ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. H «Ελλάδα επανήλθε» (Greece is Back) είναι το κεντρικό μήνυμα του 21ου επενδυτικού συνεδρίου το οποίο θα διοργανώσει στο Metropolitan Club της Νέας Υόρκης η ομογενειακή εταιρεία Capital Link.

Το μήνυμα αυτό θα μεταφέρουν στους συνέδρους ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα επικοινωνήσει μέσω ανοικτού κυκλώματος, τα επτά μέλη της ελληνικής κυβέρνησης, ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Ουίλμπουρ Ρος, οι επικεφαλής των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών, επιχειρηματίες, στελέχη επιχειρήσεων, επενδυτές και τραπεζίτες από την Ελλάδα, την Ευρώπη και την Αμερική, καθώς επίσης και οι ομογενείς και οι ξένοι που έχουν ήδη επενδύσει στη γενέτειρα.

Το συνέδριο θα ξεκινήσει το πρωί της Δευτέρας, 9 Δεκεμβρίου 2019 και θα λάβει χώρα στο επιβλητικό «Metropolitan Club» στην καρδιά του Μανχάταν το οποίο έχει πολλές και πολλαπλών χρήσεων αίθουσες οι οποίες παρέχουν τη δυνατότητα για κατ΄ ιδίαν συναντήσεις των συνέδρων και επενδυτών με τους εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης και με το επιχειρηματικό κλιμάκιο που έρχεται αποκλειστικά για το συνέδριο στη Νέα Υόρκη.

Την Τρίτη οι εργασίες του συνεδρίου θα μεταφερθούν στο Χρηματιστήριο Αξιών της Νέας Υόρκης , όπου θα διοργανωθούν διάφορες εκδηλώσεις μεταξύ των οποίων και το καμπανάκι της λήξης της συνεδριάσεως.

Το εν λόγω συνέδριο είναι το πρώτο της τρίτης δεκαετίας και αυτή και μόνο η λεπτομέρεια προσδίδει ιδιαίτερη και μάλιστα ιστορική σημασία. Είναι το μόνο συνέδριο του είδους, το οποίο έχει διεθνή χαρακτήρα και τυγχάνει μεγαλύτερης προβολής λόγω των εκδηλώσεων στην Γουόλ Στριτ.  

Είναι επίσης το μόνο συνέδριο που διοργανώνεται με συνέπεια, σταθερότητα  και αναβαθμίζεται άσχετα με τις πολιτικές καταστάσεις και τις οικονομικές συγκυρίες στην Ελλάδα.

Ο Νικόλαος Μπορνόζης και η αδελφή του Όλγα δεν είναι απλά και μόνο διοργανωτές των επενδυτικών συνεδρίων, αλλά και οραματιστές της πλατφόρμας που αξιοποιούν όσοι ενδιαφέρονται για επενδύσεις στη γενέτειρα, καθώς επίσης και οι επιχειρηματίες της Ελλάδας που επιθυμούν να εισέλθουν στην αμερικανική αγορά και κυρίως να εισαχθούν στο Χρηματιστήριο Αξιών της Νέας Υόρκης, στο «Nasdaq» και όχι μόνο.

Είναι κατά κάποιον και οι ίδιοι σταθεροί επενδυτές στην Ελλάδα. Και η προφορά τους εκεί δεν περιορίζεται μόνο στον τομέα των θέσεων εργασίας που δημιουργούν με το γραφείο τους, αλλά και στην ενίσχυση του συνεδριακού τουρισμού  με τα επενδυτικά συνέδρια που διοργανώνουν στην Αθήνα.

Ο κ. Μπορνόζης μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ενδιαφέρον του επενδυτικού κοινού και τόνισε με έκδηλη την υπερηφάνεια ότι είναι ένα διμερές, αλλά διεθνές συνέδριο, στο οποίο η Ελλάδα δια του Πρωθυπουργού και της πολυπληθούς κυβερνητικής αποστολής και οι ΗΠΑ δια του Υπουργού Εμπορίου και άλλων αξιωματούχων διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ερωτηθείς για τις ιδιαιτερότητες του φετινού συνεδρίου επεσήμανε ότι είναι το πρώτο μετά από οκτώ χρόνια που παρουσιάζουν τις επενδυτικές ευκαιρίες και τις προοπτικές ανάπτυξης στην απαλλαγμένη πλέον από τα μνημόνια Ελλάδα.

