Είμαστε κοντά στην κοινωνία, λέει ο δήμαρχος Νισυρίων, Δρ. Χριστοφής Κορωναίος

0
72
Ο δήμαρχος Νισυρίων, Δρ. Χριστοφής Κορωναίος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Νισύρικο Σπίτι στην Αστόρια. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

ΝΙΣΥΡΟΣ. Είμαστε κοντά σου, κοντά στην κοινωνία, λέει ο δήμαρχος Νισυρίων, Δρ. Χριστοφής Ι. Κορωναίος, ο οποίος δεν αρκέστηκε μόνο με τα ευχολόγια, αλλά δημιούργησε έντεκα νέες θέσεις εργασίας για την παροχή βοήθειας στις κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη.

Ο Δήμαρχος Νισυρίων λαμβάνοντας υπόψη του τη λαϊκή ρήση «συν Αθηνά και χείρα κίνει» προέβη σε μια σειρά πρωτοβουλιών οι οποίες συνοψίζονται στην ανακοίνωση του δήμου.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του Δημάρχου Νισυρίων έχει ως εξής: «Ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, μία κατάσταση η οποία δεν έχει ξανασυμβεί, ζούμε έναν εφιάλτη. Είμαστε όλοι κλεισμένοι στα σπίτια από τον φόβο ενός αόρατου εχθρού. Η κοινωνική ζωή έχει νεκρώσει και η οικονομική δραστηριότητα βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο. Οι περισσότερες των επιχειρήσεων κλειστές και οι εργαζόμενοι χωρίς δουλειά.

Η Δημοτική αρχή έχοντας ως γνώμονα το καλό του κοινωνικού συνόλου βρίσκεται ενεργά κοντά στην κοινωνία.

Ο Δήμος μας, με απόφαση του Δημάρχου, με αριθμό 65 και αρ. πρωτ. 1658, την 18η Μαρτίου, προέβη στη σύσταση Υποστηρικτικής Δομής Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης.

Σήμερα ανακοινώνουμε την δημιουργία 11 θέσεων εργασίας τετράμηνης διάρκειας για να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας που έχουν χτυπηθεί από την ανεργία.

Σήμερα ανακοινώνουμε την απαλλαγή από τα τέλη κοινόχρηστων χώρων για την καλοκαιρινή περίοδο για όλες τις επιχειρήσεις. Οι κανονισμοί που διέπουν την χρήση των κοινόχρηστων χώρων όπως ψηφίστηκαν από το Δ.Σ με την απόφαση 27/2017, θα είναι σε πλήρη ισχύ.

Ανακοινώνουμε την προκήρυξη διαγωνισμού για την αγορά 500 λίτρων αντισηπτικού και την αγορά 2000 αναπνευστικών μασκών.

Ο Δήμος μας το τελευταίο διάστημα κάνει απολυμάνσεις σε διάφορα σημεία στους οικισμούς. 

Ο Δήμος μας παρέχει γάντια εργασίας και γάντια πρόληψης σε  όλους τους εργαζόμενους.

Προχωρούμε με γοργούς ρυθμούς στην προκήρυξη διαγωνισμών και στην ανάθεση έργων για να ανασάνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Όλοι μαζί ενώνουμε τις δυνάμεις μας και είμαστε σίγουροι ότι θα κερδίσουμε τον δύσκολο αυτό αγώνα. Όλοι μαζί, με τις αξίες που μας διέπουν, με την αλληλεγγύη και την ανιδιοτέλεια μας, θα νικήσουμε το φόβο και θα προχωρήσουμε μπροστά με όραμα μας την πρόοδο και την ευημερία της κοινωνίας μας», καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου Νισυρίων.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.