ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Σάββατο μεσημέρι της 28η Σεπτεμβρίου 2019. Μια ακόμη σημαδιακή ημέρα σταθμός για την ιστορία του αρχαιότερου αθλητικού συλλόγου της ομογένειας. Σήμερα έπεσαν οι υπογραφές για συστέγαση του Greek American με ΠΑΝΑΘΑ USA. 34 01 23d, ακριβώς δίπλα από τη γνωστή Ελληνική υπεραγορά “Mediterranean Foods”, στην καρδιά της Αστόριας.

Aπό εδώ και στο εξής θα είναι η λέσχη και ο τόπος συνάντησης του ιστορικού αθλητικού συλλόγου του ελληνισμού, Greek American με τους τους φίλους της λέσχης Παναθηναϊκού και όχι μόνο. Εδώ θα είναι ένα ζωντανό μουσείο του φίλαθλου Ελληνισμού τις διασποράς διακοσμημένο με κύπελα, τρόπαια, σημαίες φυτογραφίες από το 1946 που ιδρύθηκε επίσημα ο Greek American.

Μετά από πολυήμερες διαπραγματεύσεις και διαβουλεύσεις οι άνθρωποι του Greek American και της λέσχης ΠΑΝΑΘΑ USA, κατέληξαν σήμερα σε οριστική συμφωνία και έτσι δίνεται ένα τέλος στέγασης του Greek American μετά την άδικη απώλεια του ιδιόκτητου κτηρίου στο Astoria Blvd, όπως υποστηρίζει η διοίκηση.

Από αριστερά διακρίνονται οι Γιώργος Ντακουλής, Νίκος Αρβανίτης, Νίκος Μπάρδης και Δημήτρης Καραθανάσης. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

Παρόντες για τις υπογραφές ήταν ο ιδιοκτήτης της ΠΑΝΑΘΑ USA Νίκος Μπάρδης. Ο Γιώργος Ντακουλής και ο Δημήτρης Καραθανάσης συνδιαχειριστές των εγκαταστάσεων του κτιρίου της λέσχης και ο Νίκος Αρβανίτης, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Greek American.

Λίγο μετά τις υπογραφές, εκπρόσωποι των δύο λεσχών προέβησαν σε δηλώσεις στις «Αναμνήσεις».

Ο Νίκος Μπάρδης δήλωσε:

Ήταν ιδέα των συνεργατών και φίλων μου Γιώργου Ντακουλή και Δημήτρη Καραθανάση να προτείνουμε στη διοίκηση του Greek American να συστεγαστούμε στον ίδιο χώρο. Με την άλλη μου ιδιότητα σαν αντιπρόεδρος του ιστορικού αθλητικού συλλόγου Greek American μετέφερα την πρόταση.

Η πρόταση μετά από διαβουλεύσεις έγινε παμψηφεί αποδεκτή και σήμερα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να μετατρέψουμε με τις υπογραφές μας την ιδέα σε πραγματικότητα. Όπως εύκολα μπορείς να διαπιστώσεις μέσα στο συμφωνητικό υπάρχει ο όρος ότι ο Greek American φιλοξενείται αφιλοκερδώς καθ’ όλη τη διάρκεια του συμβολαίου ενοικίασης του κτιρίου, μια κίνηση αναγνώρισης της βαρύτητας και της αξίας που φέρει το όνομα Greek American.

Οι δύο εμφανίσεις του Greek American, με τα χρώματα της Ελλάδας ή μπλε για αγώνες εντός έδρας και λευκή για αγώνες εκτός έδρας με το χαρακτηριστικό γαλανόλευκο σημαιάκι και τη λέξη «ΕΛΛΑΣ» στο δεξί βραχίονα. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

Μάλιστα οι φίλοι συνεργάτες μου και συνδιαχειριστές της λέσχης Γιώργος Ντακουλής και Δημήτρης Καραθανάσης θα κάνουν ότι μπορούν να συνδράμουν οικονομικά από τα έσοδα της λέσχης για την ενίσχυση του ιστορικού συλλόγου.

Η συμβολική και ουσιαστική κίνηση από τη μεριά της ΠΑΝΑΘΑ USA είναι μια απάντηση στους ανθρώπους που με άστοχες ενεργείς και αποφάσεις ξεσπίτωσαν το Greek American από τον ιδιόκτητο κτήριο του στο Astoria BLVD.

Θα ήθελα να κλείσω με ένα μεγάλο ευχαριστώ στην καινούργια διαδικτυακή εφημερίδα «Αναμνήσεις» που από τη πρώτη στιγμή της ίδρυσης της από το Δημήτρη Τσάκα, αγκάλιασε τον ομογενειακό αθλητισμό και τη νεολαία. Πάει παντού στα γήπεδα, τους αγώνες και τις λέσχες και αυτό από μόνο του αποτελεί τεράστια προσφορά στο άλλο Ελληνισμό της Νέας Υόρκης. Στο Ελληνισμό του αθλητισμού και της νεολαίας που λίγοι προβάλουν.

Από αριστερά: Γιώργος Ντακουλής, Νίκος Αρβανίτης, Νίκος Μπάρδης και Δημήτρης Καραθανάσης. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

Ο Νίκος Αρβανίτης δήλωσε:

Θα ‘θελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της ΠΑΝΑΘΑ USA για την τεράστια προσφορά τους στο Greek American. Είναι μια ανάσα ζωής για μας αυτή συνεργασία συστέγασης. Πάνε χρόνια που έχουμε καλή συνεργασία με το Νίκο εκτός της λέσχης, στα γήπεδα με τις ομογενειακές ομάδες.