«Το Συνέδριο συνέρχεται σε μια από τις πιο σημαντικές περιόδους της γενέτειρας, διότι έχει μια νέα και με ισχυρή εντολή κυβέρνηση, η οποία από την πρώτη ημέρα άρχισε να υλοποιεί ένα αρκετά φιλόδοξο πρόγραμμα και βήμα το βήμα κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των αγορών και να δημιουργήσει ένα φιλικό προς τις επενδύσεις κλίμα. Εξ άλλου δεν ήταν διόλου τυχαία η επιλογή του κεντρικού μηνύματος του συνεδρίου «Η Ελλάδα επανήλθε», επεσήμανε ο κ. Μπορνόζης.

«Το συνέδριό μας διακρίνεται για τη συνέπεια, τη σιγουριά και τη συνέχεια, ενώ η πλατφόρμα που έχουμε δημιουργήσει για να φέρουμε σε επαφή τους επενδυτές από όλον τον κόσμο με τη γενέτειρα έχει αναγνωριστεί από όλες τις κυβερνήσεις που κυβέρνησαν τα τελευταία 21 χρόνια τη γενέτειρα και αυτό προσδίδει οικουμενικό χαρακτήρα στο όλο εγχείρημα», επεσήμανε ο κ. Μπορνόζης.     

Το συνέδριο

Στη σχετική ανακοίνωση τύπου αναφέρεται: «Επτά μέλη της ελληνικής κυβέρνησης – συμπεριλαμβανομένων των υπουργών Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη – μαζί με τους επικεφαλής των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών, επιχειρηματίες, στελέχη επιχειρήσεων , επενδυτές και τραπεζίτες από την Ελλάδα, την Ευρώπη και την Αμερική, θα συμμετάσχουν τη Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου, στο «21st Annual Capital Link Invest in Greece Forum»  – “Greece is Back” το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη. Πρόκειται για ένα Διεθνές Συνέδριο για την Ελλάδα που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και μεγάλες διεθνείς επενδυτικές τράπεζες.

Tο Συνέδριο κλείνει με επίσημο δείπνο, με κεντρικό ομιλητή τον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου, Ουίλμπουρ Ρος. Στο δείπνο θα τιμηθεί  ο John Paulson, πρόεδρος και διευθυντής χαρτοφυλακίου της εταιρείας of Paulson & Co. Inc., με το βραβείο  “2019 Capital Link Hellenic Leadership Award”, για την εξαιρετική συμβολή του στην Ελλάδα.

Με προϊστορία 21 ετών επιτυχημένης διοργάνωσης, το Συνέδριο παραδοσιακά προσελκύει περισσότερα από 1,000 κορυφαία στελέχη – συμμετέχουν ανώτατοι κυβερνητικοί εκπρόσωποι, επιχειρηματίες,

Με έδρα τη Νέα Υόρκη και παρουσία στο Λονδίνο, την Αθήνα και το Όσλο, η Capital Link δραστηριοποιείται από το 1995 στον τομέα των Επενδυτικών Σχέσεων και Επικοινωνίας (Investor Relations & Financial Communication) παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες στο τομέα των χρηματοοικονομικών επικοινωνιών και των επιχειρήσεων με στρατηγική εστίαση στους τομείς της ναυτιλίας, των εμπορευμάτων και της ενέργειας, των MLP, των Closed_End Funds καθώς και των ETF.

Η Capital Link είναι μέλος του Baltic Exchange και συνεργάζεται στενά με το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, το NASDAQ και το Χρηματιστήριο του Λονδίνου καθώς και με σημαντικούς διεθνείς και παγκόσμιους οργανισμούς του κλάδου, εστιάζοντας στους κύριους τομείς της δραστηριότητος της.

