Ελένη Κρουστάλλη – Helen Kroustallis (1940 – 2018)

  0
  Κερί.

  Η Ελένη Κρουστάλλη (Helen Kroustallis) τα τελευταία εννέα χρόνια αγωνίστηκε όσο ελάχιστοι με την ασθένεια και όχι μόνο κέρδιζε τις μάχες, αλλά συμμετείχε ενεργά στο Σύλλογο «Ελπίδα για Ζωή» και έδινε κουράγιο στους ομογενείς και στους ασθενείς από τη γενέτειρα να δώσουν τη δική τους μάχη.

  Το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018 έχασε την τελευταία μάχη της ζωής της έχοντας στο πλευρό της την οικογένειά της.

  Η σορός της το απόγευμα της Τετάρτης, 26 Σεπτεμβρίου 2018 από τις 4.00 – 9.00 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στο Γραφείο Τελετών «O’Shea – Hoey Funeral Home INC.» στη διεύθυνση 29-13 Ditmars Blvd., Astoria, NY 11105.

  Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί το πρωί της Πέμπτης, 27 Σεπτεμβρίου 2018, στις 10.00 π.μ. στον Ιερό Ναό της Αγίας Ειρήνης του Χρυσοβαλάντου στη διεύθυνση 36-07 23 Ave., Astoria, NY 11105.

  Αμέσως μετά θα λάβει χώρα ο ενταφιασμός της στο Κοιμητήριο «All Faith’s Cemetery» στη διεύθυνση 67-29 Metropolitan Ave, Middle Village, NY 11379.

  Ο θάνατός της καταλυπεί τα παιδιά της Γεώργιο και Στέλλα Κρουστάλλη, τα αδέλφια Αθανασία Κουτσουλιέρη, Γεώργιο και Αντιγόνη Μουστάκα, Βασιλική Μουστάκα, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς εδώ και στην Ελλάδα.

  Η εκλιπούσα γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου 1940 στον Πειραιά όπου και μεγάλωσε. Οι αείμνηστοι γονείς της Ιωάννης και Φαίδρα Μουστάκα έφεραν στον κόσμο τέσσερα παιδιά, την Ελένη, την Αθανασία, τον Γεώργιο και τη Βασιλική και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

  Το 1968 μετά το γάμο της με τον αείμνηστο Ιωάννη Κρουστάλλη ήρθαν στην Αμερική και εγκαταστάθηκαν στο Ουάσιγκτον Χάιτς διότι η περιοχή την εποχή εκείνη αποτελούσε τη Μέκκα του ελληνισμού της Νέας Υόρκης. Εκεί έφεραν στον κόσμο το μονάκριβο γιο τους, τον Γεώργιο και μάλιστα τέλεσαν το μυστήριο της βάπτισης στον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα.

  Μετά από τρία χρόνια μετακόμισαν στο Μπρονξ και το 1977 εγκαταστάθηκαν μόνιμα στην Αστόρια.

  Η Ελένη εργαζόταν μοδίστρα διότι δεν ήθελε ο μονάκριβος γιος της Γεώργιος να μη στερηθεί τίποτε.

  Αν και μεγάλωνε μόνη το γιο της εν τούτοις κάθε καλοκαίρι στον έστελνε στην Ελλάδα ούτως ώστε να μάθει την ελληνική γλώσσα και να ασπαστεί τον ελληνικό πολιτισμό.

  Ο γιος της ομιλεί άπταιστα τα ελληνικά και συμμετέχει στις μονάδες ιατρικών πρώτων βοηθειών του Τμήματος της Πυροσβεστικής της Νέας Υόρκης (New York Fire Department Paramedics).

  Η αείμνηστη συμμετείχε στις εκδηλώσεις της κοινότητας της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου και της Φιλοπτώχου Αδελφότητας της Νέας Υόρκης καθώς επίσης και στο Σύλλογο «Ελπίδα για Ζωή», ο οποίος παρέχει βοήθεια σε ασθενείς και δεινοπαθούντες της ομογένειας καθώς επίσης και σε ασθενείς που έρχονται για περαιτέρω νοσηλεία στη Νέα Υόρκη.

  Η Ελένη ήταν ενάρετη, μεγαλόψυχη, γενναιόδωρη, δραστήρια και με το χαμόγελό της έδινε κουράγιο και δύναμη στους συνανθρώπους της.

  Οι «Αναμνήσεις» εκφράζουν τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στους οικείους της.

  -Advertisement-

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.