Ημερίδα για την «αξία της ένταξης του Γεωπάρκου της Νισύρου στο παγκόσμιο δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO»

0
Η αφίσα της Ημερίδας για το Γεωπάρκο της Νισύρου.

Στα πλαίσια της προκριματικής διαδικασίας για την ένταξη της Νισύρου στο παγκόσμιο δίκτυο των Γεωπάρκων της UNESCO, την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022, διοργανώθηκε ημερίδα ενημέρωσης και παρουσίασης με θέμα «Η αξία της ένταξης του Γεωπάρκου της Νισύρου στο παγκόσμιο δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO», στο Ζωσιμοπούλειο θέατρο. Η εκδήλωση ήταν μία συνδιοργάνωση του Δήμου Νισύρου, της  Blue Star Ferries και του Nisyros Geopark.

Στην εκδήλωση, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση τύπου, μίλησαν οι: Χριστοφής Κορωναίος, Δήμαρχος Νισύρου, ο Δημήτρης Εμμανουλούδης, καθηγητής του Τμήματος Δασολογίας & Φυσικού περιβάλλοντος στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος και Διευθυντής της Πανεπιστημιακής έδρας της UNESCOστην Ελλάδα, ο Διονύσης Θεοδωράτος ,Επιτελικός Διευθυντής Εμπορικής εκμετάλλευσης της Attica Group, ο Παναγιώτης Νάστος, Πρόεδρος της Ελληνικής Μετεωρολογικής Εταιρείας, καθηγητής Κλιματολογίας ΕΚΠΑ και μέλος της Δ.Ε.Ε. της UNESCO, η Παρασκευή Νομικού, καθηγήτρια Γεωγραφίας και Κλιματολογίας του ΕΚΠΑ και ο Δημήτρης Πανούσης, μεταπτυχιακός φοιτητής και μέλος της ερευνητικής ομάδας του τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος, οι καθηγητές και ερευνητές  παρουσίασαν, ο καθένας από τη δική του θέση, τις προσπάθειες που έγιναν και τη σημασία της ένταξης της Νισύρου στα παγκόσμια Γεωπάρκα της UNESCO.

Οι πολίτες του νησιού είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν το γεγονός ότι αν η Νίσυρος καταφέρει να επιτύχει σε αυτήν την προσπάθεια τότε το μέλλον στην εξέλιξη της τοπικής κοινωνίας θα διαγραφεί με πρωτοπόρες δράσεις σε κάθε επιμέρους  τομέα. Η προστασία του περιβάλλοντος, ο τουρισμός, η οικονομία, το πολυεπίπεδο επιχειρείν αλλά και η απλή καθημερινότητα θα αποπνεύσουν ένα νέο καινοτόμο ορίζοντα ανέλιξης και ευημερίας σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

Η κριτική επιτροπή θα επισκεφτεί το νησί μας από τις 30/10/2022 έως τις 4/11/2022. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Νίσυρο, οι κριτές θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν εκτός από τα σημεία Γεωλογικού και Ηφαιστειακού ενδιαφέροντος, κάθε τοπική επιχείρηση και πολίτες ούτως ώστε να μπορέσουν να αποτυπώσουν μία σφαιρική και ολοκληρωμένη άποψη της διαβίωσης στο νησί.

Ελπίζουμε όλοι να ανταποκριθούμε στο μέγιστο και το όνειρο της ένταξης της Νισύρου στα παγκόσμια Γεωπάρκα της UNESCO να πραγματωθεί!

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.