Η Ελλάδα διεκδικεί την πιστοποίηση του γύρου ως Προϊόντος Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ)

0
81
Το περίπτερο της Mega Yeeros στην διεθνή έκθεση τροφίμων του Σικάγου. Φωτογραφία: https://www.megasyeeros.com/

ΑΘΗΝΑ. (ΑΠΕ – ΜΠΕ) Την επανακατάθεση κοινού φακέλου πιστοποίησης του γύρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με ορίζοντα τα τέλη Μαρτίου, ως Προϊόντος Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) και όχι ως Εγγυημένο Παραδοσιακό Ιδιότυπο Προϊόν (ΕΠΙΠ) που είχε συμφωνηθεί πριν από μερικούς μήνες, συμφωνήθηκε σε συνάντηση που έγινε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σε αυτή έλαβε μέρος η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Φωτεινή Αραμπατζή, καθώς και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος, Εμμανουήλ Δομαζάκης, ο αντιπρόεδρος, Στέλιος Σκαρίμπας, ο εντεταλμένος σύμβουλος, Γιώργος Οικονόμου, ο πρόεδρος της Νέας Ομοσπονδίας Χοιροτροφικών Συλλόγων Ελλάδος, Γιάννης Μπούρας, ο πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος, Λευτέρης Γίτσας και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

«Θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη για τη σημερινή τους απόφαση να εγκαταλείψουν διαφωνίες και μεμονωμένες στρατηγικές και να διεκδικήσουμε με αποφασιστικότητα και ομοψυχία μια σημαντική κατοχύρωση για ένα προϊόν σήμα-κατατεθέν» δήλωσε η κ. Αραμπατζή και πρόσθεσε: «Ο στόχος να κατοχυρώσουμε ότι ο γύρος έχει συγκεκριμένη χώρα προέλευσης και παραγωγής και αυτή είναι μόνον η Ελλάδα, μας δυναμώνει απέναντι στις δυσκολίες, που θα βρεθούν, μετά από τόσα χρόνια απουσίας διεκδίκησης. Η σημερινή απόφαση ήταν η αρχή ενός απαιτητικού αγώνα, που όλοι, πολιτική ηγεσία, βιομηχανία, παραγωγοί και κτηνοτρόφοι θα δώσουμε ενωμένοι».

Σημειώνεται πως η αρμόδια υφυπουργός ζήτησε τη συνδρομή όλων των παρευρισκόμενων για την πληρότητα και αρτιότητα του φακέλου, υποσχόμενη την αμέριστη συμπαράσταση τόσο των υπηρεσιών του υπουργείου όσο και του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.