ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Δέκα περίπου νηπιαγωγούς και δασκάλους με απόσπαση από την Ελλάδα ήταν το βασικό αίτημα των ιθυνόντων του Λυκείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας προς τον υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού, Δρα Κωνσταντίνο Βλάση, κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχαν το πρωί της Τετάρτης, 5 Φεβρουαρίου 2020 κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στο προηγμένο σχολείο.

Τον Δρ. Βλάση υποδέχτηκαν ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας, π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, ο επίτιμος πρόεδρος της κοινότητας Νίκος Ανδριώτης, η προσωρινή διευθύντρια Ελένη Καραγιώργου και η υποδιευθύντρια Μπέτσυ (Τσαμπίκα) Σιδέρη, οι οποίοι τους ξενάγησαν στη δανειστική βιβλιοθήκη, στις αίθουσες διδασκαλίας, στο εργαστήριο φυσιογνωστικών μαθημάτων, στην αίθουσα πληροφορικής, στην αίθουσα των αρχαίων ελληνικών, στην αίθουσα των εικαστικών τεχνών στο γυμναστήριο και στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πέτρος Γ. Πατρίδης», όπου έλαβε χώρα το ειδικό μάθημα για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού.

Η διευθύντρια του σχολείου Ελένη Καραγιώργου καλωσόρισε τον υφυπουργό, τον γενικό Πρόξενο της Ελλάδας, Δρα Κωνσταντίνο Κούτρα, τον διευθυντή του διπλωματικού γραφείου και συνάμα πρώην πρόξενο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Μάνο Κουμπαράκη, τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου Παύλος Δριμάλας και τον διευθυντή του Γραφείου Δημόσιας Διπλωματίας της Ελλάδα στη Νέα Υόρκη, Ιωάννη Μπουμπούκη και παραχώρησε το βήμα στην μαθήτρια της 8ης τάξης Ιωάννα Γιαννοπούλου.

Η μαθήτρια καλωσόρισε τον Δρ. Βλάση εκ μέρους των μαθητών και των δασκάλων και εξέπληξε τους πάντες με την ευφράδειά της και με την άριστη προφορά.

«Η επίσκεψή σας όπως και η επίσκεψη κάθε εκπροσώπου από την Ελλάδα μας δίνει μεγάλη χαρά και ενδυναμώνει τους δεσμούς που μας ενώνουν με την όμορφη πατρίδα. Αν και είμαστε Ελληνόπουλα δεύτερης και τρίτης γενιάς έχουμε την Ελλάδα στην καρδιά μας γιατί οι γονείς μας και οι δάσκαλοι μας εμφυτεύουν αυτή την αγάπη για τον πολιτισμό της, την ιστορία της, τις παραδόσεις και τα έθιμα της και μας κάνουν να νοιώθουμε υπερήφανοι για την καταγωγή μας», επεσήμανε η Ιωάννα Γιαννοπούλου.

«Σας ευχαριστούμε για την τιμή που μας κάνατε να επισκεφθείτε το σχολείο μας. Δεχτείτε αυτό το συμβολικό δώρο μια εικόνα του Αγίου Δημητρίου, προστάτη του σχολείου μας, να σας προστατεύει και να σας καθοδηγεί στο δύσκολο έργο σας. Καλωσορίσατε, κ. Υφυπουργέ», επεσήμανε η μαθήτρια δωρίζοντας την εικόνα στον Δρ. Βλάση.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δρ. Κωνσταντίνος Βλάσης, ενώ υπογράφει το βιβλίο τωνεπισκεπτών του σχολείου. Διακρίνονται επίσης ο Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας και ο π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Εμφανώς συγκινημένος από την υποδοχή ο Δρ. Βλάσης επεσήμανε: «Να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά και όλους τους οικοδεσπότες. Να ξέρετε ότι η μητέρα πατρίδα, η Ελλάδα, σας αγαπάει και πρέπει και εσείς να την έχετε πάντα στην καρδιά σας. Και θα σας περιμένουμε να μας επισκεφθείτε και να έρθετε στην Ελλάδα, εκεί που μεγάλωσαν οι γονείς σας και οι παππούδες σας. Να είστε καλά, καλή σταδιοδρομία και να μελετάτε για να γίνετε όλοι σπουδαίες και σπουδαίοι».

Αμέσως μετά ο Δρ. Βλάσης συνομίλησε με τους ιθύνοντες του σχολείου και της κοινότητας.

Η προσωρινή διευθύντρια του σχολείου Ελένη Καραγιώργου, ενώ υποδέχεται τον υφυπουργό. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο επίτιμος πρόεδρος Νίκος Ανδριώτης επεσήμανε ότι για πρώτη φορά μετά από δύο και πλέον δεκαετίες τη διεύθυνση του σχολείου την έχουν επωμιστεί δύο γυναίκες και συγκεκριμένα η προσωρινή διευθύντρια Ελένη Καραγιώργου και η υποδιευθύντρια Μπέτσυ Σιδέρη.

Ο Δρ. Βλάσης τους συνεχάρη για τα επιτεύγματα του σχολείου και τους διαβεβαίωσε ότι τώρα πλέον που η Ελλάδα εξήλθε από την κρίση και το καθεστώς των μνημονίων το ελληνικό κράτος μπορεί να προσφέρει περισσότερα στα σχολεία της ομογένειας και τους κάλεσε να ιεραρχήσουν τις ανάγκες τόσο για τους δασκάλους με απόσπαση, όσο και για σχολικό υλικό και να το υποβάλλουν στο Υπουργείο Παιδείας, ενημερώνοντας ταυτόχρονα και το υφυπουργείο, ούτως ώστε να παρακολουθούν την πορεία υλοποίησης των αιτημάτων τους.

Ο Δρ, Κωνσταντίνος Βλάσης ενώ παρακολουθεί τις εργασίες των μαθητών στο μάθημα των ηλεκτρονικών υπολογιστών το οποίο διδάσκει ο Σταύρος Τσιβιδάκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά στην πρώτη σειρά διακρίνονται οι π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, Δρ. Κωνσταντίνος Βλάσης, Νίκος Ανδριώτης, ενώ στη β’ οι Σπύρος Πυργιώτης, Ιωάννης Μπουμπούκης και Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά οι Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, Ελένη Καραγιώργου, π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος και ο Δρ. Κωνσταντίνος Βλάσης στο εργαστήριο των φυσιογνωστικών μαθημάτων. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Η Πέγκυ Σιμάκου, ενώ παρουσιάζει στον Δρ. Κωνσταντίνο Βλάση τους μαθητές που διδάσκονται την ελληνική γλώσσα ως αρχάριοι. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Σε πρώτο πλάνο η εκπαιδευτικός Ρίτα Συντήλα και ο Δρ. Κωνσταντίνος Βλάσης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Η εκπαιδευτικός Σταυρούλα Τσούτσα, και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δρ. Κωνσταντίνος Βλάσης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Δρ Κωνσταντίνος Βλάσης σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους μαθητές του Γυμνασίου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο επίτιμος πρόεδρος Νίκος Ανδριώτης ενώ υποδέχεται τον υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για θέματα Αποδήμων Δρα. Κωνσταντίνο Βλάση. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.