ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. «Αποθήκες ψυχών κατάντησαν τα νησιά μας» επεσήμανε κατά τη διάρκεια της παρέμβασής της στην πανομογενειακή συγκέντρωση για την παρέλαση της Νέας Υόρκης η αρχιτέκτων Αμαλία Μπουρνιά μιλώντας εκ μέρους της Χιακής Ομοσπονδίας και των υπολοίπων σωματείων.

Η εν λόγω συγκέντρωση διοργανώθηκε από την Επιτροπή Παρελάσεως το βράδυ της Πέμπτης, 6 Φεβρουαρίου 2020 στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια για την ενημέρωση των ομογενών σχετικά με τις προετοιμασίες για τις εκδηλώσεις του Μήνα Ελληνικής Κληρονομιάς και την παρέλαση της 29ης Μαρτίου 2020 στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης.

Η κ. Μπουρνιά αναφέρθηκε στην αφόρητη κατάσταση που επικρατεί στα νησιά λόγω των μεταναστευτικών ροών και της ανασφάλειας που βιώνουν οι κάτοικοι, τόνισε ότι «δεν πρέπει να χτιστούν άλλες δομές στα νησιά» και προέτρεψε την Επιτροπή Παρελάσεως να συμπεριλάβει στα θέματα της παρελάσεως και την προσφυγική κρίση.

Από αριστερά διακρίνονται οι Σπυριδούλα Τσουκαλά, Νίκος Μπάρδης, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, Βασίλειος Γκουρνέλος, Πέτρος Γαλάτουλας, Ηλίας Κατσός, Δημήτριος Παλιούρας, Φώτης Γερασόπουλος, Βασίλειος Εγγλέζος και Σοφία Στρουμπάκη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

«Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει δεχτεί πάνω από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες και τα σχόλια των ξένων μέσων ενημέρωσης αδικούν τους Έλληνες, αδικούν τα νησιά μας. Πρέπει να καταλάβουν όλοι οι συμπολίτες μας και όλοι οι ξένοι ότι οι Έλληνες μεριμνούν ώστε οι μετανάστες να ζουν με αξιοπρέπεια στη γενέτειρά μας», επεσήμανε η κ. Μπουρνιά.

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος μετέφερε τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου και κάλεσε τους ομογενείς να προσφέρουν ηθική και την ηθική συμπαράσταση στην παρέλαση ούτως ώστε η φετινή παρέλαση να είναι η πιο επιτυχημένη.

«Δεν υπάρχουν περιθώρια αποτυχίας και πρέπει όλοι να συμβάλλουμε στην επιτυχία της παρελάσεως», επεσήμανε ο π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος.

Από αριστερά διακρίνονται οι Νίκος Ξηλωμένος, Σπυριδούλα Τσουκαλά, Νίκος Μπάρδης, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, Βασίλειος Γκουρνέλος, Πέτρος Γαλάτουλας, Ηλίας Κατσός, και Δημήτριος Παλιούρας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου κάλεσε τους παρισταμένους και τους εκπροσώπους της ομογένειας να δηλώσουν εγκαίρως συμμετοχή και να προσφέρουν τη δική τους συμβολή στην προώθηση του λαχείου και του λευκώματος.

Ο συμπρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως, Βασίλειος Γκουρνέλος, ο οποίος ανέλαβε και το συντονισμό της συζήτησης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων που θα διοργανωθούν τον Μάρτιο και κάλεσε τους ομογενείς να αγοράσουν λαχεία των $20.00, διότι το λαχείο και το λεύκωμα αποτελούν δύο βασικές πηγές εσόδων για την παρέλαση.

Ο κ. Γκουρνέλος επεσήμανε  ότι ο χρόνος τρέχει και ότι πρέπει να καταβάλλουν προσπάθειες για την εξασφάλιση του μισού περίπου εκατομμυρίου δολαρίων που απαιτούνται για την κάλυψη των εξόδων για την παρέλαση, την φιλοξενία του αγήματος των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και τις άλλες εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν τον Μάρτιο.

Ο συμπρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως Ηλίας Κατσός επεσήμανε ότι προ δύο ημερών ήταν η επέτειος του θανάτου του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη (4 Φεβρουαρίου 1843) και ότι η παρέλαση μας παρέχει τη δυνατότητα να αποτίσουμε φόρο τιμής στους ήρωες και στους αγωνιστές της ελευθερίας.

