Απόψεις: Η εν εξελίξει δημιουργία του «Global Hellenic Diaspora»

1
151
Ο Αχιλλέας Λυγγέρας.

Του Αχιλλέα Λυγγέρα *

Οι συνεχιζόμενες κατάφωρες παραβιάσεις της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας μας και της Κύπρου μας από την Τουρκία, δείχνουν ότι οι ανατολίτες γείτονες μας υλοποιούν βήμα – βήμα τα επεκτατικά τους σχέδια, με τελικό σκοπό την υφαρπαγή ενός μέρους των πάτριων εδαφών, Ελληνικών και Κυπριακών, όπως συνέβη στην Κύπρο το 1974 και πρόσφατα στα Βαρώσια, με την προτεινόμενη από τους Τούρκους παράνομη εξαγορά ενός μέρους των οικοπέδων και κτιρίων, που ανήκουν σε Ελληνοκύπριους ιδιοκτήτες.

Προτείνω δημόσια μια ανοιχτή επιστολή, υπογεγραμμένη από επιφανείς Ομογενείς σε όλο τον κόσμο, που θα δημοσιευτεί αφιλοκερδώς πρωτοσέλιδη την ίδια ακριβώς μέρα, στα Ελληνικά, στα Αγγλικά και μεταφρασμένη στην γλώσσα του κάθε κράτους ξεχωριστά, από όλα τα Ομογενειακά ΜΜΕ κάθε μορφής παγκοσμίως, μη εξαιρουμένης της Ελλάδας και της Κύπρου. Η επιστολή αυτή θα έχει αποδέκτη τον Πρόεδρο της Αμερικής Mr. Joe Biden και θα αναδεικνύει παγκοσμίως την παράνομη τουρκική εισβολή και κατοχή της Βόρειας Κύπρου από το 1974. Θα έχει δε ως στόχο την άμεση και δυναμική μεσολάβηση του, για την εξεύρεση λύσης του Κυπριακού προβλήματος, βάσει των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ.

Το να παραμένουμε ως Έλληνες Ομογενείς άπραγοι θιασώτες στον σταδιακό αφανισμό του Ελληνισμού μας, εξ αιτίας της άκρα επιθετικής και επεκτατικής Τουρκίας, είναι πατριωτικά απαράδεκτο. Εύχομαι η PSEKA.org να συμφωνεί απόλυτα με την παραπάνω πρόταση μου και όχι μόνο να είναι αυτή που θα γράψει την προταθείσα ανοιχτή επιστολή, αλλά και τιμής ένεκεν να οργανώσει την παγκόσμια εκστρατεία δημοσίευσής της.

Πάμε τώρα παρακάτω. Μια παλαιότερη δημόσια πρόταση μου για την δημιουργία ενός νέου απολιτικού, διαφανή και αξιόπιστου μη κερδοσκοπικού οργανισμού, που θα υπηρετεί μια ενωμένη, οργανωμένη και πανίσχυρη Ελληνική Ομογένεια και που θα έχει ως αποκλειστική αποστολή την ευνοϊκή διαμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής της Αμερικής, δια μέσου της πολιτικής του επιρροής στο Κογκρέσο και στη Γερουσία, για την προάσπιση της Εθνικής ακεραιότητας, της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας μας και της Κύπρου μας, άρχισε σιγά σιγά να υλοποιείται.

Η προταθείσα ονομασία για τον παραπάνω μη κερδοσκοπικό οργανισμό ήταν και παραμένει “GLOBAL HELLENIC DIASPORA” (Παγκόσμια Ελληνική Διασπορά). Η τεράστια πολιτική του επιρροή θα προέρχεται από τις εκατοντάδες χιλιάδες εγγεγραμμένα Ομογενειακά μέλη του, με εφάπαξ δωρεάν συνδρομή και θα διοικείται από νέους και αδιάφθορους χαρισματικούς ηγέτες (αμφοτέρων φύλων) υψηλού ειδικού βάρους και κύρους. Η δε καλά οργωμένη δόμηση του θα επιτρέπει την πανομοιότυπη επέκταση του παγκοσμίως, στο μεσοπρόθεσμο μέλλον.

Υποθέτω ότι τα υπάρχοντα ελληνοαμερικανικά λόμπι δεν θα δουν το “GLOBAL HELLENIC DIASPORA” με καλό μάτι, γιατί εσφαλμένα θα βγάλουν το συμπέρασμα πως απειλείται η ύπαρξη τους. Όμως πρέπει επιτέλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να κατανοήσουν ότι προφανώς κάτι φταίει για την διαχρονική αναποτελεσματικότητα τους, και γι αυτό φτάσαμε στο σημείο που το μοναδικό αποτελεσματικό λόμπι για τα Εθνικά θέματα της Ελλάδα μας και της Κύπρου μας, να είναι ο Φιλέλληνας Γερουσιαστής Μr. Robert Menendez, που παρεμπιμτώντως του αξίζει ένα δημόσιο ΜΠΡΑΒΟ!

Κλείνοντας, θα ήθελα να υπενθυμίσω στην Ομογένεια μας ότι διαχρονικά η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας μας και της Κύπρου μας, για το τεράστιο τουρκικό πρόβλημα, δεν φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Αυτό που χρειάζεται είναι η άμεση αναβάθμιση της από “reactive” σε “proactive”, για να μην αφήνει τις σχετικές γεωστρατηγικές και γεωπολιτικές εξελίξεις να την προλαβαίνουν. Επιβάλλεται από το Εθνικό συμφέρον να τις προλαβαίνει και να τις διαμορφώνει κατά το δοκούν, με αποτελεσματικές εμπροσθοβαρείς διπλωματικές κινήσεις και ο νοών νοείτο.

* Ο Αχιλλέας Λυγγέρας, Commercial Real Estate and Business Developer, New York.

View Post

- Advertisement -

1 COMMENT

  1. Δεν είμεθα σπαρμένοι από κανέναν. Το
    DNA μας είναι οικουμενικό.
    Η ονομασία που θα ταίριαζε είναι:
    IEH = INTERNATIONAL ECUMENICAL HELLENISM.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.