ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. (ΑΠΕ – ΜΠΕ) Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διέταξε χθες οι σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες στα δημόσια κτίρια, μετά τον θάνατο του βετεράνου Ρεπουμπλικάνου πολιτικού Μπομπ Ντόουλ.

Ο Μπομπ Ντόουλ, γερουσιαστής του Κάνσας επί δεκαετίες και αντίπαλος του Δημοκρατικού Μπιλ Κλίντον στις προεδρικές εκλογές του 1996, απεβίωσε χθες Κυριακή σε ηλικία 98 ετών.

Ο κ. Μπάιντεν, σε ανακοίνωσή του, αποκάλεσε τον Μπομπ Ντόουλ πολιτικό που δεν μπορεί να συγκριθεί παρά «με ελάχιστους στην ιστορία μας» και «ήρωα πολέμου ανάμεσα στους σημαντικότερους της σπουδαιότερης γενιάς» Αμερικανών.

Η σημαία των ΗΠΑ θα κυματίζει μεσίστια στον Λευκό Οίκο, σε όλα τα δημόσια κτίρια και τους δημόσιους χώρους, στις αμερικανικές πρεσβείες, στα προξενεία, σε στρατιωτικές και ναυτικές εγκαταστάσεις και σε όλα τα σκάφη του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού ως τη δύση του ηλίου την Πέμπτη, σύμφωνα με την εντολή.

Ο Μπομπ Ντόουλ πολέμησε στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Αντιπροσώπευσε την πολιτεία Κάνσας στη Γερουσία από το 1969 ως το 1996. Άφησε πίσω τη σύζυγό του Ελίζαμπεθ, πρώην γερουσιάστρια της Βόρειας Καρολίνας και υπουργό Μεταφορών, και την κόρη τους Ρόμπιν.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.