ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με τη συμμετοχή δεκάδων φιλάθλων πολλοί εκ των οποίων δηλώναν οπαδοί άλλων ομάδων εκτός Ολυμπιακού, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βραδύ φιλικός αγώνας μεταξύ των ποδοσφαιρικών Ακαδημιών του Ολυμπιακού Νέας Υόρκης και Ολυμπιακού Washington DC.

Έγινε ένα σπουδαίο φιλικό παιχνίδι  στο γήπεδο του Maritime College του Bronx μεταξύ της επαγγελματικής ομάδα του Ολυμπιακού Washington DC και του Ολυμπιακού Νέας Υόρκης. Άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις και οι δύο σύλλογοι και όπως φαίνεται γίνεται αξιόλογη δουλειά στις εκτός Ελλάδας ακαδημίες του Ολυμπιακού.

Να σημειώσουμε ότι η ομάδα του Ολυμπιακού Washington DC αγωνίζονται στο ημιεπαγγελματικό πρωτάθλημα του NPSL και έδειξε πάρα πολύ καλά στοιχεία. Αξίζουν και θα πρέπει να δοθούν συγχαρητήρια στο Χάρη Καραγιώργη του Washington DC και Σωκράτη Σελλά από την πλευρά της Νέας Υόρκης που εμπνεύστηκαν την ιδέα να διοργανώσουν αυτό το υπέροχο φιλικό παιχνίδι.

Η ομάδα του Ολυμπιακού της Ουάσινγκτον. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

Για την ιστορία, το σκορ διαμορφώθηκε σε 4-1 υπέρ της ομάδας to Washington DC. Τον αγώνα παρά τον πολικό ψύχος παρακολούθησαν πλήθος φιλάθλων όλων των ηλικιών. Σύσσωμες οι διοικήσεις των δύο ακαδημιών, παράγοντες και παίκτες ευχαρίστησαν τον Βαγγέλη Μαρινάκη για την ευκαιρία που τους έδωσε να δραστηριοποιηθούν στην ομογένεια υπό την αιγίδα της μεγαλύτερης ομάδας στην Ελλάδα τον Ολυμπιακό.

Τον αγώνα κάλυψαν αρκετά μέσα μαζικής ενημέρωσης από την Ελλάδα και την ομογένεια επίσης παραβρέθηκε η νεοσύστατη πλατφόρμα Gate 7 international podcast η οποία καλύπτει τα θέματα του Ολυμπιακού παγκόσμια, στην Αγγλική γλώσσα.

Διακρίναμε αρκετά άτομα από τον ποδοσφαιρικό χώρο της ομογένειας με επικεφαλής την Δέσποινα Παναγούλια κόρη του αείμνηστου προπονητή της Εθνικής Ελλάδος και του Ολυμπιακού Αλκέτα Παναγούλια όπως επίσης φίλαθλοι και παράγοντες του Greek American, τον πρόεδρο του συνδέσμου του Ολυμπιακού Νέας Υόρκης Θεόδωρο Μενή, τον Στρατή Μαστροκυριάκο, τον ποδοσφαιρικό παράγοντα και προπονητή Πίτερ Νικολακάκο, τον προπονητή των παλαίμαχων της ΔΟΞΑΣ ΝΥ Γιάννη Τράvτο, καθώς και το διοικητικό στέλεχος της ΔΟΞΑΣ ΝΥ Αριστείδη Λούρδα, τον βετεράνο προπονητή της ΔΟΞΑΣ ΝΥ Θεμιστοκλή Κατέxη τον παράγοντα Γιάννη Μάνεση, τον παλιό ποδοσφαιριστή ΑΟ Ερείκουσα Γρηγόρη Ορφανό και  δεκάδες άλλων ποδοσφαιρικών παραγόντων.

Η Ομάδα τοτ Ολυμπιακού της Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

Χρέη προπονητή για την ομάδα του Ολυμπιακού Νέας Υόρκης έκανε ο Πολύκαρπος Γράφας. Ο κ. Γράφας δήλωσε ότι το αποψινό παιχνίδι ήταν ιστορικό και είναι η τιμή γι αυτόν να ηγείται στο πρώτο παιχνίδι ομάδας με τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική ιστορία της Ελλάδας.

Με την λήξη του αγώνα βρήκε φιλάθλους, ποδοσφαιριστές και παράγοντες, παρόλο το τσουχτερό κρύο να είναι ικανοποιημένοι και χαμογελαστοί συνάμα να στριφογυρίζουν ιδέες στο μυαλό ότι κάτι καλύτερο και υποσχόμενο έρχεται τον ομογενειακό χώρο.

Ευχόμαστε σε όλα αυτά που είδαμε το Σάββατο το βράδυ στο Maritime College  του Bronx, δηλαδή την άρτια οργάνωση και την καλή διάθεση να υπάρξει συνέχεια.

Ενδεικτικό του καινούργιου ήταν ότι για πρώτη φορά σε ομογενειακό ποδοσφαιρικό αγώνα ακούστηκαν πριν την έναρξη, ο εθνικός ύμνος της Αμερικής και της Ελλάδος. Επίσης για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια η υπήρχαν ηχητικές εγκαταστάσεις και μετέδιδαν καθ’ ολη τη διάρκεια του παιχνιδιού ύμνους του Ολυμπιακού και τραγούδια της Θύρας 7 έτσι που θύμιζαν πραγματικά ηφαίστειο Καραϊσκάκη.

ΟΙ δύο ομάδες του Ολυμπιακού ενώ εισέρχονται στο γήπεδο. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.
Στιγμιότυπο από τον φιλικό αγώνα των ομάδων του Ολυμπιακού. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.
Στιγμιότυπο από τον φιλικό αγώνα των ομάδων του Ολυμπιακού. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.
Στιγμιότυπο από τον φιλικό αγώνα των ομάδων του Ολυμπιακού. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.
Στιγμιότυπο από τον φιλικό αγώνα. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.
Στιγμιότυπο από το γκολ. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.
Η νεότερη γενιά του Ολυμπιακού Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.
Η νεότερη γενιά των φιλάθλων του Ολυμπιακού. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.
Στιγμιότυπο από την είσοδο των διαιτητών και της ομάδας του Ολυμπιακού της Ουάσινγκτον. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.
Οι παράγοντες του ποδοσφαίρου με μερικούς φιλάθλους. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.
Οι παράγοντες του ποδοσφαίρου με μερικούς φιλάθλους. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.
Οι ηγέτες των δύο ομάδων. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.