Η αφίσα του Συνεδρίου.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση τύπου της Capital Link, «με μια νέα κυβέρνηση με ξεκάθαρη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και λαϊκή εντολή σε συνδυασμό με μια σαφή, ρεαλιστική και φιλική προς τις επιχειρήσεις στρατηγική, η Ελλάδα αναμένεται να ξεκινήσει μια σταθερή πορεία ανάπτυξης. Οι επενδύσεις προερχόμενες από επιχειρηματίες του εξωτερικού είναι κρίσιμης σημασίας για την επανέναρξη της οικονομίας. Με ένα αποδεδειγμένο ιστορικό και ευρεία αποδοχή στις επιχειρηματικές, οικονομικές και επενδυτικές κοινότητες, το Συνέδριο της Capital Link πραγματοποιείται στην τέλεια χρονική στιγμή για να μεταδώσει το σωστό μήνυμα σε ένα ευρύτερο και ιδιαίτερα στοχευμένο κοινό, να ενισχύσει το ενδιαφέρον και την εμπιστοσύνη των επενδυτών και να βοηθήσει στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Η Ελληνική Αντιπροσωπεία απαρτίζεται από υψηλόβαθμα στελέχη της νέας Κυβέρνησης, καθώς και από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους επιχειρηματίες της αγοράς, οι οποίοι θα παρουσιάσουν στους Αμερικάνους Επενδυτές τις εξελίξεις και τις μεταρρυθμίσεις που αφορούν στην Ελληνική Οικονομία καθώς και τις ευκαιρίες του μέλλοντος.

Στο Συνέδριο επίσης θα συμμετάσχουν υψηλόβαθμα στελέχη από τις μεγαλύτερες επενδυτικές Τράπεζες οι οποίες υποστηρίζουν το Συνέδριο, καθώς και άλλοι εμπειρογνώμονες της αγοράς. Παράλληλα με τις κύριες ενότητες, θα πραγματοποιηθούν μια σειρά από κατ’ ιδίαν συναντήσεις (1×1 meetings) μεταξύ των επενδυτών και  των διοικήσεων των εταιρειών που θα συμμετάσχουν στο Συνέδριο και των κυβερνητικών εκπροσώπων».

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν:

Ø       Ο Πρέσβης της Ελλάδος στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής κ. Χάρης Λαλάκος, θα πραγματοποιήσει την εναρκτήρια ομιλία του Συνεδρίου.

Ø       Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, θα απευθύνει το μήνυμα της Κυβέρνησης προς τους Επενδυτές (μέσω τηλεοπτικού μηνύματος)

Ø       Επτά μέλη της κυβέρνησης:

•        Ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας, Υπουργός Οικονομικών, είναι ο Κεντρικός Ομιλητής που κηρύσσει την έναρξη του Συνεδρίου και θα μιλήσει σχετικά με το θέμα “Government Economic Policy & Objectives”,

•        Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, είναι ο Κεντρικός Ομιλητής του Μεσημεριανού Γεύματος,

•        Ο κ. Χάρης Θεοχάρης, Υπουργός Τουρισμού, είναι ο Κεντρικός Ομιλητής της ενότητας : “Tourism – Investment & Business Opportunities”,

•        Ο κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής , είναι ο Κεντρικός Ομιλητής της ενότητας: “Greece as a Logistics & Transportation Hub – Greece a Global Maritime Force”,

•        Ο κ. Γιάννης Τσακίρης, Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, είναι ο Κεντρικός Ομιλητής της ενότητας: “Large Projects Transforming Greece – Business & Investment Opportunities”,

•        Ο κ. Γεράσιμος Θωμάς, Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, είναι ο Κεντρικός Ομιλητής της ενότητας: “The New Landscape in Energy & Utilities – Greece as an Energy Gateway”,

•        Ο κ. Γιώργος Ζαββός, Υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για το Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, είναι ο Κεντρικός Ομιλητής της ενότητας: “Banking Sector – Strategy & Sector Outlook”.

ΣΤΗ ΓΟΥΟΛ ΣΤΡΙΤ

Την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου, 2019, θα διοργανωθεί ειδική εκδήλωση με τίτλο, “Ημέρα Ελλάδος στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης” κατά τη διάρκεια της οποίας η Ελληνική  Αποστολή, θα χτυπήσει το καμπανάκι της λήξης των εργασιών της Τρίτης, 10 Δεκεμβρίου, 2019, του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, παρουσία των εταιρειών Ελληνικών συμφερόντων που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και των εταιρειών που συμμετείχαν στο Συνέδριο.

Η τελετή θα αναμεταδοθεί ζωντανά από όλα τα μεγάλα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα των Ηνωμένων Πολιτειών και του εξωτερικού και αποτελεί ένα γεγονός με μέγιστη ακροαματικότητα σε παγκόσμιο επίπεδο.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.