Ελένη – Ελισάβετ Κατέχη – Helen Elizabeth Katechis (1948 – 2018)

    0

    Η Ελένη – Ελισάβετ Κατέχη (Helen Elizabeth Katechis) τη Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018, έχασε την πολύμηνη μάχη με την επάρατη νόσο έχοντας στο πλευρό της την οικογένειά της.

    Η σορός της το απόγευμα της Πέμπτης, 27 Σεπτεμβρίου 2018, από τις 5.00 – 9.00 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στο Γραφείο Τελετών «A.K. Macagna Funeral Home», στη διεύθυνση 495 Anderson Avenue, Cliffside Park, N.J. 07010.

    Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί το μεσημέρι της Παρασκευής, 28ης Σεπτεμβρίου 2018 (στις 12.00) στον ιερό ναό της Αναλήψεως στη διεύθυνση 101 Anderson Ave, Fairview, NJ 07022. Η ακολουθία θα μεταδοθεί μέσω του ανοικτού κυκλώματος του ναού. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να κατεβάσουν την εφαρμογή “LIVESTREAM app” – code:   AGOC.

    Αμέσως μετά θα λάβει χώρα ο ενταφιασμός της στο Κοιμητήριο «Fairview Mausoleum», στη διεύθυνση ‎500 Fairview Avenue; Fairview.

    Ο θάνατός της καταλυπεί το σύζυγό της Μάρκο Σ. Κατέχη, τα παιδιά Μαρία και Αλέξανδρο Μαγαλιά, Σπύρο – Ανδρέα Κατέχη, τα εγγόνια Αριάννα και Ιωάννη, τα αδέλφια Μάρκο και Δήμητρα Κατέχη, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς και φίλους εδώ και στην Ελλάδα.

    Η Ελένη – Ελισάβετ Κατέχη γεννήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 1948 και ήταν η μόνη από τα τρία τέκνα του ζεύγους Αναστασίου και Ανδριάννας Κατέχη που γεννήθηκε στο Μανχάταν. Τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια, ο αείμνηστος Σπύρος και ο Μάρκος είχαν γεννηθεί στην Ερείκουσα.

    Ο πατέρας τους ήταν εξαίρετος ζαχαροπλάστης και εργάζονταν στην Αμερική, ενώ η μητέρα παρέμεινε στην Ερείκουσα με τα δύο ανήλικα παιδιά. Μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο επέστρεψε στην Ερείκουσα και έφερε και την οικογένειά του.

    Η αείμνηστη στις 20 Νοεμβρίου 1966 χόρεψε τον Χορό του Ησαϊα στον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στο Μανχάταν με τον εκλεκτό της καρδιάς της, τον Μάρκο Σ. Κατέχη.

    Το ζεύγος έφερε στον κόσμο δύο παιδιά τη Μαρία και τον Σπύρο – Ανδρέα και τα γαλούχησε με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας. Τους δίδαξε την ελληνική γλώσσα και την αγάπη για την Ερείκουσα, το διαμαντένιο νησί απέναντι από την Κέρκυρα.

    Ο σύζυγός της Μάρκος διατηρούσε τη δική του καντίνα και η Ελένη στάθηκε στο πλευρό του. Eργάστηκαν σκληρά και έζησαν στο ακέραιο το αμερικανικό όνειρο. Επένδυσαν όσο ελάχιστοι στην παιδεία της Μαρίας και του Σπύρου – Ανδρέα και έκαναν όνειρα να επενδύσουν και στην παιδεία των εγγονιών τους Αριάννας και Ιωάννου.

    Η αείμνηστη ήταν γενναιόδωρη και μεγαλόψυχη. Ήταν συνάμα μεγαλόκαρδη και αγαπούσε όλον τον κόσμο. Ήταν ενάρετη και στοργική σύζυγος, μητέρα, γιαγιά αδελφή και θεία.

    Μαζί με την οικογένειά της συμμετείχαν στις δραστηριότητες της κοινότητας της Αναλήψεως στο Φέρβιου της Νέας Ιερσέης και της Φιλοπτώχου Αδελφότητας.

    Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους, όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στη μνήμη της στην κοινότητα της Αναλήψεως στη διεύθυνση στη διεύθυνση 101 Anderson Ave, Fairview, NJ 07022 είτε στο ναό του Αγίου Νικολάου, είτε της Αγίας Τριάδας στην Ερείκουσα. Οι δωρές προς τους ναούς της Ερείκουσας πρέπει να είναι πληρωτέες στο σύλλογο “Pan Erikousa Society” και να αποστελούν στην κ. Abby Mouzakitis -Fazio, 216 Sussex Drive, Manhasset, NY, 11030.

    -Advertisement-

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.