο της φυλής μας κατάφερε να ζήσει στο ακέραιο το αμερικανικό όνειρο. Μάλιστα ήταν από τους πρώτους Έλληνες μετανάστες που ασχολήθηκε με κέντρα μπόουλινγκ.

  Όπως πολλοί συμπατριώτες του επένδυσε στην παιδεία των παιδιών του και ο Ιωάννης μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του αποφάσισε να ασχοληθεί με τις επιχειρήσεις του πατέρα του. Με τις επιχειρηματικές του ικανότητες και με τη σκληρή εργασία κατάφερε να επεκτείνει την επιχειρηματική δράση.

  Η Ηλέκτρα Σκλάβου μιλώντας στις «Αναμνήσεις» επεσήμανε ότι ο Ιωάννης ήταν ο πρώτος αδελφός τους και ότι ήταν ο πιο τσαχπίνης και το πιο σημαντικό χαμογελαστός, μεγαλόψυχος και γενναιόδωρος.

  Ο Γιάννης, όπως επεσήμανε, ήταν χαρισματικός και ευαίσθητος και ήξερε καλύτερα από κάθε άλλο να κλέβει τις καρδιές των ανθρώπων.

  «Ήταν γενναιόδωρος και βοηθούσε όσους ζητούσαν βοήθεια, χωρίς ποτέ του να καυχηθεί. Ο Ιωάννης έφυγε από κοντά μας την παραμονή της Ημέρας των Ευχαριστιών και οι ώρες που μεσολάβησαν από τη μοιραία εκείνη στιγμή μέχρι και ετούτη την ώρα ήταν πολύ συγκινητικές. Τα τηλέφωνα της οικογένειάς του και τα δικά μας δε σίγησαν διότι ακόμη και άγνωστοι ήθελαν να συλλυπηθούν και να πουν ένα μεγάλο Ευχαριστώ για ό,τι έκανε ο Ιωάννης γι’ αυτούς, για τους συγγενείς και φίλους τους», επεσήμανε η κ. Ηλέκτρα Σκλάβου.

  Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στη μνήμη το στον Οίκο Ευγηρίας του Αγίου Μιχαήλ (St. Michaels Home 3 Lehman Terrace, Yonkers, NY 10705) είτε στο Veterans Memorial Park, Pearl River, NY.

  -Advertisement-

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.