ΑΘΗΝΑ. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες Βορειοηπειρώτες βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη με τον επικεφαλής της Ανεξάρτητης Συμμαχίας για την Αττική και εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο Ανδρέα Κούρτη, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας.

Η συζήτηση, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση τύπου εστιάστηκε στο αίτημα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου για πλήρες δικαίωμα σύνταξης.

Ειδικότερα ο κ. Κούρτης ενημέρωσε τον κ. Πατούλη πως είναι άδικο να μην έχουν το δικαίωμα οι Βορειοηπειρώτες να θεμελιώσουν δικαίωμα πλήρους σύνταξης αν δεν έχει πιστοποιηθεί η διαμονή τους τα τελευταία 40 χρόνια στην Ελλάδα, όπως ισχύει σήμερα, επισημαίνοντας πως σχετική επιστολή με το αίτημα να εξαιρεθούν οι Βορειοηπειρώτες από αυτή την υποχρέωση, απέστειλαν προς τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή το υπό διαβούλευση ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Κατά τη συνάντηση ο κ. Πατούλης υπογράμμισε πως οι Βορειοηπειρώτες θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με τρόπο ισότιμο με όλους τους άλλους Έλληνες και υπογράμμισε πως θα στηρίξει την προσπάθεια που καταβάλλουν για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους.

«Πιστεύουμε στο δίκαιο και στις συνθέσεις. Μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα η Ελληνική Εθνική Μειονότητα και θα τους στηρίξουμε για μία καλύτερη ποιότητα ζωής» ανέφερε χαρακτηριστικά.  

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.