Έχω επωμιστεί τη βαριά ευθύνη του προέδρου ενός από τους αρχαιότερους αθλητικούς συλλόγους αν όχι της Αμερικής αλλά σίγουρα τις ομογένειας με καταγεγραμμένη ιστορία για πάνω από 75 χρόνια. Θα κάνω ότι μπορώ να ανταποκριθώ στην τεράστια ευθύνη και ακόμη καλλίτερα.

Το συμβούλιο του Greek American ψήφισε ομόφωνα, παμψηφεί, τη συστέγαση και συνεργασία με τη ΠΑΝΑΘΑ USA. Είναι ένα νέο ξεκίνημα και πιστεύω θα πάμε πάρα πολύ καλά γιατί έχουμε να κάνουμε με καλούς ανθρώπους. Κοιτάμε μπροστά και προσβλέπουμε σε κάτι σπουδαίο. Αλλά δεν μου αρέσει να λέω πολλά λόγια…ευχαριστώ το συμβούλιο και όσους συνέβαλαν στην ιστορική απόφαση και επαναλαμβάνω θα πάμε καλά γιατί αυτό επιτάσσει η βαριά ιστορία μας.

Οι δύο εμφανίσεις του Greek American, με τα χρώματα της Ελλάδας ή μπλε για αγώνες εντός έδρας και λευκή για αγώνες εκτός έδρας με το χαρακτηριστικό γαλανόλευκο σημαιάκι και τη λέξη «ΕΛΛΑΣ» στο δεξί βραχίονα. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

Τον Greek American ακολουθεί πολύς κόσμος. Μετακομίζουμε στη καρδιά της Αστόριας. Εδώ θα γίνει το στέκι των Ελλήνων φιλάθλων. Όπως θα διαπιστώσατε οι τοίχοι της αριστερής πτέρυγας της αίθουσας είναι βαμμένοι μπλε και άσπρο, τα χρώματα της Ελλάδας. Ακόμη και αυτό είναι ένα σύμβολο ενότητας που θα φέρει τους Έλληνες φιλάθλους ενωμένους στο δικό τους σπίτι.

Κλείνοντας καλώ τους Έλληνες φιλάθλους της Νέας Υόρκης να έρχονται στα γήπεδα να δουν την ομάδα μας. Να έρχονται στη λέσχη. Να αφήσουν τον καναπέ και τη τηλεόραση. Να έλθουν εδώ στη λέσχη να χαρούν, να πιούν ένα ποτό με ένα εκλεκτό μεζεδάκι. Να συζητήσουν. Να δουν συγχρόνως ζωντανούς ποδοσφαιρικούς αγώνες από την Ελλάδα.

Ο Γιώργος Ντακουλής δήλωσε:

Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για τη λέσχη ΠΑΝΑΘΑ USA και Greek American. Έχουμε δημιουργήσει ένα φιλόξενο χώρο που είναι ευπρόσδεκτοι όλοι οι Έλληνες φίλαθλοι. Ένας συμβολικός χώρος που θα ενώσει τους Έλληνες.

Η ένωση φέρνει δύναμη και εμείς εδώ το κάνουμε πράξη. Η συστέγαση των συλλόγων θα φέρει κοινά οφέλη. Όλοι θα βγούμε κερδισμένοι. Κόντρα στο ρεύμα που θέλει το κόσμο να απομακρύνεται, εμείς στοχεύουμε να γίνει ο χώρος συνάντησης όλων των Ελλήνων φιλάθλων στην περιοχή.

Η τεράστια ιστορία του Greek American είναι ο συνδετικός κρίκος. Μπορεί να είσαι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός ΑΕΚ ή κάποια άλλη ομάδα, αυτό που συνδέει τους περισσότερους ομογενείς είναι το Greek American με τη δικιά του βαριά ιστορία.
Σε αυτό ποντάρουμε και πιστεύουμε ότι η λέσχη είναι μια ευκαιρία να ενώσει τους Έλληνες. Μπορεί να είμαι οπαδός του Παναθηναϊκού αλλά εδώ είμαι Greek American.

Θυμάμαι μεγάλους αγώνες του Greek American στο Metropolitan Oval όταν ακόμη ήμουν παιδί και με κουβάλαγε ο πατέρας μου στους αγώνες. Θα ήθελα να κλείσω αυτή τη συζήτηση με ένα κάλεσμα σε όλους τους φιλάθλους Παναθηναϊκούς, Ολυμπιακούς, ΑΕΚτζίδες, ΠΑΟΚτζίδες, Ελάτε όλοι στη λέσχη. Ο ιστορικός Greek American μας ενώνει όλους.

Ο Δημήτρης Καραθανάσης πρόσθεσε:

Είναι μια καλή κίνηση και για τα δύο σωματεία. Συμφωνώ και εγώ ότι είναι μια συμβολική κίνηση που ενώνει την φίλαθλη ομογένεια και αυτό δίνει δύναμη. Εμείς σαν υπεύθυνοι για τη λειτουργία της κοινής λέσχης, θα κάνουμε το καλλίτερο για την επιτυχία της προσπάθειας και ευχόμαστε να πάνε όλα καλά.

Με την πρόσθετη συμμετοχή του κόσμου και από τα δύο σωματεία δίνει την ελπίδα ότι θα πάνε όλα καλά και θα γεμίζει η αίθουσα. Καλούμε τους φιλάθλους να περάσουν από τη λέσχη μας να μιλήσουν για ποδόσφαιρο, να πιούν ένα ποτό και να απολαύσουν υπέροχα μεζεδάκια και καλό φαγητό.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.