ΝΕΑ YOΡΚΗ. Η Γερουσία αθώωσε πλήρως, όπως αναμενόταν, τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στην ιστορική δίκη με το ερώτημα της καθαίρεσής του, απαλλάσσοντας τον και από τις δύο κατηγορίες, για κατάχρηση εξουσίας και παρακώλυση της ομαλής λειτουργίας του Κογκρέσου.

Οι γερουσιαστές των δύο κομμάτων με εξαίρεση τον ρεπουπλικανό γερουσιαστή Μιτ Ρόμνι παρέμειναν πιστοί στην κομματική γραμμή. Ο Μιτ Ρόμνι ψήφισε ένοχος μόνο για την πρώτη κατηγορία.

Ο αρχηγός της πλειοψηφίας της Γερουσίας Μιτς ΜαΚόνελ και ο αρχηγός της μειοψηφίας Τσαρλς Σούμερ μετά το πέρας της ψηφοφορίας εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη για τον πρόεδρο του ανωτάτου δικαστηρίου Τζιαν Ρόμπρερτς για την άψογη διεξαγωγή της δίκης.

Η διαδικασία παραπομπής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ξεκίνησε προ 84 ημερών με την εξέταση των κατηγοριών από το Κογκρέσο και συνεχίστηκε τις δύο τελευταίες εβδομάδες με τη δίκη που έλαβε χώρα στη Γερουσία.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χθες βράδυ μίλησε στο Κογκρέσο με αυτοπεποίθηση για την πορεία του έθνους και από σήμερα ξεκινάει ανενόχλητος πλέον την εκστρατεία για την επανεκλογή του για δεύτερη θητεία.

Το Ρεπουμπλικανό Κόμμα παρά την ψήφο του Μιτ Ρόμνι εξέρχεται ενισχυμένο από αυτή τη διαδικασία.

-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.