Στην πρώτη σειρά από αριστερά διακρίνονται οι Κώστας Τσιλφίδης, Φώτης Γερασόπουλος και Γιάννης Νικολόπουλος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

«Κάθε ένας μπορεί να συμβάλει στην διοργάνωση και στην επιτυχία της παρελάσεως προσφέροντας χρήματα, χρόνο και κύρος», πρόσθεσε ο κ. Κατσός.

Ο α’ αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Πέτρος Γαλάτουλας κάλεσε τους ομογενείς να στηρίξουν την παρέλαση και μεταξύ άλλων τόνισε ότι η παρέλαση της Νέας Υόρκης είναι η μεγαλύτερη εκτός Ελλάδας παρέλαση και ότι πρέπει να την διατηρήσουμε ως κόρη οφθαλμού.

«Η παρέλαση χρειάζεται την οικονομική στήριξη όλων των ομογενών και κυρίως να διαδώσουμε το μήνυμα να μην λείψει κανείς από την παρέλαση της 29ης Μαρτίου στην 5η Λεωφόρο», επεσήμανε ο κ. Γαλάτουλας υποσχόμενος ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν, ούτως ώστε η επικείμενη παρέλαση να είναι μια από τις πιο επιτυχημένες όλων των εποχών.

Ο υπεύθυνος της επιτροπής Λευκώματος και συνάμα πρόεδρος της Ιονίου Πολιτιστικής Ομοσπονδίας, Νίκος Μπάρδης ανέφερε ότι εφέτος έχουν ανεβάσει ψηλότερα τον πήχη, ότι φιλοδοξούν να ξεπεράσουν τις $100.000.00 και ότι έχουν ήδη εισπράξει $21.225.00.

Από αριστερά διακρίνονται οι Σπυριδούλα Τσουκαλά, Νίκος Μπάρδης, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, Βασίλειος Γκουρνέλος, Πέτρος Γαλάτουλας, π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος και Ηλίας Κατσός, Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά, Κώστας Τσιλφίδης ανέφερε ότι η Παμποντιακή θα παρελάσει με το δικό της άρμα και ότι οι σύλλογοι των Ποντίων της Νέας Υόρκης και του Κονέκτικατ και το Ιερό Ίδρυμα «Παναγία Σουμελά» Ποντίων Αμερικής και Καναδά θα παρελάσουν ενωμένοι και θα διατρανώσουν την αποφασιστικότητά τους για τη συνέχιση του αγώνα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Φθιώτιδας Νέας Υόρκης «Θερμοπύλες», Νίκος Ξηλωμένος, συνεχάρη την Επιτροπή Παρελάσεως και τόνισε ότι η φετινή παρέλαση συμπίπτει με την 2500ή επέτειο της Μάχης των Θερμοπυλών και ο Σύλλογος θα παρελάσει με τα λάβαρα και πρότεινε στην επιτροπή να παρελάσουν τιμής ένεκεν στο πρώτο τάγμα της παρελάσεως.

Η διευθύντρια του καταστήματος της Atlantic Bank, Αλεξάνδρα Λάσκαρη μετέφερε τους χαιρετισμούς της προέδρου Νάνσυς Παπαϊωάννου και τόνισε ότι η Atlantic Bank θα είναι όπως πάντα χορηγός της παρελάσεως.

Ο πρόεδρος της κοινότητας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του Τζάκσον Χάιτς του Κουίνς, Φώτης Γερασόπουλος επεσήμανε ότι εκπροσωπεί την κοινότητα και την Παμμακεδονική Ένωση και ότι προετοιμάζονται ήδη για μαζική συμμετοχή στην παρέλαση.

Η γραμματέας της επιτροπής παρελάσεως Σπυριδούλα Τσουκαλά αναφέρθηκε στη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας στην Παρέλαση και τόνισε ότι τα έξοδα για την φιλοξενία θα καλυφθούν από την Ιόνιο Πολιτιστική Ομοσπονδία.

Η επόμενη πανομογενειακή συγκέντρωση θα λάβει χώρα το βράδυ της ερχόμενης Πέμπτης, 13 Φεβρουαρίου 2020 στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.