ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Η Ελληνική Πρωτοβουλία το βράδυ της Παρασκευής, 27 Σεπτεμβρίου 2019, παρέθεσε στο ξενοδοχείο Χίλτον στην καρδιά του Μανχάταν το 7ο ετήσιο δείπνο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ερανική εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν οκτακόσιοι περίπου ομογενείς από όλη την επικράτεια των ΗΠΑ. Το ένα τρίτο εξ αυτών ήταν νέοι επαγγελματίες και επιχειρηματίες, οι οποίοι αποτελούν το μέλλον της «Ελληνικής Πρωτοβουλίας» (The Hellenic Initiative – THI).

Η βραδιά αυτή ήταν αφιερωμένη στο «Ίδρύμα Coca Cola» (Coca Cola Foundation)», αφ’ ενός μεν για το φιλανθρωπικό έργο που έχει αναπτύξει την περίοδο των Μνημονίων στη γενέτειρα, αφ ετέρου δε διότι ο πρόεδρος του συμβουλίου της πολυεθνικής εταιρείας Μουχτάρ Κέντ είναι συνιδρυτικό μέλος του οργανισμού.

Η Ελληνική Πρωτοβουλία καθώς επίσης και το Ιδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης (Hellenic Relief Foundation) είναι οι δύο ομογενειακοί φορείς οι οποίοι ιδρύθηκαν αμέσως μετά την ένταξη της γενέτειρας στο παρατεταμένο και άνευ προηγουμένου καθεστώς των μνημονίων.

Το έργο της Ελληνικής Πρωτοβουλίας εστιάζεται σε τρεις τομείς. Ο πρώτος σχετίζεται με την παροχή φιλανθρωπικής βοήθειας στους δεινοπαθούντες της οικονομικής κρίσης, ο δεύτερος με την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και κυρίως την παροχή πόρων για νεοφυείς επιχειρήσεις και ο τρίτος σχετίζεται με τη συστράτευση των ομογενών σε μια κοινή προσπάθεια και την ενίσχυση των δεσμών τους με τη γενέτειρα.

Tη φετινή χρονιά η Ελληνική Πρωτοβουλία αναμένεται να συγκεντρώσει πάνω από δυόμιση εκατομμύρια δολάρια τα οποία θα διατεθούν για τους προαναφερόμενους σκοπούς.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, οι υπουργοί Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης και Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού, Αντώνης Η. Διαματάρης, ο αντιπρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου Τζον Κατσιματίδης και άλλοι εκπρόσωποι της ομογένειας.

Ο Τζον Στάμας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Οι Τζον Στάμας και Αντριου Λιβέρης, οι εκ των συνιδρυτών του οργανισμού καλωσόρισαν τους συνδαιτυμόνες και εστίασαν την προσοχή τους στην αποστολή και στο έργο της Ελληνικής Πρωτοβουλίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, ο οποίος συμμετείχε για πρώτη φορά με την ιδιότητα του ως Αρχιεπισκόπου έπλεξε το εγκώμιο των στελεχών της «Ελληνικής Πρωτοβουλίας» και μεταξύ άλλων τόνισε: «Η Ελληνική Πρωτοβουλία πρωτοπορεί με την διπλή αποστολή της συμπόνιας για τον άνθρωπο και της ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού».

Το βραβείο παρέλαβε η αντιπρόεδρος της «The Coca Cola Co», Beatriz Perez, η οποία εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και εστίασε την προσοχή της στο πρόγραμμα «Regeneration Program», το οποίο έχει ως αποστολή την προετοιμασία των ηγετών του μέλλοντος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Στο πρόγραμμα αναφέρθηκαν ο πρόεδρος του EMEA Group της εταιρείας, Νίκος Κουμέττης, καθώς επίσης και οι Έφη Μπαρούδα και  Ιωάννης Λαγιόπουλος.

Την ψυχαγωγία των συνδαιτυμόνων ανέλαβαν για μια ακόμη φορά ο Σπύρος Εξάρας με την ορχήστρα  Jimmy Vali Band, ενώ γκεστ σταρ της βραδιάς ήταν ο Πάνος Μουζουράκης.

Σε πρώτο πλάνο διακρίνονται οι Νίκος Λαρυγκάκης, Δημήτριος και Γεωργία Χαλάκου και ο Γιάννης Στρατάκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ενα μέρτος της μεγάλης αίθουσας του ξενοδοχείου Χίλτον στο Μανχάταν. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση της Ελληνικής Πρωτοβουλίας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Πάνος Μουζουράκης (αριστερά) και ο πρόεδρος του GAEPIS Στέλιος Τακετζής. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από τη σιωπηλή δημοπρασία. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.