Η Ελληνική Νευρολογική Εταιρεία τίμησε τα 200 χρόνια με επιστημονική διημερίδα

0
43
Στιγμιότυπο από την ομιλία του Γιάννη Χρυσουλάκη.

ΑΘΗΝΑ. Επιστημονική διημερίδα με τίτλο “1821-2021: 200 χρόνια Ελληνικός Κόσμος και Νευροεπιστήμες” διοργάνωσε πρόσφατα η Ελληνική Νευρολογική Εταιρεία (ΕΝΕ) τιμώντας τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννης Χρυσουλάκης, η Πρόεδρος της Επιτροπής ‘’Ελλάδα 2021’’, Γιάννα Αγγελοπούλου, ο Πρόεδρος της ΕΝΕ, Νίκος Γρηγοριάδης, ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαιωάννου και ο Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ,  Κυριάκος Αναστασιάδης.

Ο κ. Χρυσουλάκης στον χαιρετισμό του υπογράμμισε ότι η Ιατρική Επιστήμη είναι στενά συνυφασμένη, τόσο με τον Αγώνα του 1821 και τη γέννηση του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους, όσο και με την Ελληνική Διασπορά, ενώ επισήμανε ότι η επιστημονική διημερίδα αποτελεί ένα ακόμη σκαλοπάτι για τη δημιουργία ενός παγκόσμιου δικτύου συνεργασίας των Ελλήνων ιατρών και επιστημόνων όλων των ειδικοτήτων εντός και εκτός συνόρων.

Η αφίσα της διημερίδας.

Αφού τόνισε τη δέσμευση τόσο της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας να στηρίξει κάθε πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση, είτε προέρχεται από μεμονωμένα άτομα είτε προτείνεται από τις Ελληνικές Ιατρικές Εταιρείες σε όλο τον κόσμο, σημείωσε ότι η νεότερη και σύγχρονη ελληνική ιστορία είναι συνυφασμένη με το φαινόμενο της Διασποράς και ΄΄μοιραία, δεν μπορούμε να αποφύγουμε αυθόρμητα αισθήματα υπερηφάνειας και ελπίδας με κάθε παράδειγμα ευημερίας και προόδου κάπου στον Κόσμο που έστω και κατ’ ελάχιστον, μπορεί να παραπέμπει σε Ομογενειακή ταυτότητα ή προέλευση΄΄.

Ο κ. Χρυσουλάκης κατέληξε τονίζοντας ότι ‘’τέτοιου είδους πρωτοβουλίες συνεισφέρουν στην προβολή της εικόνας της σύγχρονης Ελλάδας διεθνώς, αλλά και στο ελληνικό brain gain και brain circulation. Μακάρι η μάχη κατά του Covid-19 να γίνει η ευκαιρία να ενωθούν οι ελληνικές ιατρικές και επιστημονικές δυνάμεις απανταχού της γης σε μια μεγάλη διεθνή πλατφόρμα πολυδύναμης συνεργασίας’’.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.