Τζέιμς Πετενάκης – James “Jim” P. Patten (1928 – 2018)

  0

  Ο Τζέιμς Πετενάκης  (James “Jim” P. Patten) την Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018 άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 90 ετών στο «Bickford Senior Living» στο Davenport της Αϊοβας βυθίζοντας σε πένθος την οικογένειά του.

  Η σορός του το απόγευμα της Κυριακής, 25 Νοεμβρίου 2018, από τις 1.00 – 3.00 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στο Γραφείο Τελετών «Weerts Funeral Home» in Davenport, ΙΑ.

  Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί το πρωί της Δευτέρας, 26 Νοεμβρίου 2018 στις 11.00 π.μ. στο ναό του Αγίου Γεωργίου στη διεύθυνση, 2930 31st Ave, Rock Island, Illinois.

  Ο θάνατός του καταλυπεί τη σύζυγό του Xenia, τα παιδιά του Phil Patten, Janine και Tom McDonald , Tina και Dan Lonergan, Jamie και John Venable, τα εγγόνια Nikki, Katie, Nick, Tony και Ellis, την αδελφή του Claire Goolsby, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς και φίλους εδώ και στην Ελλάδα.

  Ο εκλιπών γεννήθηκε στις 2 Ιανουαρίου 1928 στο Mason City, της Αϊοβα, ενώ οι γονείς του Peter Petenakis  και  Athena, το γένος Spirakis είχαν γεννηθεί στην Κρήτη.  

  Την περίοδο του πολέμου στην Κορέα υπηρέτησε στον Αμερικανικό Στρατό και στη συνέχεια σπούδασε δημοσιογραφία το Πανεπιστήμιο της Άϊοβα.

  Στις 6 Φεβρουαρίου 1954 παντρεύτηκε με την Xenia Annas και μετακόμισαν στο Davenport and όπου απέκτησαν τέσσερα παιδιά τους Phil, Janine, Tina, and Jamie.

  Το 1958 ίδρυσε την εκδοτική εταιρεία Midwest Publishing & Co. Αργότερα ανέλαβε τις δημόσιες σχέσεις του Quad City Downs, έγινε συνέταιρος και μετά από μερικά χρόνια απέκτησε την κυριότητα του Quad City Downs που ήταν φημισμένο για τον ιππόδρομό του.

  Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στη μνήμη του στο: Τhe St. George Greek Orthodox Church or the James P. Patten Memorial Fund in support of the University of Iowa School of Journalism.

  -Advertisement / Διαφήμιση-

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.