Γεράσιμος Φιοραβάντες – Gerry Fioravantes (1932 – 2018)

  0

  Ο Γεράσιμος Φιοραβάντες (Gerry Fioravantes) την Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2018, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 86 ετών έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του.

  Η σορός του το απόγευμα της Τρίτης, 11 Δεκεμβρίου 2018, από τις 6.00 – 8.00 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στο Γραφείο Τελετών «Riverside Funeral Home» στη διεύθυνση 225 San Mateo NE, Albuquerque, New Mexico, 87108.

  Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί το πρωί της Τετάρτης, 12 Δεκεμβρίου 2018, στο Κοιμητήριο «Gate of Heaven Cemetery» στη διεύθυνση 7999 Wyoming Blvd NE, Albuquerque, NM 87109.

  Ο θάνατός του καταλυπεί τη σύζυγό του Χαρίκλεια, τα παιδιά Αλέξανδρο Φιοραβάντε, Αγγελική και David Corelis, Αφροδίτη και Jared Φιοραβάντε, τον εγγονό Γαβριήλ – Γεράσιμο Φιοραβάντε, τα αδέλφια, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς εδώ και στην Ελλάδα.

  Ο Γεράσιμος γεννήθηκε στις 15 Αυγούστου 1932 στα Χαλιωτάτα Κεφαλληνίας. Οι αείμνηστοι γονείς του Αλέξανδρος Φιοραβάντες και Αφροδίτη το γένος Λαγκούση έφεραν στον κόσμο έξι παιδιά, το Δημήτρη, το Γιώργο, το Σπύρο, το Γεράσιμο, την Αγγελική και την Κατερίνα και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

  Ο αείμνηστος, όπως πολλοί συμπατριώτες μπάρκαρε σε ένα καράβι και αγκυροβόλησε στο Κοριέντε της Αργεντινής και με την πάροδο του χρόνου δημιούργησε τη δική του εταιρεία. Στις 6 Φεβρουαρίου 1952 χόρεψε το Χορό του Ησαϊα με την Χαρίκλεια το γένος Μεθιανάκη, που καταγόταν από το Αλάγνι του Ηρακλείου Κρήτης.

  Μετά από τρία χρόνια παραμονής στην Αργεντινή αποφάσισαν να επιστρέψουν στη γενέτειρα. Εγκαταστάθηκαν στην Θεσσαλονίκη και δημιούργησαν το δικό τους κατάστημα εκεί. Η Χαρίκλεια είχε δίπλωμα ραπτικής και κοπτικής και την εποχή εκείνη ένα εργοστάσιο ενδυμάτων ζητούσε εργάτες. Επωφελούμενοι της ευκαιρίας ο Γεράσιμος και η Χαρίκλεια προ 45 ετών ήρθαν στις ΗΠΑ. Αρχικά εγκαταστάθηκαν στη Νέα Ιερσέη και μετά από έναν χρόνο μετακόμισαν στο Μπρούκλιν, όπου απέκτησαν τα τρία τους παιδιά, τον Αλέξανδρο, την Αγγελική και την Αφροδίτη.

  Ο Γεράσιμος απέκτησε το δικό του μηχανουργείο, ενώ η Χαρίκλεια εργάστηκε αρκετά χρόνια ως βοηθός δασκάλα στο Ημερήσιο Σχολείο «Σωτήριος Έλληνας» της κοινότητας της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Μπρούκλιν.

  Το ζεύγος επένδυσε στην παιδειά των παιδιών τους και τους παρείχαν τη δυνατότητα να αποφοιτήσουν από τα καλύτερα πανεπιστήμια. Ο Αλέξανδρος και η Αγγελική είναι δάσκαλοι, ενώ η Αφροδίτη φυσικοθεραπεύτρια.

  Προ έντεκα ετών ο Γεράσιμος και η Χαρίκλεια μετακόμισαν στο Albuquerque του Νέου Μεξικού, όπου διέμεναν και εργάζονταν τα παιδιά τους.

  -Advertisement-

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.